[UA] Om multikanaltragte

Denne artikel handler om brugen af rapporten Multikanaltragte i Universal Analytics. Få flere oplysninger om brug af tragtudforskning i Google Analytics 4 under [GA4] Tragtudforskning.

I Analytics krediteres konverteringer og e-handelstransaktioner til den sidste kampagne, søgning eller annonce, der henviste brugeren, da denne foretog en konvertering. Men hvilken rolle spillede tidligere websitehenvisninger, søgninger og annoncer i forbindelse med denne konvertering? Hvor lang tid gik der fra det tidspunkt, hvor brugeren første udviste interesse, til vedkommende foretog sit køb?

Rapporterne Multikanaltragte giver svaret på disse og andre spørgsmål ved at vise, hvordan dine markedsføringskanaler (dvs. kilder til trafik til dit website) samarbejder om at generere salg og konverteringer.

Eksempelvis foretager mange personer muligvis et køb på dit website efter at have søgt efter dit varemærke på Google. De er dog muligvis blevet introduceret for dit varemærke via en blog, eller mens de har søgt efter bestemte produkter eller tjenester. I rapporterne Multikanaltragte kan du se, hvordan tidligere henvisninger og søgninger har bidraget til dit salg.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Videointroduktion til multikanaltragte

Konverteringsstier

Rapporterne Multikanaltragte genereres fra konverteringsstier, som er den rækkefølge af interaktioner (dvs. klik/henvisninger fra kanaler), der går forud for hver konvertering og transaktion. Som standard er det kun interaktioner inden for de seneste 30 dage, der er inkluderet i konverteringsstier, men du kan justere dette tidsrum for intervallet 1-90 dage ved hjælp af vælgeren Tilbagebliksperiode øverst i hver rapport. Konverteringsstidata omfatter interaktioner med stort set alle digitale kanaler. Disse kanaler omfatter, men er ikke begrænset til, følgende:

• Betalt og organisk søgning (på alle søgemaskiner sammen med det specifikke søgeord, der søges efter)
  • Henvisningswebsites
  • Affilierede
  • Sociale netværk
  • E-mailnyhedsbreve
  • Tilpassede kampagner, som du har oprettet, heriblandt offlinekampagner, der sender trafik til vanity-webadresser

Læs Om MCF-kanaler for at få oplysninger om, hvordan disse kanaler vises i rapporter.

Det kan du se i rapporterne Multikanaltragte

I rapporterne krediteres kanalerne i henhold til de roller, de spiller i forbindelse med konverteringer – med andre ord, hvor ofte de har assisteret og/eller fuldført salg og konverteringer. I rapporten Assisterede konverteringer kan du se, hvor mange salg og konverteringer hver kanal indledte, assisterede og fuldførte, samt værdien af disse konverteringer og salg. Læs Analysér kanalbidrag for at få oplysninger om, hvordan denne rapport skal fortolkes.

I rapporten Topkonverteringsstier kan du se de konverteringsstier, som dine kunder benyttede på deres vej mod et køb. I rapporterne Konverteringstid og Stilængde kan du se, hvor lang tid (målt i dage og interaktioner) det tog brugerne at blive kunder. Bemærk! Den valgte tilbageblikperiode påvirker disse rapporter. Læs Analysér konverteringsstier for at få oplysninger om, hvordan disse rapporter skal fortolkes.

Find rapporterne Multikanaltragte

Sådan får du vist rapporterne Multikanaltragte:

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Gå til din visning.
  3. Åbn Rapporter.
  4. Vælg Konverteringer > Multikanaltragte.

Rapporterne omfatter data for automatisk fundne kanaler. Hvis du har konfigureret sporing for Google Ads, vises disse data også. Læs Konfigurer multikanaltragte for at få flere oplysninger.

Relaterede ressourcer

Læs Om MCF-kanaler for at få oplysninger om, hvilke etiketter kanaler får tildelt i rapporter.

Læs Konfigurer multikanaltragte for at sikre dig, at rapporterne Multikanaltragte indeholder alle kanaler.

Læs nedenstående artikler for at få oplysninger om, hvordan rapporterne skal fortolkes.

• I Analysér kanalbidrag forklares begreberne i rapporten Assisterede konverteringer.
  • I Analysér konverteringsstier forklares det, hvordan rapporterne Topkonverteringsstier, Konverteringstid og Stilængde skal fortolkes.
  • I Segmentér konverteringsstidata forklares det, hvordan specifikke undergrupper af konverteringsstier isoleres og analyseres ved hjælp af konverteringssegmenter.
  • I Kanalstrategier beskrives det, hvordan du kan gøre dine markedsføringskampagner mere effektive på grundlag af viden om din konverteringstragt.

Læs Om multikanaltragtdata for at få flere oplysninger om, hvordan multikanaltragtdata indsamles og beregnes.

Brug fejlfinding til multikanaltragt til at identificere og løse relaterede problemer.