Dimensions and metrics

[GA4] Användning av cookies på webbsidor

Denna artikel handlar om användning av cookies för Google Analytics 4-egendomar. Om du vill veta mer om cookies för Universal Analytics kan du läsa denna artikel i stället.

I JavaScript-biblioteket gtag.js används förstapartscookies för att skilja unika användare och unika sessioner från en individuell användare. Med biblioteket behöver du inte ställa in cookies för att överföra data till Google Analytics.

Webbläsaren tillämpar begränsningar i förstapartscookies om en användare inte gör ett återkommande besök (högst 400 dagar för Chrome och sju dagar för Safari).

gtag.js-cookies

I följande tabell beskrivs varje uppsättning av cookies som anges av gtag.js. Läs mer om vilken data Analytics samlar in i Skydda din data.

Cookienamn Standardgiltighetstid Beskrivning
_ga 2 år Används för att skilja mellan användare.
_ga_<container-id> 2 år Används för att bevara sessionens status.

Du måste ha rollen som redigerare för att kunna använda den här funktionen. Så här åsidosätter du standardinställningen för cookies giltighetstid och uppdateringar:

1. Gå till Administratör. Under Insamling och modifiering av data klickar du på Dataflöden.
  2. Klicka på dataflödet för webbplatsen och välj sedan Ange tagginställningar under Google-tagg.
  3. Klicka på Visa alla under Inställningar.
  4. Klicka på Åsidosätt cookie-inställningar.
  5. Markera kryssrutan Åsidosätt standardinställningar för cookies.
  6. Välj hur lång tid det ska ta innan cookies upphör att gälla (från omedelbart till 25 månader) under Cookiens förfallodatum.
  7. Välj Ställ in cookiens förfallodatum utifrån det senaste besöket eller Ställ in cookiens förfallodatum utifrån det första besöket under Cookie-uppdatering.
  8. Klicka på Spara.

Läs Cookies och användaridentifiering om du behöver anpassa ytterligare cookieinställningar.

Inställningar för cookies som har konfigurerats med den globala webbplatstaggen eller åsidosättningsinställningar i Google Taggstyrning i Analytics-gränssnittet.