[UA→GA4] Sammenligning af metrics: Google Analytics 4 ift. Universal Analytics

Hvad du kan forvente, når du sammenligner metrics mellem Google Analytics 4 og Universal Analytics

Når du konfigurerer Google Analytics 4, kan du sammenligne de rapporterede resultater i din Google Analytics 4-ejendom med dem i din Universal Analytics-ejendom. I denne artikel forklares det, i hvilket omfang du kan og ikke kan sammenligne metrics mellem Universal Analytics og Google Analytics 4.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Brugere

I Universal Analytics er der 2 brugermetrics: Brugere i alt og Nye brugere. I Google Analytics 4 er der 3 brugermetrics: Brugere i alt, Aktive brugere og Nye brugere.

Metric

UA

GA4

Antal brugere i alt

Primær bruger-metric i UA: Det samlede antal brugere

Det samlede antal unikke brugere, der er registreret en hændelse for

Nye brugere

Det antal brugere, der har interageret med dit website for første gang

Antal brugere, der har interageret med dit website eller lanceret din app for første gang

Metricen måles ud fra antallet af nye unikke bruger-id'er, der har registreret hændelsen first_open eller first_visit.

Aktive brugere

Ikke tilgængelig

Metric for primær bruger i GA4: Antal specifikke brugere, der har besøgt dit website eller din app. En aktiv bruger defineres som enhver bruger, der har haft en engageret session. Der registreres også en aktiv bruger, når følgende data indsamles i Analytics:

Husk!

Højdepunkter fra Universal AnalyticsBrugere i alt vist som Brugere i de fleste rapporter, mens GA4 fokuserer på Aktive brugere, der også vises som Brugere. Selvom termen Brugere ser ud til at være den samme, er beregningen for denne metric forskellig fra UA og GA4, da UA bruger Samlet antal brugere, og GA4 bruger Aktive brugere.

Afhængigt af hvor ofte dine brugere vender tilbage til dit website, kan metric'en Brugere i alt i UA og metric'en Aktive brugere i GA4 være mere eller mindre ens.

Du kan sammenligne Samlet antal brugere fra UA med Samlet antal brugere i GA4 ved at bruge Udforskninger i GA4 til at finde dit samlede antal brugere. Disse tal kan være mere sammenlignelige end metric'ene Brugere i GA4-rapporter på grund af forskellene i definitioner.

Der bruges muligvis forskellige brugeridentificeringsmetoder på de 2 typer ejendomme. Eksempelvis bruges der muligvis User-ID på en Google Analytics 4-ejendom, men Client ID på en Universal Analytics-ejendom.

Dine UA-rapporter ekskluderer muligvis data baseret på filtre. GA4-ejendomme understøtter i øjeblikket ikke disse filtre.

Det er ikke usædvanligt, at der er tydelige afvigelser i brugerrelaterede data mellem Google Analytics 4 og Universal Analytics. Der kan forventes afvigelser på op til 10 % i sidevisningen, og der kan forventes afvigelser på 20 % i brugere og sessioner. Dette er ikke årsag til bekymring. Uoverensstemmelser opstår (selvom begge produkter har lignende, tilsvarende sammenlignelige miljøer), fordi de bruger metrics med lidt forskellige definitioner, og som kan variere fra virksomhed til virksomhed, afhængigt af flere faktorer.

Sidevisninger

Generelt bør Sidevisninger være ret tæt på mellem UA og GA4, generelt inden for et par procentpoint, da Google-tagget aktiveres på hver side og genererer en sidevisning. Forskellene kan dog variere afhængigt af filtre, du har oprettet i Universal Analytics eller Google Analytics 4.

Metric

UA

GA4

Sidevisning

Samlet antal viste sider. Gentagne visninger af den samme side tælles med.

Også Visninger: Det samlede antal appskærme og/eller websider, som dine brugere har set. Metric'en Visninger i rapporteringsgrænsefladen er en kombination af sidevisninger og skærmvisninger. Gentagne visninger af en enkelt skærm eller en enkelt side tælles med.

Unik sidevisning

Det samlede antal viste sider, men dubletter tælles ikke med

Ikke tilgængelig

Husk!

I Universal Analytics måles skærmbilledvisninger på separate, mobilspecifikke ejendomme, men i GA4 kombineres målingen af web- og appdata på samme ejendom. Hvis du sporer både web- og appdata i din GA4-ejendom, skal du sørge for at tage den ekstra apptrafik i betragtning, når du sammenligner sidevisningsmetrics mellem de 2.

Universal Analytics giver mulighed for yderligere filtreringsmuligheder, som kan påvirke de data, der er i den visning, du sammenligner med. Hvis du f.eks. bruger et filter til at ekskludere bestemte geografiske regioner, kan antallet af sidevisninger mellem UA og GA4 variere mere.

Google Analytics 4-ejendomme understøtter i øjeblikket ikke filtre, mens data i Universal Analytics-rapportering kan være underlagt visningsfiltre, der ekskluderer data. Både UA og GA4 giver mulighed for at bortfiltrere intern IP-trafik og uønskede henvisninger, men UA kan anvende yderligere filtre. Når du sammenligner, skal du sørge for, at du bruger de samme filtre til begge ejendomme.

For nogle Universal Analytics-ejendomme er det almindelig praksis at oprette en manuel sidevisning for enkeltsideapps. Det skyldes, at den automatiske sidevisning ikke som standard kunne måle sidevisninger for tilpassede søgeannoncer. I Google Analytics 4 behøver du ikke at implementere tilpasset tagging. Du kan i stedet aktivere forbedret måling for at få hændelser af denne type målt automatisk.

Køb

Antallet af køb på nettet bør matche nøje. Vi forventer aldrig, at alle hændelser indsamles perfekt, og købshændelser er ingen undtagelse til denne regel, men disse hændelser er kritiske, så antallet af hændelser bør matche nøje på tværs af UA/GA4.

Sørg for at indsamle en unik transaction_id-værdi i både UA og GA4 for at sikre, at du sammenligner lignende metrics.

Metric

UA

GA4

Køb

• purchase-hændelser aktiveres i modellen Udvidet e-handel
  • Dataene hentes fra en products-matrix via Google Analytics-leveret JavaScript og indsamles i en purchase-hændelse, når du vælger at sende den pågældende hændelse
  • purchase-hændelser anbefales og indsamler data på samme måde som UA, men der er forskelle
  • Angiver ikke yderligere JavaScript til matrixindsamling og forventer, at du selv angiver matrixen items, når der indsamles en purchase-hændelse (det samme råd gives med hensyn til udfyldning af et datalagsobjekt)

Husk!

Parameteren transaction_id kan, hvis den ikke anvendes konsekvent og korrekt, skabe mærkbare forskelle ved sammenligning af data. Af hensyn til datakvaliteten og sammenligningen skal du sørge for, at disse data indsamles konsekvent i henhold til dokumentationen.

Sørg for at bruge alle de påkrævede parametre for GA4-e-handelsimplementering (samt for UA) for at sikre, at e-handelsdata registreres korrekt.

Der ekskluderes muligvis data baseret på visningsfiltre i dine UA-rapporter.

Hvis du sammenligner de seneste rapporter, kan du muligvis konstatere forskelle, fordi databehandlingen stadig er i gang i GA4. For eksempel kan GA4 opdatere tilskrevne konverteringer i op til 7 dage efter registrering af konverteringen.

Sessioner

Metric

UA

GA4

Session

• Det tidsrum, hvor en bruger interagerer aktivt med dit website eller din app.
  • Har defineret parametre for, hvad der kan medføre, at den afsluttes, f.eks. hvis en session slutter, når der har været mere end 30 minutters inaktivitet (afhængigt af indstillingerne for sessionstimeout), er tidsstemplet blevet afbrudt ved midnat (i henhold til tidszonen er oprettet i), eller der registreres nye kampagneparametre.
  • Hvis en bruger vender tilbage efter en sessionstimeout, startes en ny session.
  • Hvis brugeren er på websitet, når det bliver midnat, startes en ny session.
  • Hvis en bruger henter nye kampagneparametre, mens vedkommende er på websitet, startes en ny session,

dvs. sessionsstart

• For at fastslå, hvilken session hver enkelt hændelse kommer fra, genererer hændelsen session_start et sessions-id, og Analytics knytter sessions-id'et til hver af efterfølgende hændelser i sessionen
  • En session slutter, når der har været mere end 30 minutters inaktivitet (afhængigt af indstillingerne for sessionstimeout).
  • Sessioner genstartes ikke ved midnat, eller når der registreres nye kampagneparametre.
  • Hvis en bruger vender tilbage efter en sessionstimeout, startes en ny session.

Husk!

Forskellen i antal sessioner mellem UA og GA4 kan variere fra virksomhed til virksomhed, afhængigt af flere faktorer, heriblandt følgende:

• Geografi – tag højde for brugernes tidszoner, og hvor sandsynligt det er, at de krydser midnatsgrænsen for at genstarte en session. Dette er især relevant, hvis du har en global kundebase.
  • Brug af UTM'er på ejede websites eller apps – Det anbefales ikke, at du bruger UTM-tagging på dit eget website, da det vil nulstille sessionen i Universal Analytics. Hvis du bruger UTM'er på dit eget website, kan du muligvis se et meget højere antal sessioner i UA end i GA4.
  • Filtre – Dataene i UA-rapporter kan være underlagt visningsfiltre, der ekskluderer data. Dataene i GA4-rapporter for Google Analytics 360-kunder kan være underlagt filtre, der definerer, hvilke data fra en kildeejendom der vises i en underejendom. Google Analytics genererer dog stadig et sessions-id, når du filtrerer hændelsen session_start ud fra en underejendom.
  • Estimering – Google Analytics 4-ejendomme bruger et statistisk estimat af det antal sessioner, der er forekommet på dit website eller i din app, ved at estimere antallet af unikke sessions-id'er, mens Universal Analytics-ejendomme ikke estimerer antallet af sessioner. De estimater, der anvendes af Google Analytics 4-ejendomme, tæller mere effektivt antallet af sessioner med høj nøjatighed og lav fejlprocent. Få flere oplysninger om Analytics-sessioner.

Sessions-/trafikbaserede anskaffelsesmetrics

Metric

UA

GA4

Sessions-/trafikbaserede anskaffelsesmetrics

Findes i sektionen Anskaffelse i en række forskellige rapporter, f.eks. rapporten Kanaler eller rapporten Kilde/medium

Kanal eller kilde/medium er den dimension, der analyseres i forhold til metrics som Brugere og sessioner.

Standardtilbagebliksperioden for tilskrivning for en session bestemmes af indstillingen "Kampagnetimeout". Den er som standard 6 måneder.

Du kan se metrics for trafikanskaffelse i rapporten Trafikanskaffelse.

Kanalens eller kildens/mediets dimensioner måles i forhold til metrics som Brugere og Sessioner.

Bemærk! De vigtigste forskelle mellem UA og GA4 for anskaffelsesmetrics er tilpasset de forskelle, du kan se i metrics for Brugere eller Sessioner.

Konverteringsperioden for tilskrivning for sessioner bestemmes af indstillingen "Alle øvrige konverteringshændelser". Det er som standard 90 dage. Få flere oplysninger om, hvordan du vælger eller opdaterer tilskrivningsindstillinger.

Husk!

Du kan få flere oplysninger i sektionerne Sessioner og Brugere i denne artikel, da Sessioner og Brugere er de primære sammenligningsmetrics for anskaffelsesmetrics.

Konverteringer

Hvis registreringen af konverteringer er baseret på destinationswebadresser eller UA-hændelser, f.eks. kategori/handling/etiket, du har konfigureret tilsvarende GA4-konverteringshændelser for, er der muligvis ikke ret stor forskel på de antal, der vises under Konverteringer. Der er dog vigtige forskelle mellem UA og GA4, der kan gøre det vanskeligt at sammenligne antallet af konverteringer.

Metric

UA

GA4

Konverteringer

Du definerer et mål for at angive, at en bestemt brugerhandling skal betragtes som en konvertering. Hvis du f.eks. definerer et mål for "Formularindsendelse", registreres der en konvertering, hver gang en bruger indsender formularen.

UA tæller kun én konvertering pr. session for hvert mål. Hvis en bruger indsender formularen to gange i løbet af den samme session, tælles der altså kun én konvertering for målet "Formularindsendelse".

Du angiver en konverteringshændelse for hver handling, som du vil tælle som en konvertering. Hvis du f.eks. angiver, at hændelsen "Formularindsendelse" er en konverteringshændelse, registreres der en konvertering, hver gang en bruger indsender formularen.

I GA4 er det normalt sådan, at alle forekomster af en konverteringshændelse tælles med, også selvom konverteringshændelsen registreres flere gange i løbet af samme session. Hvis en bruger indsender formularen 2 gange i løbet af den samme session, tælles der 2 konverteringer.

Du kan reducere forskellen i antallet af konverteringer mellem din UA-ejendom og den tilsvarende GA4-ejendom ved at opdatere indstillingen for optællingsmetode for konverteringer i GA4 til Én gang pr. session.

Husk!

Universal Analytics understøtter 5 måltyper: destination, varighed, sider/session, smarte mål og hændelsesmål. GA4 understøtter derimod kun konverteringshændelser. Det er ikke altid muligt at bruge GA4-konverteringshændelser til præcist at kopiere nogle UA-måltyper. Det er f.eks. ikke muligt at duplikere et smart- eller varighedsmål ved hjælp af GA4-konverteringshændelser.

UA tæller kun én konvertering pr. session for det samme mål. I GA4 tælles der normalt flere konverteringer pr. session for samme konverteringshændelse. Du kan reducere forskellen i antallet af konverteringer mellem din UA-ejendom og den tilsvarende GA4-ejendom ved at opdatere indstillingen for optællingsmetode for konverteringer i GA4 til Én gang pr. session.

Der ekskluderes muligvis data baseret på visningsfiltre i dine UA-rapporter.

Hvis du sammenligner de seneste rapporter, kan du muligvis konstatere forskelle, fordi databehandlingen stadig er i gang i GA4. For eksempel kan GA4 opdatere tilskrevne konverteringer i op til 7 dage efter registrering af konverteringen.

Flere årsager til forskelle i antal konverteringer

De mest almindelige årsager til, at der opstår konverteringsforskelle

Følgende to tabeller beskriver de otte mest almindelige årsager til, at der opstår forskelle i antallet af konverteringer mellem UA- og GA4-hændelser, der svarer til hinanden, i Google Analytics og Google Ads. Når du oplever forskelle i antallet af konverteringer, er det en god idé at gennemgå og justere disse otte faktorer for at begrænse uoverensstemmelserne mellem antallet af UA- og GA4-konverteringer. I de fleste tilfælde vil justering af disse produkt-, indstillings- eller konfigurationsforskelle rette op på store forskelle i antallet af konverteringer.

I Google Analytics

Dette er de vigtigste årsager til, at der opstår forskelle mellem UA- og GA4-konverteringer, der svarer til hinanden, baseret på de valg, der foretages i Google Analytics vedrørende produkt, konfiguration eller indstillinger.

Beskrivelse Løsning/anbefaling

Konverteringsoptælling: UA tæller én målkonvertering pr. session, mens GA4 ofte tæller én konvertering pr. hændelse.

Når en bruger f.eks. fuldfører et mål fem gange inden for én session, viser UA én konvertering, og GA4 viser som regel fem.

Bemærk! Én gang pr. hændelse er standardoptællingsmetoden for de fleste konverteringer, bortset fra dem, der er oprettet i en automatisk oprettet GA4-ejendom eller ved at bruge værktøjet til migrering af mål i Konfigurationsassistent.

Standardindstillingerne kan medføre et højere antal konverteringer i GA4.

Brug indstillingerne for optælling af konverteringer som beskrevet her. For at justere GA4-optællingen, så den svarer til UA-måloptællingen, skal du sørge for, at optællingsmetoden for konverteringer i GA4 er indstillet til Én gang pr. session.

Bemærk!

• GA4-brugerfladen vil gøre opmærksom på, at dette ikke er en anbefalet indstilling, fordi det kan medføre, at der optælles for få konverteringer. Hvis din virksomhed f.eks. genererer kundeemner, skal du optælle alle indsendelser af kundeemner, ikke kun én pr. bruger.
  • Bemærk! Google Tag Manager styrer, hvordan og hvornår tags kan aktiveres. Få flere oplysninger.

Denne anbefaling er ikke relevant, når der sammenlignes e-handelstransaktioner i UA, fordi de allerede tælles som Én gang pr. hændelse i UA.

Websitedækning: Hvis UA-tagget er implementeret på en anden række sider på et website end GA4-tagget, kan der opstå huller i målingerne. Hvis en landingsside fra en Google Ads-annonce ikke er tagget korrekt, kan det være, at de oplysninger, du skal bruge for præcist at måle og tilskrive en konvertering til den pågældende annonceinteraktion, ikke er tilgængelige.

Afhængigt af om GA4-tags er implementeret på flere eller færre sider end UA-tags, viser GA4 henholdsvis flere eller færre brugere, sessioner, sidevisninger og efterfølgende konverteringer.

Vi anbefaler, at du anvender en standardiseret implementeringsmetode for at sikre dig, at tags implementeres på hele dit website (f.eks. Google-tagget eller Google Tag Manager). Tænk også på de indstillinger, du måske har konfigureret tidligere, f.eks. sporing på tværs af domæner.

Brug oversigten over tagdækning til at tjekke, om Google-tagget er implementeret på hele dit website. Få flere oplysninger.

For at minimere antallet af uoverensstemmelser skal du bruge de samme tagimplementeringsmetoder til UA og GA4.

Implementeringsfejl: Når du konfigurerer dataindsamling for GA4, er der muligvis et tag, der er implementeret forkert. Det kan medføre, at der slet ikke vises data i din GA4-ejendom, men i nogle tilfælde får du vist delvise data i din GA4-ejendom. Hvis det er tilfældet, kan der være uoverensstemmelser, når du sammenligner med UA.

Der er sandsynligvis en brudt implementering, der viser et lavere antal konverteringer for GA4 end UA.

Vi anbefaler, at du anvender standardiserede implementeringsmetoder, som er beskrevet i udviklervejledningen, i stedet for ikke-standardimplementeringer. Et system til administration af tags kan hjælpe med at skabe ensartethed i antallet af implementeringer.

For mange brugere er det nok at bruge Google-tagget, fordi det tillader, at det samme tag bruges til både Google Ads og Google Analytics (udviklervejledning).

Filtre: UA-filtre og GA4-filtre fungerer på meget forskellige måder. Det er almindeligt, at der er anvendt UA-filtre, som ændrer dataene markant i en UA-ejendom (f.eks. "vis kun data fra Frankrig"). De filtre, du har mulighed for at bruge i GA4, er meget forskellige fra filtrene i UA.

Hvis UA-filtre reducerer mængden af rapporteret trafik, kan det medføre, at GA4 viser højere mængder trafik.

Datafiltre: Opret inkluderings-/ekskluderingsfiltre til intern trafik og udviklertrafik.

Hændelsesændringer og tilpassede hændelser: Rediger hændelsesnavne og -parametre.

Identificer uønskede henvisninger: Inkluder kun de ønskede henvisninger.

Opret underejendomme (kun 360): Opret fuldt funktionelle ejendomme, som er undergrupper af dataene i dine 360-ejendomme.

Henvisningsekskluderinger: Ekskluderinger, der angives i UA, kan påvirke konverteringer, der tilskrives Google Ads. Hvis disse ekskluderinger ikke er konfigureret korrekt i GA4, kan den kredit, der tilskrives Google Ads, variere (f.eks. foretages der ofte ekskluderinger for betalingsudbydere som PayPal i UA).

Hvis henvisningsadresser blev ekskluderet i UA, men ikke i GA4, kan GA4-konverteringer blive forkert tilskrevet i GA4. Det medfører færre konverteringer, der tilskrives den betalte Google-kanal, når de sammenlignes med UA. Henvisningsekskluderinger påvirker den konverteringskredit, der eksporteres til Google Ads.

Match indstillinger for henvisningsekskluderinger mellem UA og GA4 for at minimere antallet af forkerte tilskrivninger. Bemærk! Ekskludering af henvisninger ændrer ikke det samlede antal konverteringer på Google Analytics-ejendommen. Det påvirker kun, hvordan konverteringer tilskrives.

Få flere oplysninger om henvisningsekskluderinger i UA

Få flere oplysninger om, hvordan du identificerer uønskede henvisninger i GA4

I Google Ads

Dette er de vigtigste årsager til, at der opstår forskelle mellem UA- og GA4-konverteringer, der svarer til hinanden, baseret på de valg, der foretages i Google Ads vedrørende produkt, konfiguration eller indstillinger.

Beskrivelse Løsning/anbefaling

Konverteringsperiode: Indstillingerne for konverteringsperiode i Google Ads definerer, hvor længe konverteringskreditten for et Google Ads-berøringspunkt kan tilskrives det pågældende berøringspunkt. Denne indstilling er ofte angivet til en værdi efter eget valg (f.eks. 90 dage).

En forskel i indstillingerne kan betyde, at et berøringspunkt får tilskrevet konverteringskredit af UA, men ikke af GA4 (eller omvendt).

Tilpas dine indstillinger for konverteringsperiode i Google Ads for både UA- og GA4-konverteringshandlingerne i overensstemmelse med den indstilling, der bruges i indstillingerne for GA4-ejendommen.

Indstillingerne for tilskrivningsmodel (i Google Ads): Tilskrivningsmodellerne påvirker, hvordan kreditten fordeles på tværs af berøringspunkterne på en konverteringssti. Forskelle i indstillingerne for tilskrivningsmodel i Google Ads for konverteringshandlingen i henholdsvis mellem UA og GA4 kan medføre forskellige kredittildelinger på tværs af kampagner på en Google Ads-konto eller managerkonto (MCC).

Bemærk! Hvis du ændrer tilskrivningsindstillinger i Google Ads, påvirker det ikke det samlede antal konverteringer, der tilskrives Google Ads.

Tilpas tilskrivningsmodellerne i konverteringsindstillingerne i Google Ads.

Rapporteringsmetoder i Google Ads: For at vise, hvilken annonce der medførte en konvertering, er konverteringer i Google Ads baseret på rapportering af interaktionstid. I Google Analytics rapporteres konverteringer på en anden måde. Her bruges rapportering af konverteringstidspunkt.

Hvis en konvertering f.eks. fandt sted den 10. maj, kan den tilskrives et annonceklik den 5. maj. Google Analytics rapporterer normalt denne konvertering den 10. maj, mens Google Ads rapporterer denne konvertering den 5. maj.

Denne effekt gælder både for UA- og GA4-hændelser, der er importeret til Google Ads, men forskelle i indstillingerne (f.eks. tilskrivningsmodel eller konverteringsperiode) mellem konverteringshandlingerne kan forstærke effekten.

Hvis du justerer indstillingerne på tværs af de konverteringshandlinger, der importeres til Google Ads, minimerer du effekten af rapporteringsmetoderne.

Husk! Konverteringer kan tilskrives i hele konverteringsperiodens varighed (op til 90 dage i Google Ads), så det kan tage op til 90 dage, før GA4 og UA fuldt ud kan sammenlignes med hinanden.

Du kan vurdere, om et konverteringspar kan sammenlignes, eller om du skal vente længere, ved at bruge rapporten Stirelaterede metrics i Google Ads til UA-konverteringen for at se, hvor lang tid det tager at konvertere for størstedelen af brugerne.

Bemærk! Over 95 % af konverteringerne tilskrives inden for de første 14 dage. Det betyder, at du i din sammenligning mellem UA og GA4 skal bruge Google Ads-data, der er mindst 14 dage gamle.

Andre årsager til uoverensstemmelser

Hvis du efter at have justeret ovenstående årsager til konverteringsforskelle fortsat oplever store afvigelser mellem dine UA- og GA4-konverteringer, kan du gennemgå den omfattende liste over årsager nedenfor.

Husk! Det er forventeligt, at der er forskelle i antallet af konverteringer for UA- og GA4-konverteringer, der svarer til hinanden, men denne liste kan hjælpe dig med at justere produkt-, konfigurations- og indstillingsforskelle for at reducere antallet af uoverensstemmelser.

I Google Analytics

Der er flere årsager til, at der opstår forskelle mellem UA- og GA4-konverteringer, der svarer til hinanden, baseret på de valg, der foretages i Google Analytics vedrørende produkt, konfiguration eller indstillinger.

Beskrivelse Løsning/anbefaling

Sporing af e-handel: Google Analytics er kompatibel med en række e-handelsskemaer. Du kan implementere GA4-skemaet og UA-skemaet på samme tid eller bruge ét skema for begge ejendomme. Hvis du bruger to skemaer, kan der opstå datauoverensstemmelser. Få flere oplysninger i udviklervejledningen.

Forskelle i e-handelsskemaet kan medføre, at antallet af konverteringer i GA4 er højere eller lavere end i UA.

Når du indsamler e-handelsdata for GA4, er det optimalt at bruge e-handelsskemaet for GA4 (udviklervejledning).

Det anbefales, at du ikke bruger tilknyttede websitetags, hvis du bruger e-handelssporing.

Det anbefales også, at du bruger det samme e-handelsskema til UA og GA4, når du sammenligner de to.

Betingelser for udløsning af tag: Hårdkodede tagaktiveringsbetingelser kan påvirke, hvordan og hvornår et tag udløses.

Da konfigurationen af GA4-dataindsamling i mange tilfælde består i at implementere nye tags, skal der muligvis implementeres tidligere aktiveringsbetingelser, før de kan træde i kraft. Vi anbefaler, at du aktiverer tags i henhold til de samme betingelser for at minimere dataindsamlingsforskellene.

Hvis dataindsamlingen er begrænset i UA og ikke i GA4, kan antallet af brugere, sessioner, sidevisninger og konverteringer være højere i GA4.

Det anbefales, at du indsamler data for GA4-ejendomme med gtag.js eller gtm.js (ved hjælp af GA4-tags).

Betingelser for aktivering af tags påvirkes ikke direkte, hvis du bruger andre former for tagging (f.eks. tilknyttede websitetags), men ny tagging er den første anbefaling, hvis tagaktiveringsbetingelserne medfører, at tags aktiveres inkonsistent i både UA og GA4.

Når taggene er implementeret, skal du justere eventuelle betingelser for aktivering af tags. Du kan se et eksempel på en betingelse i denne udviklervejledning om måling af tid.

Ekskluder intern trafik: Indstillinger kan bruges til at bortfiltrere interne brugere (fra en kundes perspektiv, dvs. en kundes medarbejdere) eller teste trafik.

Hvis indstillingerne er forskellige i UA og GA4, forventes der, at ejendommen uden ekskluderingsfiltrene viser et højere antal brugere, sessioner, sidevisninger og efterfølgende konverteringer.

Det anbefales, at du justerer indstillingerne i UA og GA4 for at minimere antallet af uoverensstemmelser. Få flere oplysninger i denne artikel for UA og denne artikel for GA4.

Sideændringer baseret på hændelser mht. browserhistorik: Den forbedrede måling i GA4 er som standard målt ud fra sideændringer baseret på hændelser i browserhistorikken. Det er den ikke i UA. Det medfører flere sidevisninger i GA4 end i UA og kan føre til uoverensstemmelser.

Hvis dit websites design og brugsmønstre f.eks. medfører, at mange sider indlæses via ændringer i browserhistorikken, bliver der foretaget målinger af disse hændelser, når denne indstilling aktiveres. Det medfører uoverensstemmelser i forhold til UA, når disse hændelser ikke er blevet målt.

Hvis du vil have, at antallet af sidevisninger skal stemme bedre overens mellem UA og GA4, skal du deaktivere indstillingen for forbedret måling i GA4. Få flere oplysninger.
Andre hændelseskilder (Målgruppetriggers, Measurement Protocol, Hændelsesredigering osv.): Hvis du genererer disse hændelser og markerer dem som konverteringer, kan det medføre en stigning i antallet af konverteringer i GA4, hvis du sammenligner konverteringerne på ejendomsniveau med UA.

Brug matchende konfigurationer til UA- og GA4-konverteringer, der svarer til hinanden, i Google Analytics.

Du kan konfigurere nyoprettede hændelser fra disse kilder som særskilte hændelsesnavne, så UA- og GA4-målingen stemmer bedre overens. Hvis det ikke er muligt at konfigurere på præcis samme måde, giver det ikke mening at sammenligne UA og GA4.

Spam- og botfiltre:

Filtre reducerer trafikken i UA. Hvis den ikke anvendes i GA4, rapporterer GA4 mere trafik og efterfølgende konverteringer i de tilfælde, hvor spam/bottrafik konverterer.

Aktivér indstillingen botfiltrering i UA, og overvej at tilføje spamfiltre i UA, hvis du modtager spam.
Ekskludering af webadresseparametre: I UA kan kunderne konfigurere et mål, så de præcist matcher en bestemt webadresse. Da der ikke er nogen ekskluderinger af webadresseparametre i GA4, kan webadressen have mange versioner, der ikke opfanges i definitionen af konverteringen.

Tjek, om ekskludering af webadresseparametre bruges i UA for at få indblik i potentielle forskelle i GA4.

DDA-model for konverteringer og omsætning: I UA er tilskrivningsmodellen sidste ikke-direkte klik for mål. GA4-konverteringer bruger som standard modellen datadrevet tilskrivning (DDA), men de kan ændres.

Afhængigt af hvordan kreditændringerne er baseret på DDA, kan brugerne se mere eller mindre kredit, der tilskrives til betalte (Google-)kanaler. Bemærk! Tilskrivningsmodellen påvirker ikke det samlede antal konverteringer for en given hændelse.

Selvom det ikke anbefales, kan dette testes/kvantificeres ved at skifte ejendommens tilskrivningsmodel til Sidste klik i GA4.

Bemærk! Da tilskrivningsmodeller i Google Analytics ikke påvirker det samlede antal konverteringer på en ejendom, anbefales det, at du først foretager fejlfinding af alle andre uoverensstemmelser for at minimere de samlede forskelle på ejendomsniveau for konverteringspar (f.eks. konverteringer i UA og GA4, der svarer til hinanden).

Forskelle i tidszoner og nulstilling af kampagner: UA afslutter en session ved midnat og genstarter en session med nye kampagneparametre. Det foregår ikke på samme måde i GA4. Det kan føre til uoverensstemmelser i sessionen, hvilket kan medføre uoverensstemmelser i antallet af mål/sessioner.

Dette forventes ikke at generere nogen væsentlige forskelle i det samlede antal konverteringer i en given ejendom. Det forventes kun at være synligt, hvis de individuelle dage sammenlignes i UA ift. GA4.

Ingen direkte løsning – dette er løst i GA4.
Forskelle med hensyn til konfiguration af sidevisningsmåling: Måling af sidevisninger, der er baseret på hændelser i browserhistorikken, kan deaktiveres i GA4. Enkeltsidewebsites får ikke den korrekte måling videresendt til GA4, når der bruges tilknyttede websitetags.

GA4 kan konfigureres til måling af sidevisninger baseret på hændelser mht. browserhistorik. Det er der ikke mulighed for i UA. Dette fører til mere omfattende måling i GA4, men det kan være en kilde til uoverensstemmelser. Du kan deaktivere denne indstilling, hvis du vil have en større overensstemmelse mellem tallene i UA og GA4.

Måling af enkeltsideapps kan konfigureres til UA ved at følge denne udviklervejledning. Det betyder ikke, at målingen i UA er fuldstændig på linje med GA4, men det kan minimere forskellene for enkeltsidewebsites.

Google-signaler og bruger-id: Disse indstillinger hjælper med at deduplikere brugere i GA4-ejendomme. I UA påvirker begge indstillinger kun nogle få rapporter og en separat visning. I GA4 påvirker de alle oplysninger i ejendommen.

Hvis du aktiverer Google-signaler og bruger-id i GA4, reduceres det nye/samlede antal brugere, så der bliver oprettet forbindelse mellem interaktioner, der i UA bliver anset for at komme fra flere brugere. Konverteringskredit kan derfor tilskrives anderledes. Disse funktioner forventes ikke at påvirke det samlede antal konverteringer i Google Analytics, men kan medføre forskelle i eksporter til Google Ads. Hvis en annoncør måler konverteringer via engageret visning (EVC'er), kan de påvirkes af brugen af Google-signaler og bruger-id.

Ingen direkte løsning – GA4-deduplikering giver bedre indsigt i, hvordan brugerne interagerer med en kundes aktiver.

Vi anbefaler at implementere begge funktioner på begge platforme for at minimere antallet af uoverensstemmelser, men de kan ikke forhindres.

Sessionstimeout: Du kan justere indstillingerne for sessionstimeout. Hvis de ændrer sig som standard, kan det påvirke mængden af trafik og tilskrivning. Det anbefales, at du anvender standardindstillingerne. Hvis du har ændret sessionstimeouts i UA, skal du også justere denne indstilling i GA4. Få flere oplysninger.

Tilsidesættelse af cookies

Når du ændrer cookieindstillinger i UA, skal du matche indstillingen, når du konfigurerer GA4.

Hvis du reducerer udløbsdatoerne for cookies, kan det påvirke tilskrivningen og medføre forskelle i forhold til konverteringstilskrivning. Få flere oplysninger.

Brug af automatisk tagging og manuel tagging (på samme webadresse) Du kan bruge automatisk tagging og manuel tagging i samme webadresse, men der er tilfælde, hvor det ikke fungerer.
Valg af dimensioner og metrics GA4 har et større antal anskaffelsesdimensioner end UA. Derfor er det ikke muligt at sammenligne alle tænkelige kombinationer af rapporteringsdimensioner mellem UA og GA4
Forskelle i appsporingsimplementeringen i UA og GA4 Vi anbefaler, at du bruger en SDK, hvis det er muligt. Bemærk! En meget lille delmængde af brugerne kan i øjeblikket indsamle appdata i UA. Brugerne skal implementere Firebase-SDK'et, hvis de vil indsamle appdata og rapportere om dem ved hjælp af GA4-ejendomme.

Kun for tilknyttede websitetags (herunder sideindlæsning): Tilknyttede tags indlæses fortløbende. Det vil sige, at GA4-tagget indlæses efter det overordnede tag (et eksisterende gtag.js- eller analytics.js-tag). Det kan betyde følgende:

1. Indlæsning af flere tags kan påvirke websitets hastighed.
  2. Hvis brugerne navigerer ekstremt hurtigt igennem et website, er gengivelsen af de pågældende tags muligvis ikke færdig, hvilket resulterer i mistede hændelser.
For at minimere risikoen for manglende hændelser anbefales det, at du implementerer dedikerede GA4-tags i stedet for at bruge tilknyttede websitetags eller sideindlæsning. Hvis der er tale om store, komplekse Analytics-konfigurationer, bør du undgå at bruge tilknyttede websitetags eller sideindlæsning.
Inkludering af app- og webdata i ejendommen for GA4: GA4 samler app- og webdata og -hændelser. Hvis du kombinerer app- og webdata i GA4, men ikke foretog dig noget lignende i UA, vil det medføre et højere antal konverteringer i GA4. For at få den bedst mulige sammenligning skal du ikke inkludere appdatastrømme, hvis dine UA-ejendomme ikke indeholder apptrafik. Hvis appstrømmen allerede er inkluderet, skal du segmentere rapporter for at ekskludere appkonverteringer, hvis du vil sammenligne UA med GA4.
Opdaterede kanalgrupperinger: GA4-kanalgrupperinger kan tildele en konvertering til en kanal på en anden måde. Få flere oplysninger. Brugerne har ikke mulighed for at tilsidesætte, hvilke konverteringer der eksporteres til Google Ads.

I Google Ads

Der er flere årsager til, at der opstår forskelle mellem UA- og GA4-konverteringer, der svarer til hinanden, baseret på de valg, der foretages i Google Ads vedrørende produkt, konfiguration eller indstillinger.

Beskrivelse Løsning/anbefaling

Samtykketilstand: Modellering med samtykketilstand er tilgængelig for annoncører, der har implementeret Google Analytics ved hjælp af gtag.js eller Google Tag Manager.

For analytics.js tilbyder vi ikke modellering med samtykketilstand, fordi samtykketilstanden ikke kan defineres nøjagtigt uden at have en gtag.js- eller GTM-implementering. Da GA4-konfigurationer typisk er afhængige af gtag.js eller GTM, fungerer samtykketilstand for GA4.

Hvis både UA og GA4 er afhængige af tags, der er kompatible med samtykketilstand, kan de begge modtage modellering i Google Ads, men kun til avancerede implementeringer.

Bemærk! GA4-hændelser bliver kun modelleret, når der er foretaget en avanceret implementering. Hvis det drejer sig om grundlæggende implementeringer (kun med samtykke), kan importerede UA-konverteringer bruges til modellering i Google Ads. Det kan GA4-konverteringer ikke. Få flere oplysninger.

For at få en rimelig sammenligning skal brugerne bruge en tagtype, der er kompatibel med samtykketilstand, til begge ejendomme og have en avanceret implementering for at kunne modellere i Google Ads for både UA- og GA4-konverteringer.
Måling af engageret visning: GA4 kan tilskrive en konvertering til en annonceinteraktion på YouTube med engageret visning, selvom den pågældende annonceinteraktion ikke resulterede i et direkte besøg på websitet, men stadig førte til en konvertering på et senere tidspunkt. Det kan medføre, at en konvertering eksporteres til Google Ads, hvor UA ikke eksporterer kredit til Google Ads. Det betyder, at GA4 kan tilskrive flere konverteringer til Google Ads, hvis en annoncør har et betydeligt YouTube-forbrug.

I GA4 bør dette ikke medføre en stigning i antallet af konverteringer for webtrafik, men det er muligt, at der tilskrives mere konverteringskredit til Google Ads-kanalen i GA4 i forhold til UA, hvilket fører til bedre Google Ads-resultater.

Hvis du vil sammenligne dette, kan du segmentere rapportering på kampagne- eller kontoniveau i Google Ads. Sørg for at sammenligne konverteringshandlinger, der måler præcis den samme konverteringshandling.

Det er ikke muligt at segmentere standardrapporter efter annoncehændelsestype og konverteringskilde på samme tid, så det er svært at foretage en direkte sammenligning på Google Ads-brugerfladen.

Krediteksportmodel: Den model, der bruges til eksport af data fra GA4 til Google Ads, adskiller sig fra UA-modellen. Hvor UA, og oprindeligt GA4, brugte eksportmodellen Sidste ikke-direkte klik, bruger GA4 nu en eksportmodel med sidste kredit, hvilket gør det muligt at eksportere dele af konverteringskreditten – også hvis det sidste ikke-direkte berøringspunkt ikke var et Google Ads-berøringspunkt.

Det medfører ikke forskelle på ejendomsniveau, men det kan medføre, at der eksporteres et andet antal konverteringer til Google Ads. Dette tal kan være både højere eller lavere end i UA og afhænger af brugerens uafhængige brugerrejser.

Eksport af endelig kredit er lanceret, fordi modeller med sidste ikke-direkte klik ikke er tilstrækkelige. Det betyder, at GA4 eksporterer den sande konverteringskredit på tværs af kanaler til Google Ads. Du kan ikke foretage bestemte handlinger for at minimere forskellene mellem UA og GA4.
Optællingsmetode for konverteringshandlinger på Ads-siden: Google Ads har en optællingsindstilling, som kan bruges til at styre én eller flere konverteringer, der optælles inden for en bestemt konverteringsperiode for en given bruger.

Det anbefales at justere indstillingerne for konverteringsoptælling for UA- og GA4-konverteringspar. Få flere oplysninger.

Gælder for manuelt oprettede GA4-ejendomme og kunder med Smart-kampagner: Eksportmodellen på Google-betalingskanaler i GA4 tilskriver alle konverteringer, der eksporteres til Google Ads, til Google-kanaler.

Det medfører, at der bliver eksporteret flere konverteringer til Google Ads end indstillingen Betalingskanaler og organiske kanaler, da den ekskluderer betalingskanaler, der ikke er fra Google, fra konverteringsstien.

Når du bruger Google-betalingskanaler, kan du få en dybere indsigt i, hvordan betalte Google-interaktioner skaber resultater. Denne model er ikke tilgængelig i Universal Analytics, så det kan være svært at sammenligne lignende UA- og GA4-hændelser, når de er importeret til Google Ads.

Nye GA4-ejendomme er som standard indstillet til Google-betalingskanaler.

Du kan bruge GA4-tilskrivningsindstillingerne på ejendomsniveau til at administrere, hvordan konverteringer eksporteres til Google Ads i sektionen Administrator.

Hvis du vil justere indstillingerne mellem Universal Analytics og Google Analytics 4, skal du bruge indstillingen Betalingskanaler og organiske kanaler. Få flere oplysninger

Afvisningsprocent

Metric

UA

GA4

Afvisningsprocent

Procentdelen af enkeltsidesessioner, hvor der ikke var nogen interaktion med siden. En afvist session har en varighed på 0 sekunder. Hvis en bruger f.eks. besøger dit website og gennemgår indholdet på startsiden i flere minutter, men forlader websitet uden at klikke på links eller aktivere hændelser, der registreres som interaktionshændelser, tæller sessionen som en afvisning.

Den procentdel af sessionerne, der ikke var engagerede sessioner. Hvis en bruger f.eks. besøger dit website, gennemgår indhold på din startside i mindre end 10 sekunder og derefter forlader websitet uden at aktivere nogen hændelser eller besøge nogen sider, tælles sessionen som en afvisning.

En engageret session er en session, der varer 10 sekunder eller derover, har 1 eller flere konverteringshændelser eller har 2 eller flere side- eller skærmvisninger. Hvis en bruger ikke har en engageret session, dvs. brugeren opfylder ikke nogen af kriterierne for en engageret session, tæller Google Analytics sessionen som en afvisning.

Husk!

I Google Analytics 4 er Afvisningsprocent den procentdel af sessionerne, der ikke var engagerede sessioner. Med andre ord, afvisningsprocent er det omvendte af engagementsrate. I Universal Analytics er Afvisningsprocent den procentdel af alle sessioner på dit website, hvor en bruger kun fik vist én side og kun aktiverede én anmodning på Analytics-serveren.

Afvisningsprocent, som den beregnes i Universal Analytics, er en rimelig måling af websiteengagement, men den er blevet mindre anvendelig, efterhånden som websites og apps har ændret sig. Det er f.eks. muligt for brugerne at se en enkeltsideapp og forlade den uden at aktivere en hændelse, hvilket betragtes som en afvisning.

Og Afvisningsprocent, som den beregnes i Google Analytics 4, er en mere anvendelig måde at måle det niveau, kunderne interagerer med dit website eller din app på. Hvis du f.eks. har en blog, har du muligvis ikke noget imod, at kunderne besøger dit website for at læse en artikel og derefter forlader websitet igen. Du har sandsynligvis større fokus på antallet af kunder, der besøger dit website, ikke finder det, de leder efter, og derefter forlader det hurtigt igen.

Antal hændelser

Hændelser repræsenterer en grundlæggende forskel i datamodel mellem Universal Analytics- og Google Analytics 4-ejendomme.

Metric

UA

GA4

Antal hændelser i alt

En Universal Analytics-hændelse har en kategori, handling og etiket og sin egen hittype.

Du kan f.eks. konfigurere en hændelse til at registrere, at der er blevet klikket på en tilmeldingsknap. Hændelsen kan have kategorien "CTA", "Handling" "Tilmelding" og en etiket, der er destinationswebadressen.

Samlet antal hændelser stiger, hver gang der aktiveres en kategori-/handlings-/etikethændelse.

Ikke tilgængelig

Antal hændelser

Ikke tilgængelig

Hvert "hit" er en hændelse, og GA4-hændelser har ingen angivelse af kategori, handling eller etiket. Når en person f.eks. ser en af siderne på dit website, aktiveres der en page_view-hændelse.

Alle handlinger er hændelser. Det enkelte hændelsesnavn er ikke nødvendigvis unikt. Den bedste fremgangsmåde er faktisk at genbruge det samme hændelsesnavn mange gange, så hændelsen skiller sig ud fra de indsamlede parameterværdier. En tilmelding kan f.eks. have hændelsesnavnet sign_up med parametrene page_location, product, form_id osv. Det samme hændelsesnavn kan og skal bruges på alle tilmeldingsknapper på hele websitet. I UA bør du i stedet bruge unik navngivning af hændelser for hver knap.

Husk!

I GA4 kan hændelsen sign_up betyde det samme som i UA, men den kan også betyde noget andet. Hvis dit website kun har én tilmeldingsformular og kun én knap, hvor tilmeldingshændelsen aktiveres, kan disse hændelsesantal være ganske tæt på hinanden. Men hvis dit website har flere sign_up-hændelser, er det måske ikke så ligetil at sammenligne antallet af hændelser mellem GA4 og UA, og tallene er måske ikke så tæt på hinanden.

GA4-rapporter viser ikke Kategori, Handling og Etiket. Det er bedre at genoverveje din dataindsamling i forhold til GA4-modellen i stedet for bare at overføre din eksisterende hændelsesstruktur til Google Analytics 4.