[GA4] Dataaktualitet

Dataaktualitet är den tid det tar för Google Analytics att samla in och behandla en händelse från din egendom. Om behandlingen tar 20 minuter är dataaktualiteten 20 minuter. Google Analytics tillåter en fördröjning av databehandlingen på 24–48 timmar. Under tiden kan informationen ändras, så rapporterna kanske inte är konsekventa när du visar de senaste 24–48 timmarna i ett konto. Data som laddas upp via Dataimport blir tillgänglig inom 24 timmar.

Intervall för dataaktualitet

I Analytics gäller normalt följande intervall för dataaktualitet för Google Analytics 360- och/eller standardegendomar:

Intervall Normal behandlingstid Hotell eller semesterboenden Datagränser per egendom Sökfrågetäckning
Realtid Mindre än en minut 360, Standard Inga Begränsat till några få dimensioner och mätvärden
360 under dagen Cirka en timme 360 Premium Normal och Premium Large enligt definitionen här Alla rapporter och API-sökfrågor med undantag för dessa
Standard under dagen 4–8 timmar Standard Standard normal Alla rapporter och API-sökfrågor med undantag för dessa
Varje dag 12 timmar 360, Standard Standard, Premium Normal Alla rapporter och API-frågor
Varje dag 18 timmar 360, Standard Premium Large Alla rapporter och API-frågor
Varje dag 24+ timmar 360, Standard Premium XLarge Alla rapporter och API-frågor

Egendomskategorier

En egendom kategoriseras utifrån antalet händelser den har samlat in och bearbetat en given dag. En egendom kategoriseras som

• Normal om egendomen har samlat in och bearbetat färre än 25 miljarder händelser
  • Large om egendomen har samlat in och bearbetat 25 miljarder eller fler händelser
  • XLarge om egendomen har samlat in och bearbetat 250 miljarder eller fler händelser

Dessa mätningar tas från den föregående 31-dagarsperioden, den aktuella dagen inte medräknad, i egendomens tidszon.

Observera att en egendom som normalt kategoriseras som Normal eller Large kan kategoriseras som XLarge för en dag om den har samlat in och bearbetat i genomsnitt 15 miljarder eller fler händelser per dag under de senaste sju dagarna, den aktuella dagen inte medräknad, i egendomens tidszon.

Avgränsningar

Data kanske inte är synkroniserad mellan utforskningar och rapportering.

Offlinehändelser

När en användares enhet är offline (till exempel om användaren förlorar internetanslutningen medan han eller hon använder din app) lagrar Google Analytics händelsedata på enheten och skickar sedan informationen när enheten är tillbaka online. Google Analytics ignorerar händelser som kommer in mer än 72 timmar efter att händelserna utlöstes.

Mer information om särskild databehandling finns i [GA4] Dataaktualitet och begränsningar på grund av servicenivåavtal.