[UA→GA4] Skicka händelse-, tidskods- och undantagsträffar från analytics.js till Google Analytics 4

Med en Google Analytics 4-inställning kan du samla in analytics.js-träffar som händelser i din Google Analytics 4-egendom

Om du samlar in data för en Universal Analytics-egendom och en Google Analytics 4-egendom (via dubbel taggning med analytics.js respektive gtag.js) kan du använda en enstaka inställning i Google Analytics 4-egendomen för att automatiskt registrera följande Universal Analytics-träffar:

• händelseträffar (till exempel Kategori-/Åtgärd-/Etikett-händelser som du samlar in med hjälp av analytics.js)
  • tidskod (händelser vid hämtningstid)
  • undantag
Den här funktionen stöder inte anpassade dimensioner och mätvärden, data från förbättrad e-handel eller User-ID. Om du använder de här funktionerna i din Universal Analytics-egendom rekommenderar vi att du uppdaterar instrumenteringen i gtag.js eller Google Taggstyrning för att registrera nödvändiga Google Analytics 4-fält.

Med den här inställningen kan du enkelt registrera dessa tre träfftyper som händelser. Vi rekommenderar dock att du uppdaterar koden så att den registrerar detta beteende via datamodellen i Google Analytics 4. Läs mer

Ställa in alternativet i Google Analytics 4

Ställ in följande alternativ så fort du har skapat din Google Analytics 4-egendom.

1. Klicka på Dataflöden under Insamling och modifiering av data i Administratör.
  2. Klicka på Webb och sedan på ett webbdataflöde.
  3. Klicka på Ange tagginställningar (längst ned) i informationen om webbflödet.
  4. Klicka på Visa alla i avsnittet Inställningar för att se alla tillgängliga alternativ.
  5. Aktivera Samla in Universal Analytics-händelser.