[GA4] Sammenknytting av Analytics og Search Ads 360

Når du knytter Google Analytics 4-området ditt sammen med Search Ads 360-annonsørkontoen din, får du disse fordelene:

• Analytics eksporterer konverteringer til Search Ads 360.
  • Search Ads 360-kampanje- og -kostnadsdata importeres til Analytics.
  • Analytics-engasjementsberegninger for apper og nettsteder blir tilgjengelige i Search Ads 360-rapporter (forutsatt at du har oppgradert til den nye utgaven av Search Ads 360).

Eksport av konverteringer

Analytics eksporterer konverteringer der attribusjonsmodellen siste klikk i flere kanaler benyttes. Du kan bruke konverteringene i rapportering.

For å eksportere konverteringer må du slå på «Aktiver kampanjeattribusjon»-innstillingen når du konfigurerer tilknytningen (se trinn 8 nedenfor).

Search Ads 360-data i Analytics-rapporter

Med Search Ads 360-dataene som er tilgjengelige i Analytics, kan du se beregninger for økter, brukere og konverteringer i sammenheng med dimensjoner som kilde, medium, kampanje og standard kanalgruppering.

Du kan se data om flerkanals attribusjon i Sammenligning av modeller- og Konverteringstrakter-rapporten.

Du kan se data om brukeranskaffelse i Oversikt over brukeranskaffelse-rapporten. (Finn ut mer om dimensjonene for trafikkilder som er spesifikke for Search Ads 360.)

Etabler tilknytningen

Du kan starte tilknytningen enten fra Search Ads 360 eller fra Analytics.

Start tilknytningen fra Search Ads 360

I den nye utgaven av Search Ads 360:

1. Naviger til Verktøy og innstillinger > Konfigurasjon > Tilknyttede kontoer.
  2. Klikk på Detaljer under Google Analytics (GA4) og Firebase.
  3. Du kan gjennomgå eksisterende tilknytninger og forespørsler eller klikke på Ny tilknytning for å opprette en ny tilknytning.
  4. Klikk på Velg et område, velg områdene du ønsker å tilknytte, og klikk så på Bruk.
  5. Klikk på Neste for å konfigurere innstillingene dine, og så på Gjennomgå og send inn for å sende inn forespørselen om tilknytning.
  6. Når tilknytningen er etablert, går du til Verktøy og innstillinger > Måling > Konverteringer og klikker på + for å opprette en ny konverteringshandling.
  7. Klikk på Importer, og velg Google Analytics 4-områder og så App eller Nett.
  8. Velg konverteringshandlingene du vil importere, og klikk så på Importer og fortsett.

I den nåværende utgaven av Search Ads 360:

1. Naviger til en annonsør.
  2. På menyen til venstre navigerer du til Annonsørinnstillinger > Integreringer > GA 4-integrering.
  3. Sett bryteren til , og velg et Google Analytics 4-område.
  4. Klikk på Lagre.

Start tilknytningen fra Analytics

Hvis du ikke har oppgradert til det nye Search Ads 360, må du ikke bare følge prosessen for å knytte Analytics sammen med Search Ads 360, men også åpne Search Ads 360-grensesnittet og etablere en tilknytning mellom annonsørkontoen din og Analytics-området ditt, slik at du kan eksportere konverteringer.

Hvis du har rollen som redigerer i Analytics-området og rollen som administrator i Search Ads 360-managerkontoen, kan du fullføre tilknytningsprosessen.

Du kan knytte et Google Analytics 4-område sammen med opptil 200 managerkontoer.

1. Klikk på Administrator i Analytics.
  2. Bruk menyen i Område-kolonnen til å velge området du vil tilknytte.
  3. Klikk på Search Ads 360 under Produkttilknytninger.
  4. I tilknytningstabellen klikker du på Tilknytt.
  5. Hvis du har rollen som administrator for én eller flere Search Ads 360-managerkontoer, klikker du på Velg kontoer i raden for Tilknytt Search Ads 360-managerkontoer jeg administrerer.
  6. Klikk på Bekreft.
  7. Klikk på Neste.
  8. Konfigurer disse innstillingene:
    • Slå på personlig tilpasset annonsering: Alternativet er som standard på. Med denne innstillingen kan Analytics-data brukes til å tilpasse annonser personlig.
    • Aktiver kampanjeattribusjon: Alternativet er som standard på. Med denne innstillingen aktivert kan du importere Search Ads 360-kampanjedata.
      Merk: Hvis du slår av denne innstillingen, blir ingen konverteringer tilskrevet Search Ads 360, og ingen konverteringer blir eksportert fra Analytics.
    • Aktiver rapportering om kostnadsdata: Alternativet er som standard på. Med denne innstillingen aktivert kan du importere Search Ads 360-kostnadsdata.
    • Slå på automatisk tagging: Alternativet er som standard på. Du kan ikke endre denne innstillingen.

Den automatiske taggingen legger til legger til dclid-parameteren i nettadressene for landingssidene dine når brukere klikker på annonsene dine for å åpne sider på nettstedet ditt. I Analytics brukes gclid-parameteren til å fylle ut dimensjonskilde, medium, kampanjenavn, kampanje-ID og standard kanalgruppering. Analytics bruker også gclid-parameteren til å fylle ut følgende Search Ads 360-spesifikke dimensjoner: navn på SA360-søkemotorkonto, ID for SA360-motorkonto, type SA360-motorkonto, navn på SA360-annonsegruppen, SA360-søkeordtekst og SA360-søk.
  9. Klikk på Neste, og gjennomgå og velg de ønskede konfigurasjonsinnstillingene.