[UA→GA4] Analytics.js:n tapahtuma-, ajoitus- ja poikkeusosumien lähettäminen Google Analytics 4:ään

Google Analytics 4 ‑asetuksen avulla voit kerätä analytics.js-osumia tapahtumina Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudessa

Jos keräät dataa Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudelle ja Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudelle (käyttämällä kaksoistaggausta analytics.js:n ja gtag.js:n avulla), voit tallentaa automaattisesti seuraavat Universal Analytics ‑osumat käyttämällä yhtä Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden asetusta:

• Tapahtumaosumat (eli Kategoria-/Toiminta-/Tunniste-tapahtumat, joita keräät analytics.js:n avulla)
  • Ajoitus (latautumisen aikaiset tapahtumat)
  • Poikkeukset
Tämä ominaisuus ei tue omia ulottuvuuksia ja mittareita, tehostetun verkkokaupan dataa eikä User-ID:tä. Jos käytät näitä ominaisuuksia Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudessasi, suosittelemme päivittämään instrumentoinnin gtag.js:ään tai Google Tag Manageriin, jotta tarvittavat Google Analytics 4 ‐kentät voidaan kirjata.

Vaikka voitkin tallentaa nämä kolme osumatyyppiä tapahtumiksi helposti tämän asetuksen avulla, suosittelemme päivittämään koodin siten, että tällainen toiminta tallennetaan Google Analytics 4 ‑datamallin avulla. Lue lisää

Asetuksen valitseminen Google Analytics 4:ssä

Valitse seuraava asetus heti, kun olet luonut Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuden.

1. Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja klikkaa Datan kerääminen ja muokkaaminen ‑kohdasta Datastriimit.
  2. Valitse Sivusto ja klikkaa sivustodatastriimiä.
  3. Valitse sivustostriimin tiedoista (alareunasta) Määritä tagin asetukset.
  4. Klikkaa Asetukset-kohdasta Näytä kaikki, niin näet kaikki käytettävissä olevat vaihtoehdot.
  5. Ota Kerää Universal Analytics ‐tapahtumia ‑asetus käyttöön.