Dimensions and metrics

[GA4] Kampagner og trafikkilder

I denne artikel kan du læse om følgende:

Oversigt

Brugerne kommer til dit website eller din app fra mange forskellige kilder, f.eks. annoncekampagner, søgemaskiner og sociale netværk. Denne artikel beskriver, hvordan Analytics indsamler, behandler og rapporterer disse kampagne- og trafikkildedata.

Få en forståelse af kampagner og trafikkilder

I Analytics kaldes de annoncekampagner, søgemaskiner, sociale netværk og andre kilder, der sender brugere til din ejendom, "kampagner og trafikkilder" med en fælles betegnelse. Nedenfor kan du se, hvordan data for kampagne og trafikkilde sendes til Analytics og udfyldes i rapporter:

Der er mulighed for at tilpasse adfærden for indsamling, behandling og rapportering.

Indsamling

Analytics-SDK'erne og sporingskoden bruger disse felter, når der sendes data for kampagne og trafikkilde:

Feltnavn Variabel, der skal angives Protokolparameter Eksempelværdi Feltbeskrivelse
Kampagne-id campaign.id &ci abc123 Angiver det unikke kampagne-id, som kan bruges senere til udvidelse af omkostningsdata.
Kampagnekilde kampagnekilde &cs email_promo Angiver dimensionen Kilde i rapporter.
Kampagnemedium campaign.medium &cm mail Angiver dimensionen Medium (kampagnesporing) i rapporter.
Kampagnenavn campaign.name &cn january_boots_promo Angiver dimensionen Kampagnenavn i rapporter.
Kampagneindhold kampagneindhold &cc email_variation1 Angiver dimensionen Indhold i rapporter.
Kampagneterm kampagneterm &ck winter%20boots Angiver dimensionen Term i rapporter.
Dokumentplacering page_location &dl http://store.example.com/boots?utm_source=email_promo&utm_medium=email&utm_campaign=january_promo &utm_content=copy_variation1 Angiver dimensioner, når parametrene custom campaign (utm) integreres.
Henvisningsadresse for dokument page_referrer &dr http://blog.blogger.com/boots Beskriver henvisningskilden og angiver muligvis dimensioner, hvis der ikke er angivet andre felter for kampagne eller trafikkilde.

Hver session er kun knyttet til én kampagne eller trafikkilde, og der startes ikke en ny session, når Google Analytics 4 støder på en ny kampagne eller trafikkilde. Når nye kampagne- eller trafikkildeværdier sendes til Analytics på indsamlingstidspunktet midt i en eksisterende session, knyttes disse værdier til de hændelser, de blev indsamlet for, og dataene bruges til hændelsesbaseret tilskrivning. Kampagne- og trafikkildeværdier er ikke knyttet til brugerens aktuelle session.

Behandling

Under behandlingen omdannes værdierne for felterne for trafikkilde og kampagne til dimensionsværdier og tilskrives sessioner.

Følgende metode gælder for den behandling, der bruger parameterværdierne utm_ (f.eks. display, sociale netværk, mail, betalt søgning osv.).

• Kilderangfølge – et besøg fra direkte trafik, der følger efter et henvist besøg, tilsidesætter aldrig en eksisterende henvisningsadresse.

Behandling af tilpassede kampagner

En session behandles som en tilpasset kampagne, når tilpassede kampagneparametre integreres i feltet Dokumentplacering. Når en tilpasset kampagne behandles, knyttes værdierne for de tilpassede kampagneparametre direkte til dimensionerne i rapporter.

Følgende værdi for feltet Dokumentplacering:

&dl=http://store.example.com/boots
?utm_source=promo_email
&utm_medium=email
&utm_campaign=january_promo
&utm_id=123abc
&utm_content=copy_variation1

"omdannes" f.eks. til følgende endelige dimensionsværdier:

source=promo_email
medium=email
campaign=january_promo
id=123abc
content=copy_variation1

Behandling af henvisninger af betalte søgninger fra søgemaskiner

En session behandles som en henvisning af betalt søgning, når tilpassede kampagneparametre eller Google Ads-/Google Marketing Platform-klik-id'er bruges i annoncens destinationswebadresse og sendes til Analytics i feltet Dokumentplacering.

Få flere oplysninger om, hvordan du sikrer, at automatisk tagging i Google Ads fungerer.

Hvis der ikke bruges tilpassede kampagneparametre eller klik-id'er, behandles sessionen muligvis som organisk i stedet.

Behandling af henvisninger af organiske søgninger fra søgemaskiner

Data for søgemaskinehenvisning behandles ved at sammenligne hostname og forespørgselsparameter for feltet Henvisningsadresse for dokument med en liste over kendte søgemaskiner og deres forespørgselsparametre. Den første kendte søgemaskine, der matcher både hostname og forespørgselsparameter for værdien for henvisningsadressen for dokumentet, bruges til at angive rapportdimensionsværdierne.

Bemærk! De fleste Google-søgninger udføres via HTTPS, hvilket medfører, at søgeordsdimensionen automatisk indstilles til (not provided).

Behandling af direkte trafik

En session behandles som direkte trafik, hvis der ikke er nogen tilgængelige oplysninger om henvisningskilden, eller hvis henvisningskilden eller søgetermen er blevet konfigureret til at blive ignoreret. Få flere oplysninger om ekskluderinger af henvisningsadresser.

Rapportering

Efter behandlingen er følgende dimensioner og metrics for kampagne og trafikkilde tilgængelige i rapporter:

Dimensioner

Webgrænseflade Omfang Core Reporting API Beskrivelse
Kilde

Bruger

Session

Hændelse

firstUserSource

sessionSource

kilde

Kilden for henvisninger til din ejendom.
Mellem

Bruger

Session

Hændelse

firstUserMedium

sessionMedium

mellem

Typen af henvisninger til din ejendom (f.eks. mail, CPC osv.)
Kampagne-id

Bruger

Session

Hændelse

firstUserCampaignId

sessionCampaignId

campaignId

Kampagnenavn

Bruger

Session

Hændelse

firstUserCampaignName

sessionCampaignName

campaignName

Navnet på den marketingkampagne, der sender brugere til din ejendom

Hvis der er tale om betalte Google Ads- eller Google Marketing Platform-kampagner, er der yderligere felter, der kan udfyldes manuelt ved at importere omkostningsdata.

Hvis din Google Ads-konto ikke er knyttet til Analytics, men automatisk tagging er aktiveret og tilføjer et Google-klik-id (GCLID) i slutningen af din webadresse, vises Google Ads-kampagner uden tilknytning stadig i rapporter som standard med kilden/mediet google/cpc eller ved at bruge tilgængelige UTM-værdier.  Der inkluderes ikke kampagnedata for disse kampagner, og relaterede annonceklik bruges ikke til tilskrivning af Google-betalingskanaler.

Muligheder for avanceret konfiguration

Følgende muligheder for avanceret konfiguration kan angiver på ejendomsniveau:

Tilskrivningsindstillinger og konverteringsperiode for kampagner

Tilskrivning betyder, at der tilskrives kredit for konverteringer til forskellige annoncer, klik og faktorer på en brugers rejse hen mod en konvertering.

Konverteringsperioden for kampagner er afgørende for, hvor langt tilbage i tiden der kan tilskrives kredit til et berøringspunkt.

Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer tilskrivningsindstillinger og konverteringsperioden for kampagner.

Ekskludering af henvisningsadresser

Du kan ekskludere bestemte henvisningskilder fra rapporter ved at angive disse ekskluderinger på ejendomsniveau.

Google Analytics 4 forhindrer nu automatisk egenhenvisninger: Du behøver ikke længere at indtaste dine domæner, når den henvisende side matcher domænet for den aktuelle side, eller hvis du allerede har konfigureret din ejendom til måling på tværs af domæner.

Du bør dog stadig konfigurere henvisningsekskludering for eventuelle tredjepartstjenester eller gateways, som du anvender på dine websites. Se, hvordan du identificerer uønskede henvisninger.