Quant als embuts multicanal

A Analytics, les conversions i les transaccions de comerç electrònic s'atribueixen al darrer anunci, a la darrera campanya o a la darrera cerca a què l'usuari hagi fet referència en realitzar la conversió. Quin paper han jugat, però, les referències, les cerques i els anuncis dels llocs web anteriors en aquesta conversió? Quant de temps ha passat entre l'interès inicial de l'usuari i la compra que ha fet?

Als informes Embuts multicanal es mostra el funcionament conjunt dels canals de màrqueting per crear vendes i conversions, com ara les fonts de trànsit al lloc web, la qual cosa permet donar resposta a aquestes preguntes i a d'altres.

Per exemple, és possible que molts usuaris comprin al lloc després d'haver buscat la vostra marca a Google. Tanmateix, també és possible que hagin vist la marca en un blog o mentre cercaven productes i serveis específics. Als informes Embuts multicanal es mostra la contribució a les vendes de les referències i de les cerques anteriors.

Contingut d'aquest article:

Vídeo d'introducció als embuts multicanal

Camins de conversió

Els informes Embuts multicanal es generen a partir dels camins de conversió, és a dir, de les seqüències d'interaccions (per exemple, els clics o les referències de canals) que han conduït a cada conversió i a cada transacció. De manera predeterminada, als camins de conversió només s'inclouen les interaccions dels darrers 30 dies, però podeu ajustar aquest període de temps fins a un màxim de 90 dies mitjançant el selector de finestra retrospectiva que hi ha a la part superior de cada informe. Les dades del camí de conversió inclouen les interaccions pràcticament amb tots els canals digitals. Aquests canals inclouen, entre altres:

• la cerca de pagament i l'orgànica (en tots els motors de cerca, juntament amb les paraules clau específiques cercades),
  • els llocs de referència,
  • els afiliats,
  • les xarxes socials,
  • els butlletins de notícies per correu electrònic,
  • les campanyes personalitzades que hàgiu creat, incloses les campanyes fora de línia que envien trànsit a URL de cortesia.

Per obtenir més informació sobre com es mostren els canals als informes, consulteu Quant als canals MCF.

Què mostren els informes Embuts multicanal

Als informes, els canals reben un valor segons els rols que tinguin a les conversions: la freqüència amb què han ajudat a assolir vendes i conversions o amb què les han finalitzades. A l'informe Conversions assistides es mostra el nombre de vendes i de conversions que un canal hagi creat, ajudat a crear o finalitzat, juntament amb el valor d'aquestes conversions. Per obtenir més informació sobre com s'interpreta aquest informe, consulteu Analitzar la contribució dels canals.

A l'informe Camins de conversió principals es mostren els camins de conversió que han seguit els clients per arribar a una compra. Als informes Lapse de temps i Longitud del camí es mostra el temps (en dies i en interaccions) que han necessitat els usuaris per tal de convertir-se en clients. Per obtenir més informació sobre com s'interpreten els informes, consulteu Analitzar els camins de conversió.

Trobar els informes Embuts multicanal

Per consultar els informes Embuts multicanal, feu el següent:

1. Inicieu la sessió al compte de Analytics.
  2. Aneu a la visualització que us interessi.
  3. Seleccioneu la pestanya Informes.
  4. Seleccioneu Conversions > Embuts multicanal

Els informes inclouen dades dels canals detectats automàticament. Si heu configurat el seguiment per a AdWords, aquestes dades també s'hi mostraran. Per obtenir més informació, consulteu Configurar els embuts multicanal.

Recursos relacionats

Per obtenir més informació sobre com s'etiqueten els canals als informes, consulteu Quant als canals MCF.

Per assegurar-vos que els informes Embuts multicanal incloguin tots els canals, consulteu Configurar els embuts multicanal.

Per obtenir més informació sobre com s'interpreten els informes, consulteu els articles següents.

Per obtenir més informació sobre com es recopilen i es calculen les dades dels embuts multicanal, consulteu Quant a les dades dels embuts multicanal.

Ha resultat útil aquest article?