[UA] Over multi-channel trechters

Dit artikel gaat over hoe u het rapport Multi-channel trechters in Universal Analytics gebruikt. Ga naar [GA4] Trechterverkenning voor informatie over hoe u de trechterverkenning gebruikt in Google Analytics 4.

In Analytics worden conversies en e-commercetransacties toegewezen aan de laatste campagne, zoekopdracht of advertentie waarnaar de gebruiker is verwezen tijdens de conversie. Maar welke rol hadden eerdere websiteverwijzingen, zoekopdrachten en advertenties in de conversie? Hoeveel tijd is er verstreken tussen het moment waarop gebruikers interesse toonden en overgingen tot aankoop?

De rapporten voor multi-channel trechters geven antwoord op deze en andere vragen. In deze rapporten wordt aangegeven hoe uw marketingkanalen (dat wil zeggen, de bronnen van verkeer naar uw website) samenwerken om verkopen en conversies te genereren.

Veel mensen gaan bijvoorbeeld over tot aankoop op uw site nadat ze op Google naar uw merk hebben gezocht. Het is ook mogelijk dat ze uw merk eerder zijn tegengekomen op een blog of toen ze naar specifieke producten en services zochten. In de rapporten voor multi-channel trechters wordt aangegeven hoe eerdere verwijzingen en zoekopdrachten hebben bijgedragen aan uw verkopen.

In dit artikel:

Video-inleiding tot multi-channel trechters

Conversiepaden

De rapporten voor multi-channel trechters worden gegenereerd uit conversiepaden, de reeksen met interacties (dus de klikken/verwijzingen uit kanalen) voorafgaand aan elke conversie en transactie. Standaard worden alleen interacties van de afgelopen 30 dagen opgenomen in conversiepaden, maar u kunt zelf een periode kiezen tussen 1 en 90 dagen in de kiezer Terugkijkperiode bovenaan elk rapport. Conversiepadgegevens bevatten interacties met vrijwel alle digitale kanalen. Dit zijn onder meer de volgende kanalen:

• Betaalde en organische zoekresultaten (voor alle zoekmachines samen met de specifieke zoekwoorden waarnaar is gezocht)
  • Verwijzende sites
  • Partners
  • Sociale netwerken
  • E-mailnieuwsbrieven
  • Aangepaste campagnes die u heeft gemaakt, inclusief offline campagnes die verkeer naar vanity-URL's sturen

Lees Over MCT-kanalen voor meer informatie over hoe deze kanalen worden getoond in rapporten.

Wat de rapporten voor multi-channel trechters tonen

In de rapporten worden de kanalen ingedeeld op basis van de rol die ze spelen in conversies: hoe vaak de kanalen hebben bijgedragen aan verkopen en conversies of die hebben afgerond. Het rapport Ondersteunde conversies geeft aan hoeveel verkopen en conversies elk kanaal heeft geïnitieerd, ondersteund en voltooid, samen met de waarde van die conversies en verkopen. Lees Bijdragen van kanalen analyseren voor informatie over hoe u dit rapport interpreteert.

Het rapport Beste conversiepaden bevat de conversiepaden die uw klanten nodig hadden voor een aankoop. De rapporten Vertraging en Padlengte geven aan hoe lang het duurde (in dagen en interacties) voordat gebruikers klanten werden. (De door u gekozen terugkijkperiode is van invloed op deze rapporten.) Lees Conversiepaden analyseren voor informatie over hoe u dit rapport interpreteert.

De rapporten voor multi-channel trechters vinden

De rapporten voor multi-channel trechters bekijken:

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Ga naar uw weergave.
  3. Open Rapporten.
  4. Selecteer Conversies > Multi-channel trechters.

De rapporten bevatten gegevens voor automatisch gevonden kanalen. Als u tracking heeft ingesteld voor Google Ads, verschijnen deze gegevens ook. Lees Multi-channel trechters instellen voor meer informatie.

Gerelateerde bronnen

Lees Over MCT-kanalen voor informatie over hoe kanalen worden gelabeld in rapporten.

Lees Multi-channel trechters instellen om te zorgen dat uw rapporten voor multi-channel trechters alle kanalen bevatten.

Lees deze artikelen hieronder voor informatie over hoe u de rapporten interpreteert.

Lees Over gegevens van multi-channel trechters voor meer informatie over hoe gegevens van multi-channel trechters worden verzameld en berekend.

Gebruik de probleemoplosser voor multi-channel trechters om gerelateerde problemen te herkennen en op te lossen.