[GA4] Dataaktualitet

Dataaktualitet vil si hvor lang tid det tar Google Analytics å samle inn og behandle en hendelse fra området ditt. Hvis denne prosessen tar 20 minutter, er dataaktualiteten lik 20 minutter. Google Analytics tillater forsinkelser i databehandlingen på 24–48 timer. I løpet av denne perioden kan dataene endres, så rapportene samsvarer ikke nødvendigvis med dataene fra de siste 24–48 timene i en konto. Data opplastet via dataimportering blir tilgjengelige innen 24 timer.

Intervaller for dataaktualitet

Nedenfor ser du de typiske intervallene for dataaktualitet i Google Analytics 360 og/eller standardområder i Analytics.

Intervall Typisk behandlingstid Områder Datagrenser per område Dekning for spørringer
Sanntid Under 1 minutt 360, Standard Ingen Begrenset til noen få dimensjoner og beregninger
360 intradag Omtrent én time 360 Premium Normal og Premium Large, slik disse størrelsene er definert her Alle rapporter og API-spørringer unntatt disse
Standard intradag 4–8 timer Standard Standard Normal Alle rapporter og API-spørringer unntatt disse
Daglig 12 timer 360, Standard Standard, Premium Normal Alle rapporter og API-søk
Daglig 18 timer 360, Standard Premium Large Alle rapporter og API-søk
Daglig Over 24 timer 360, Standard Premium XLarge Alle rapporter og API-søk

Områdekategorier

På en gitt dag blir et område kategorisert basert på antallet hendelser det har samlet inn og behandlet. Et område kategoriseres som

• «Normal» hvis det har samlet inn og behandlet færre enn 25 milliarder hendelser
  • «Large» hvis det er samlet inn og behandlet minst 25 milliarder hendelser
  • «XLarge» hvis det har samlet inn og behandlet minst 250 milliarder hendelser

Disse målingene tas fra den forrige 31-dagersperioden, med unntak av den inneværende dagen i områdets tidssone.

Merk deg at områder som vanligvis kategoriseres som «Normal» eller «Large», kan kategoriseres som «XLarge» på en dag hvis det i gjennomsnitt har samlet inn og behandlet minst 15 milliarder hendelser per dag i løpet av de siste 7 dagene, unntatt den inneværende dagen i områdets tidssone.

Begrensninger

Dataene er kanskje ikke synkronisert mellom utforskninger og standardrapportene.

Hendelser utenfor nettet

Når en brukers enhet mister tilkoblingen til nettet (f.eks. hvis internettilkoblingen blir brutt mens brukeren blar gjennom mobilappen din), lagrer Google Analytics hendelsesdata på brukerens enhet og sender så dataene når enheten er på nettet igjen. Google Analytics ignorerer hendelser som inntreffer mer enn 72 timer etter at hendelsene ble utløst.

Du finner mer informasjon om spesiell databehandling i artikkelen [GA4] Dataaktualitet og begrensninger knyttet til tjenesteavtaler.