Reports

[GA4] Dataaktualitet

Dataaktualitet henviser til, hvor lang tid der er gået, siden der blev indsamlet og behandlet data samt rapporteret om dem via din ejendom. Hvis behandlingstiden er 20 minutter, er dataaktualiteten også lig med 20 minutter.

Dataaktualiteten varierer, da data behandles med forskellige intervaller. Eksempelvis bliver data for samme dag opdateret i løbet af dagen for at give dig hurtigere adgang til visse data, men når det gælder samlede data for dagen, er behandlingstiden længere, da disse data stammer fra flere datakilder, og de er derfor kun tilgængelige én gang om dagen.

Databehandlingen kan tage 24-48 timer, og inden for dette tidsrum kan der ske ændringer i forhold til de data, der vises i dine rapporter.

Intervaller for dataaktualitet

I Analytics er der typisk følgende intervaller for dataaktualitet for Google Analytics 360- og/eller standardejendomme:

Interval Typisk behandlingstid Ejendomme Datagrænser pr. ejendom Dækningsgrad for forespørgsler
Realtid Mindre end 1 minut 360, Standard Ingen Begrænset til nogle få dimensioner og metrics
360 – samme dag Ca. 1 time 360 Premium Normal og Premium Large som defineret her Alle rapporter og API-forespørgsler bortset fra disse
Standard – samme dag 4-8 timer Standard Standard – normal Alle rapporter og API-forespørgsler bortset fra disse
Dagligt 12 timer 360- og standardejendomme Standard og Premium Normal Alle rapporter og API-forespørgsler
Dagligt 18 timer 360- og standardejendomme Premium Large Alle rapporter og API-forespørgsler
Dagligt Over 24 timer 360- og standardejendomme Premium XLarge Alle rapporter og API-forespørgsler

Om intervallerne

Hver dag behandler vi data med tre forskellige intervaller ("Realtid", "Samme dag" og "Dagligt") i henhold til de ovenfor anførte behandlingstider, og disse intervaller giver dig mulighed for at få adgang til visse data hurtigere, efterhånden som de bliver tilgængelige.

Realtid

Realtidsdata, som er det mest opdaterede datasæt, giver dig mulighed for at overvåge aktivitet i realtid, men med adgang til færre funktioner end med de øvrige datasæt.

Samme dag

Data for samme dag, som omfatter visse data fra dagen før, opdateres flere gange i løbet af dagen, så du hurtigere kan få adgang til data fra dagen før (når det gælder 360-ejendomme, opdateres data for samme dag løbende). Disse data er typisk tilgængelige før de samlede data for dagen i rapporter og API-forespørgsler, og når de er det, kan du forvente følgende:

• Der kan være midlertidige "huller" i dataene for visse hændelsesbaserede trafikkildedimensioner (f.eks. kilde, medium, kampagne og standardkanalgruppe) på grund af forsinket modtagelse af data, f.eks. fra tredjepartskonverteringskilder.
  • Hvis hændelsesbaserede trafikkildedimensioner er tilgængelige, bruger vi som standard tilskrivningsmodellen "Betalingskanaler og organiske kanaler – sidste klik", indtil de samlede data for dagen er tilgængelige.
  • Vi anvender muligvis mere restriktive kardinalitetsgrænser, indtil de samlede data for dagen er tilgængelige, og hvis der er dimensioner med høj kardinalitet på din ejendom, er der derfor større sandsynlighed for, at du får vist rækken "(other)" i denne periode.

Bemærk! Hvis data for samme dag er tilgængelige før de samlede data for dagen, ændres dataene i rapporter og API-forespørgsler muligvis, når de samlede data bliver tilgængelige.

Dagligt

Med intervallet "Dagligt" får du vist samtlige data for den pågældende dag. Hvis din rapport indeholder samlede data for dagen, kan du forvente følgende:

• Hvis hændelsesbaserede trafikkildedimensioner er tilgængelige, bruger vi den tilskrivningsmodel, der er valgt for ejendommen.
  • Tilskrivningskreditten for en vigtig hændelse kan blive ændret i op til 12 dage efter tidspunktet for registrering af hændelsen, i takt med at modelleringen af vigtige hændelser i Analytics forbedres.

Ejendomskategorier

På en given dag kategoriseres en ejendom baseret på antallet af hændelser, den har indsamlet og behandlet. En ejendom kategoriseres på følgende måde:

• "Normal", hvis ejendommen har indsamlet og behandlet færre end 25 milliarder hændelser
  • "Stor", hvis ejendommen har indsamlet og behandlet 25 milliarder hændelser eller flere
  • "Meget stor", hvis ejendommen har indsamlet og behandlet 250 milliarder hændelser eller flere

Disse målinger tages fra den foregående periode på 31 dage ekskl. den aktuelle dag i ejendommens tidszone.

Bemærk! Det kan være en god idé at betragte en ejendom, der typisk kategoriseres som "Normal" eller "Stor", som "Ekstra stor" for en dag, hvis den i gennemsnit har indsamlet og behandlet 15 milliarder eller flere hændelser pr. dag i løbet af de seneste syv dage (ekskl. dags dato) i ejendommens tidszone.

Begrænsninger

Dataene er muligvis ikke synkroniserede på tværs af udforskninger og rapporter.

Offlinehændelser

Hvis en brugers enhed mister forbindelsen (f.eks. hvis internetforbindelsen afbrydes, mens brugeren benytter din mobilapp), gemmer Google Analytics hændelsesdata på vedkommendes enhed og sender dataene til sig, når enheden er online igen. I Google Analytics ignoreres hændelser, der registreres over 72 timer efter aktivering af hændelsen.

Læs [GA4] Dataaktualitet og begrænsninger mht. serviceniveauaftalen for at få flere oplysninger om ikke-standardiseret databehandling.