[GA4] Tarkan sijainti- ja laitedatan keruu

Tarkan sijainti- ja laitedatan keruun voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä aluekohtaisesti. Analytics kerää tätä dataa oletuksena. Jos poistat ominaisuuden käytöstä, Analytics ei kerää seuraavaa dataa:

• Kaupunki
  • Selaimen alaversio
  • Selaimen käyttäjäagentin merkkijono
  • Laitteen brändi
  • Laitteen malli
  • Laitteen nimi
  • Käyttöjärjestelmän alaversio
  • Alustan alaversio
  • Näytön resoluutio

Jos muokkaat näitä asetuksia ja poistat datankeruun käytöstä tietyn alueen osalta, Analytics säilyttää aiemmin kerätyn datan (datansäilytysasetustesi mukaisesti) mutta ei enää kerää uutta dataa.

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivun Datan kerääminen ja muokkaaminen ‐kohdasta Datan säilytys.
  2. Laita Tarkan sijainti- ja laitedatan keruu päälle.
  3. Kun laitat valitsimen päälle, dataa kerätään kaikilta alueilta. Jos haluat valita, miltä alueilta dataa kerätään:
    1. Klikkaa samasta osiosta Alanuoli.
    2. Klikkaa kohdan Tarkan sijaintidatan ja laitedatan keruu on sallittu X/Y alueesta vierestä Asetukset.
    3. Laita valitsin päälle tai pois päältä kunkin alueen kohdalta sen mukaan, haluatko sallia vai estää datankeruun.
    4. Klikkaa Käytä.

Jos poistat tarkan sijainti- ja laitedatan keruun käytöstä tietyltä alueelta, sen mallinnettujen konversioiden määrä pienenee merkittävästi. Vaikutus ulottuu myös linkitettyjen Google Ads‑ ja Search Ads 360 ‑tilien myöhempään konversiomallinnukseen ja ‑raportointiin.