Dimensions and metrics

[GA4] Campanyes i fonts del trànsit

Contingut d'aquest article:

Informació general

Els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació des de diferents fonts, com ara campanyes publicitàries, motors de cerca o xarxes socials. Aquest article descriu com recull i processa Analytics les dades de campanyes i de fonts del trànsit, i com n'informa.

Entendre les campanyes i les fonts del trànsit

A Google Analytics, les campanyes publicitàries, els motors de cerca, les xarxes socials i altres fonts que envien usuaris a la vostra propietat es coneixen col·lectivament com a "campanyes i fonts del trànsit". El procés mitjançant el qual les dades de campanyes i de fonts del trànsit s'envien a Analytics i s'emplenen als informes segueix aquests passos:

• Recollida: els valors s'inclouen als camps de campanya i de font del trànsit i s'envien a Analytics mitjançant els SDK o el codi de seguiment.
  • Processament: els valors recollits s'utilitzen per emplenar les dimensions de l'informe final segons una lògica de processament.
  • Informes: les dimensions i les mètriques de les campanyes i de les fonts del trànsit passen a estar disponibles a la interfície web i a l'API d'informes.

El comportament de la recollida, del processament i dels informes es pot personalitzar.

Recollida

Els SDK i el codi de seguiment de Google Analytics utilitzen aquests camps en enviar dades de les campanyes i de les fonts del trànsit:

Nom del camp Variable per definir Paràmetre del protocol Valor d'exemple Descripció del camp
Identificador de campanya campaign.id &ci abc123 Defineix l'identificador de campanya únic, que es pot utilitzar més endavant per ampliar les dades de costos.
Font de la campanya campaign.source &cs promoció_correu_electrònic Defineix la dimensió Font als informes.
Mitjà de la campanya campaign.medium &cm correu_electrònic Defineix la dimensió Mitjà als informes.
Nom de la campanya campaign.name &cn promoció_botes_gener Defineix la dimensió Nom de la campanya als informes.
Contingut de la campanya campaign.content &cc correu_electrònic_variació1 Defineix la dimensió Contingut als informes.
Terme de la campanya campaign.term &ck botes%20hivern Defineix la dimensió Terme als informes.
Ubicació del document page_location &dl http://store.example.com/botes?utm_source=correu_electrònic_promoció&utm_medium=correu_electrònic&utm_campaign=promoció_gener&utm_content=text_variació1 Defineix les dimensions quan s'insereixen paràmetres de campanya (utm) personalitzats.
URL de referència del document page_referrer &dr http://blog.blogger.com/botes Descriu la font de referència i pot definir dimensions si no s'han establert altres camps de campanya o de font del trànsit.

Cada sessió només està associada a una campanya o a una font del trànsit, i no se n'inicia una de nova si Google Analytics 4 detecta una campanya o una font del trànsit noves. Quan s'envien valors nous d'una campanya o d'una font del trànsit a Analytics en el moment de la recollida a la meitat d'una sessió existent, aquests valors s'associen als esdeveniments per als quals s'han recollit i les dades s'utilitzen per a l'atribució basada en esdeveniments, però els valors de la campanya i de la font del trànsit no s'associen a la sessió existent de l'usuari.

Processament

Durant el processament, els valors dels camps de font del trànsit i de campanya es converteixen en valors de dimensió i s'atribueixen a sessions.

El mètode següent s'aplica al processament que fa servir valors de paràmetres utm_ (p. ex., display, social, email, paid search, etc.).

• Precedència de la font: una visita de trànsit directe posterior a una visita de referència no substituirà mai cap URL de referència existent.

Processar campanyes personalitzades

Una sessió es processa com a campanya personalitzada quan s'insereixen paràmetres de campanya personalitzats al camp Ubicació del document. En processar una campanya personalitzada, els valors dels paràmetres de campanya personalitzats es mapen directament a les dimensions dels informes.

Per exemple, si el camp Ubicació del document tingués el valor següent:

&dl=http://store.example.com/botes
?utm_source=promoció_correu_electrònic
&utm_medium=correu_electrònic
&utm_campaign=promoció_gener
&utm_id=123abc
&utm_content=text_variació1

Després de processar-lo, aquests serien els valors de dimensió finals:

source=promoció_correu_electrònic
medium=correu_electrònic
campaign=promoció_gener
id=123abc
content=text_variació1

Processar referències de motor de cerca de pagament

Una sessió es processa com a referència de cerca de pagament quan s'utilitzen paràmetres de campanya personalitzats o identificadors de clic de Google Ads o de Google Marketing Platform a l'URL de destinació de l'anunci i s'envien a Analytics en el camp Ubicació del document.

Obteniu més informació sobre com podeu verificar si l'etiquetatge automàtic de Google Ads funciona.

Si no s'utilitzen paràmetres de campanya personalitzats ni identificadors de clic, la sessió es pot processar com a orgànica.

Processar referències de motor de cerca orgànica

Les dades de referència del motor de cerca es processen comparant el nom d'amfitrió i el paràmetre de consulta del camp URL de referència del document amb una llista de motors de cerca coneguts i els paràmetres de consulta corresponents. El primer motor de cerca conegut que coincideixi tant amb el nom d'amfitrió com amb el paràmetre de consulta del valor del camp URL de referència del document s'utilitzarà per definir els valors de les dimensions de l'informe.

Tingueu present que la majoria de cerques de Google es fan mitjançant el protocol HTTPS, la qual cosa fa que la dimensió Paraula clau es defineixi automàticament com a (not provided).

Processar trànsit directe

Una sessió es processa com a trànsit directe quan no hi ha informació disponible sobre la font de la referència o quan en configurar la font de la referència o el terme de cerca s'ha definit que aquests s'ignorin. Obteniu més informació sobre les exclusions d'URL de referència.

Informes

Després del processament, els informes inclouran les dimensions i les mètriques de campanya i de font del trànsit següents:

Dimensions

Interfície web Abast API d'informes principal Descripció
Font

Usuari

Sessió

Esdeveniment

firstUserSource

sessionSource

source

Font de les referències a la vostra propietat.
Mitjà

Usuari

Sessió

Esdeveniment

firstUserMedium

sessionMedium

medium

Tipus de referències a la vostra propietat (p. ex., email, cpc, etc.)
Identificador de campanya

Usuari

Sessió

Esdeveniment

firstUserCampaignId

sessionCampaignId

campaignId

Nom de la campanya

Usuari

Sessió

Esdeveniment

firstUserCampaignName

sessionCampaignName

campaignName

Nom d'una campanya de màrqueting que envia els usuaris a la vostra propietat.

En el cas de les campanyes de pagament de Google Ads o de Google Marketing Platform, hi ha camps addicionals que es poden emplenar manualment important les dades de costos.

Si el compte de Google Ads no està enllaçat a Analytics però l'etiquetatge automàtic està activat i afegeix un identificador de clic de Google (GCLID) al final de l'URL, les campanyes de Google Ads desenllaçades es continuaran mostrant als informes de manera predeterminada amb una font o un mitjà de google/cpc o bé mitjançant els valors UTM disponibles. No s'inclouran dades de campanya per a aquestes campanyes i els clics a l'anunci relacionats no s'utilitzaran per a l'atribució de canals de pagament de Google.

Opcions de configuració avançades

Es poden definir les opcions de configuració avançades següents al nivell de propietat:

Configuració d'atribució i període de conversió de la campanya

L'atribució és l'acció d'assignar el mèrit de les conversions als diferents anuncis, clics i factors que intervenen en el camí que recorren els usuaris fins a completar una conversió.

El període de conversió de la campanya determina a partir de quin moment del passat un punt de contacte és apte per rebre mèrit d'atribució.

Obteniu informació sobre com podeu definir la configuració d'atribució i el període de conversió de la campanya.

Exclusió d'URL de referència

Podeu excloure dels informes determinades fonts de referència definint aquestes exclusions al nivell de propietat.

Ara Google Analytics 4 impedeix automàticament les autoreferències: ja no cal que introduïu els vostres dominis quan la pàgina de referència coincideixi amb el domini de la pàgina actual, o quan ja hàgiu configurat la propietat per al mesurament entre dominis.

Tanmateix, us recomanem que configureu l'exclusió de referències per a totes les passarel·les o serveis externs que feu servir als vostres llocs web. Obteniu més informació sobre com podeu identificar referències no desitjades.