[GA4] Analyticsin integrointi Search Ads 360:een

Linkittämällä Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutesi Search Ads 360 ‐mainostajatiliin saat seuraavat hyödyt:

• Analytics vie konversiot Search Ads 360:een.
  • Search Ads 360:n kampanja- ja kustannusdata tuodaan Analyticsiin.
  • Analyticsin sovellus- ja sivustoaktivoitumismittarit ovat käytettävissä Search Ads 360 ‐raporteissa (nämä ovat saatavilla vain, jos olet siirtynyt käyttämään uutta Search Ads 360:tä).

Konversioiden vieminen

Analytics vie konversiot, joissa käytetään "minkä tahansa kanavan kautta tullut viimeinen klikkaus" ‑attribuutiomallia. Voit käyttää konversioita raportointiin.

Jotta voit viedä konversioita, sinun on laitettava "Ota kampanjan attribuutio käyttöön" ‐asetus päälle linkin määrittämisen yhteydessä (katso alla oleva vaihe 8).

Search Ads 360 ‐data Analytics-raporteissa

Analyticsiin tuodusta Search Ads 360 ‐datasta näet käyttäjä‐, istunto‐ ja konversiomittarit ja niihin liittyvät ulottuvuudet, joita ovat esimerkiksi liikenteen lähde, tulotapa, kampanja ja kanavien oletusryhmittely.

Kanavien välistä attribuutiodataa on Mallien vertailu- ja Konversioreitit-raporteissa.

Hankintadataa on Hankinnan yleiskatsaus ‐raportissa. Lue lisää Search Ads 360:ssä käytetyistä liikenteen lähteiden ulottuvuuksista.

Linkin luominen

Voit aloittaa linkittämisen joko Search Ads 360:stä tai Analyticsista.

Linkittäminen Search Ads 360:stä

Uudessa Search Ads 360:ssä:

1. Valitse Työkalut ja asetukset > Asetukset > Linkitetyt tilit.
  2. Klikkaa Google Analytics (GA4) ja Firebase ‐kohdasta Tiedot.
  3. Voit tarkistaa linkit ja pyynnöt tai luoda uuden linkin klikkaamalla Uusi linkki.
  4. Klikkaa Valitse mittauskokonaisuus, valitse linkitettävät mittauskokonaisuudet ja klikkaa Käytä.
  5. Klikkaa Seuraava ja valitse asetukset. Kun olet valmis lähettämään linkityspyynnön, klikkaa Tarkista ja lähetä.
  6. Kun linkki on luotu, valitse Työkalut ja asetukset > Mittaus > Konversiot ja luo uusi konversiotapahtuma klikkaamalla plusmerkkiä +.
  7. Klikkaa Tuo, valitse Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudet ja valitse Sovellus tai Verkko.
  8. Valitse tuotavat konversiotapahtumat ja klikkaa Tuo ja jatka.

Aiemmassa Ads 360:ssä:

1. Etsi linkitettävä mainostajatili.
  2. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Mainostajan asetukset > Integroinnit > GA4-integrointi.
  3. Laita valitsin Päälle-asentoon ja valitse Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuus.
  4. Klikkaa Tallenna.

Linkittäminen Analyticsista

Jos et ole vielä siirtynyt käyttämään uutta Search Ads 360:tä, alla olevien asioiden lisäksi sinun on avattava Search Ads 360 ja luotava linkki mainostajatililtä Analytics-mittauskokonaisuuteen, jotta voit myös viedä konversioita.

Jos sinulla on muokkaajan rooli Analytics-mittauskokonaisuudessa ja järjestelmänvalvojan rooli Search Ads 360 ‐hallinnoijatilillä, voit tehdä linkityksen kokonaan itse.

Voit linkittää Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden enintään 200:aan hallinnoijan tiliin.

1. Valitse Analyticsissa Järjestelmänvalvoja.
  2. Valitse Mittauskokonaisuus-sarakkeen valikosta linkitettävä mittauskokonaisuus.
  3. Klikkaa Tuotelinkit-kohdasta Search Ads 360.
  4. Klikkaa linkkitaulukosta Linkitä.
  5. Jos sinulla on järjestelmänvalvojan rooli yhdellä tai useammalla Search Ads 360 ‐hallinnoijatilillä, klikkaa Linkitä ylläpitämiini Search Ads 360 ‑hallinnoijatileihin ‑riviltä Valitse tilit.
  6. Klikkaa Vahvista.
  7. Klikkaa Seuraava.
  8. Valitse seuraavat asetukset:
    • Ota personoitu mainonta käyttöön: Oletuksena päällä. Tämän asetuksen ollessa päällä Analytics-dataa voidaan käyttää mainosten personointiin.
    • Ota kampanjan attribuutio käyttöön: Oletuksena päällä. Laita tämä asetus päälle, jos haluat tuoda Search Ads 360 ‐kampanjadataa.
      Huom. Jos laitat tämän asetuksen pois päältä, konversioita ei kirjata Search Ads 360:lle eikä konversioita viedä Analyticsista.
    • Ota kustannusdatan raportointi käyttöön: Oletuksena päällä. Laita tämä asetus päälle, jos haluat tuoda Search Ads 360 ‐kustannusdataa.
    • Ota automaattinen taggaus käyttöön: Oletuksena päällä. Et voi muuttaa tätä asetusta.

Automaattinen taggaus lisää gclid-parametrin laskeutumissivujen URL-osoitteisiin, kun käyttäjät siirtyvät sivuillesi klikkaamalla mainoksiasi. Analytics käyttää gclid-parametria seuraavien ulottuvuuksien mittaamiseen: liikenteen lähde, tulotapa, kampanjan nimi, kampanjatunnus ja kanavien oletusryhmittely. Lisäksi se käyttää parametria seuraavien Search Ads 360:ssä käytettävien ulottuvuuksien mittaamiseen: SA360-hakukoneen tilin nimi, SA360-hakukoneen tilin tunnus, SA360-hakukoneen tilin tyyppi, SA360-mainosryhmän nimi, SA360-avainsanateksti ja SA360-kysely.
  9. Klikkaa Seuraava, tarkista määritysasetukset ja lähetä ne.