Dimensions and metrics

[GA4] Kampanjat ja liikenteen lähteet

Sisällys:

Yleistä

Käyttäjät voivat tulla verkkosivustollesi tai sovellukseesi monista eri lähteistä, kuten mainoskampanjoista, hakukoneista ja sosiaalisista verkostoista. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Analytics kerää, käsittelee ja raportoi kampanjoihin ja liikenteen lähteisiin liittyvää dataa.

Tietoja kampanjoista ja liikenteen lähteistä

Analyticsissa mainoskampanjoita, hakukoneita, sosiaalisia verkostoja ja muita lähteitä, jotka ohjaavat käyttäjiä mittauskokonaisuuteesi, kutsutaan kampanjoiksi ja liikenteen lähteiksi. Niihin liittyvä data lähetetään Analyticsiin ja lisätään raportteihin seuraavasti:

Keruu-, käsittely- ja raportointitapaa voi muokata.

Keruu

Analytics SDK:t ja seurantakoodi käyttävät kampanjoihin ja liikenteen lähteisiin liittyvien tietojen lähettämiseen seuraavia kenttiä:

Kentän nimi Asetettava muuttuja Protokollaparametri Esimerkkiarvo Kentän kuvaus
Kampanjatunnus campaign.id &ci abc123 Määrittää yksilöllisen kampanjatunnuksen, jota voidaan käyttää myöhemmin kustannusdatan laajentamiseen.
Kampanjaliikenteen lähde campaign.source &cs tarjous_sähköposti Määrittää raporteissa näkyvän "Liikenteen lähde" ‑ulottuvuuden.
Kampanjaliikenteen tulotapa campaign.medium &cm sähköposti Määrittää raporteissa näkyvän "Tulotapa"-ulottuvuuden.
Kampanjan nimi campaign.name &cn tammikuu_tarjous Määrittää raporteissa näkyvän "Kampanjan nimi" ‑ulottuvuuden.
Kampanjan sisältö campaign.content &cc teksti_versio1 Määrittää raporteissa näkyvän "Sisältö"-ulottuvuuden.
Kampanjatermi campaign.term &ck talvi%20saappaat Määrittää raporteissa näkyvän "Termi"-ulottuvuuden.
Asiakirjan sijainti page_location &dl http://kauppa.example.com/saappaat?utm_source=tarjous_sähköposti&utm_medium=sähköposti&utm_campaign=tammikuu_tarjous &utm_content=teksti_versio1 Määrittää ulottuvuudet, kun omia kampanjaparametreja (utm) on lisätty.
Dokumenttiviittaaja page_referrer &dr http://blog.blogger.com/boots Kuvaa viittauslähdettä ja voi määrittää ulottuvuudet, jos muita kampanjoihin tai liikenteen lähteisiin liittyviä kenttiä ei ole asetettu.

Jokainen istunto yhdistetään vain yhteen kampanjaan tai liikenteen lähteeseen. Jos Google Analytics 4 havaitsee uuden kampanjan tai liikenteen lähteen, se ei johda uuden istunnon alkamiseen. Jos uusia kampanjan tai liikenteen lähteen arvoja lähetetään Analyticsiin kesken istunnon, arvot yhdistetään tapahtumiin, joista ne on kerätty, ja dataa käytetään tapahtumapohjaiseen attribuutioon. Kampanjan ja liikenteen lähteen arvoja ei kuitenkaan yhdistetä käyttäjän senhetkiseen istuntoon.

Käsittely

Käsittelyn aikana liikenteen lähteisiin ja kampanjoihin liittyvien kenttien arvot kirjataan ulottuvuuksien arvoiksi ja liitetään istuntoihin.

Seuraava käytäntö on voimassa, kun käsittelyssä käytetään utm_-parametriarvoja (esim. display, some, sähköposti ja maksullinen haku):

• Liikenteen lähteiden tärkeysjärjestys: suora käynti ei ohita koskaan viittauslähteestä tulevaa käyntiä (vaikka suora käynti tulisi sen jälkeen).

Muokattujen kampanjoiden käsittely

Istunto käsitellään muokattuna kampanjana, jos Asiakirjan sijainti ‑kenttään on lisätty muokattuja kampanjaparametreja. Kun muokattua kampanjaa käsitellään, muokattujen kampanjaparametrien arvot mäpätään suoraan raporttiulottuvuuksiin.

Esimerkki: Asiakirjan sijainti ‑kentän arvo on

&dl=http://kauppa.example.com/saappaat
?utm_source=tarjous_sähköposti
&utm_medium=sähköposti
&utm_campaign=tammikuu_tarjous
&utm_id=123abc
&utm_content=teksti_versio1

Käsittely tuottaa seuraavat lopulliset ulottuvuusarvot:

source=tarjous_sähköposti
medium=sähköposti
campaign=tammikuu_tarjous
id=123abc
content=teksti_versio1

Maksullisten hakukoneviittausten käsittely

Istunto käsitellään maksullisen haun viittauksena silloin, kun mainoksen kohde-URL-osoitteessa käytetään omia kampanjaparametreja tai Google Adsin / Google Marketing Platformin klikkaustunnuksia ja ne lähetetään Analyticsiin Asiakirjan sijainti ‑kentässä.

Lue, miten voit tarkistaa, että Google Adsin automaattinen taggaus toimii.

Jos muokatun kampanjan parametreja tai klikkausten tunnuksia ei käytetä, istunto voidaan käsitellä maksuttomana.

Orgaanisten hakukoneviittausten käsittely

Hakukoneiden viittausdata käsitellään vertaamalla Dokumenttiviittaaja‑kentän isäntänimeä ja kyselyparametria tunnettujen hakukoneiden ja niiden kyselyparametrien listaan. Raporttiulottuvuuksien arvot määritetään käyttämällä ensimmäistä tunnettua hakukonetta, joka vastaa sekä dokumenttiviittaajan arvossa olevaa isäntänimeä että kyselyparametria.

Huom. Useimmat Google-haut tehdään HTTPS-yhteyden kautta, jolloin Avainsana-ulottuvuuden arvoksi tulee automaattisesti (not provided).

Suoran liikenteen käsittely

Istunto käsitellään suorana liikenteenä, kun viittauslähteen tietoja ei ole saatavilla tai kun viittauslähde tai hakutermi on määritetty ohitettavaksi. Lue lisää viittaavien sivujen poissulkemisesta.

Raportointi

Käsittelyn jälkeen raporteissa näkyvät seuraavat kampanjoiden ja liikenteen lähteiden ulottuvuudet ja mittarit:

Ulottuvuudet

Verkkokäyttöliittymä Laajuus Reporting API Kuvaus
Liikenteen lähde

Käyttäjä

Istunto

Tapahtuma

firstUserSource

sessionSource

source

Mittauskokonaisuuteen tulevien viittausten lähde
Tulotapa

Käyttäjä

Istunto

Tapahtuma

firstUserMedium

sessionMedium

medium

Mittauskokonaisuuteen tulevien viittausten tyyppi (esim. email ja cpc)
Kampanjatunnus

Käyttäjä

Istunto

Tapahtuma

firstUserCampaignId

sessionCampaignId

campaignId

Kampanjan nimi

Käyttäjä

Istunto

Tapahtuma

firstUserCampaignName

sessionCampaignName

campaignName

Sen markkinointikampanjan nimi, joka ohjaa käyttäjät mittauskokonaisuuteen

Maksullisissa Google Ads- ja Google Marketing Platform ‑kampanjoissa on käytettävissä lisäkenttiä, jotka voidaan täyttää manuaalisesti importoimalla kustannusdataa.

Jos Google Ads ‐tiliäsi ei ole linkitetty Analyticsiin, mutta automaattinen taggaus on käytössä ja lisää URL-osoitteen loppuun Googlen klikkaustunnuksen (gclid), linkittämättömät Google Ads ‐kampanjat näkyvät kuitenkin oletuksena raporteissa liikenteen lähteen / tulotavan ollessa google/cpc tai käytettäessä saatavilla olevia UTM-arvoja. Näistä kampanjoista ei näy kampanjadataa, eikä niihin liittyviä mainosklikkauksia käytetä Googlen maksullisten kanavien attribuutiossa.

Lisämääritykset

Seuraavat lisämääritykset voidaan tehdä mittauskokonaisuustasolla:

Attribuutioasetukset ja kampanjan konversioikkuna

Attribuutio tarkoittaa konversiokrediitin kirjaamista eri mainoksille, klikkauksille ja muille konvertoitumista edeltäneille tekijöille.

Kampanjan konversioikkuna määrittelee, kuinka kaukana menneisyydessä oleva kontaktipiste voi saada konversiokrediittiä.

Lue lisää attribuutioasetusten ja kampanjan konversioikkunan valitsemisesta.

Viittaavien sivujen poissulkeminen

Voit sulkea raporteista pois tiettyjä viittauslähteitä lisäämällä poissulkemiset mittauskokonaisuustasolla.

Google Analytics 4 ohittaa nyt automaattisesti omasta verkkotunnuksesta tulleen viiteliikenteen. Verkkotunnuksia ei siis enää tarvitse lisätä, jos viittaavan sivun ja nykyisen sivun tunnus vastaavat toisiaan tai jos mittauskokonaisuudessa on otettu käyttöön eri verkkotunnukset huomioiva mittaus.

Poissulkemisia kannattaa kuitenkin edelleen lisätä, jos sivustolla käytetään kolmannen osapuolen palveluita tai yhdyskäytäviä. Lue lisää ei-toivottujen viittausten tunnistamisesta.