[GA4] Integration af Analytics og Search Ads 360

Når du linker din Google Analytics 4-ejendom til din Search Ads 360-annoncør, får du følgende fordele:

• Analytics eksporterer konverteringer til Search Ads 360
  • Search Ads 360-kampagne- og -omkostningsdata importeres i Analytics
  • Metrics for apps og websiteengagement i Analytics er tilgængelige i Search Ads 360-rapporter (kun hvis du har opgraderet til den nye version af Search Ads 360)

Eksport af konverteringer

Analytics eksporterer konverteringer, der bruger tilskrivningsmodellen Sidste klik på tværs af kanaler. Du kan bruge konverteringerne til rapportering.

Hvis du vil eksportere konverteringer, skal du slå indstillingen Aktivér kampagnetilskrivning til, når du konfigurerer linket (se trin 8 nedenfor).

Search Ads 360-data i Analytics-rapporter

Når Search Ads 360-data er tilgængelige i Analytics, kan du se bruger-, sessions- og konverteringsmetrics sammen med dimensioner såsom kilde, medium, kampagne og standardkanalgruppering.

Du kan se data for tilskrivning på tværs af kanaler i rapporterne Sammenligning af modeller og Konverteringsstier.

Du kan se anskaffelsesdata i rapporten Anskaffelsesoversigt. Få flere oplysninger om de trafikkildedimensioner, der er specifikke for Search Ads 360.

Opret linket

Du kan selv vælge, om du vil oprette linket fra Search Ads 360 eller Analytics.

Link fra Search Ads 360

I den nye version af Search Ads 360:

1. Gå til Værktøjer og indstillinger > Konfiguration > Linkede konti.
  2. Klik på Info under Google Analytics (GA4) og Firebase.
  3. Gennemgå allerede oprettede links og anmodninger, eller klik på Nyt link for at oprette et nyt link.
  4. Klik på Vælg ejendom, vælg de ejendomme, du vil linke til, og klik på Anvend.
  5. Klik på Næste for at konfigurere indstillinger, og derefter på Gennemgå og indsend for at gennemgå og indsende din linkanmodning.
  6. Gå til Værktøjer og indstillinger > Måling > Konverteringer, når linket er oprettet, og klik på + for at oprette en ny konverteringshandling.
  7. Klik på Importér, vælg Google Analytics 4-ejendomme, og vælg derefter App eller Web.
  8. Vælg de konverteringshandlinger, du vil importere, og klik på Importér og fortsæt.

I den forrige version af Search Ads 360:

1. Gå til en annoncørkonto.
  2. Gå til Annoncørkontoindstillinger > Integrationer > GA4-integration på menuen til venstre.
  3. Klik for at slå kontakten Til, og vælg en Google Analytics 4-ejendom.
  4. Klik på Gem.

Link fra Analytics

Hvis du endnu ikke har opgraderet til den nye version af Search Ads 360, skal du (ud over at følge nedenstående fremgangsmåde til at linke fra Analytics til Search Ads 360) åbne Search Ads 360-grænsefladen og oprette et link fra din annoncørkonto til din Analytics-ejendom, så du også kan eksportere konverteringer.

Hvis du har rollen redaktør på Analytics-ejendommen og rollen administrator på Search Ads 360-managerkontoen, kan du fuldføre linkningsprocessen.

Du kan linke en Google Analytics 4-ejendom til op til 200 managerkonti.

1. Klik på Admin i Analytics.
  2. I kolonnen Ejendom skal du bruge menuen for at vælge den ejendom, du vil linke.
  3. Klik på Search Ads 360 under Produktlinks.
  4. Klik på Link i linktabellen.
  5. Klik på Vælg konti i rækken Link til de Search Ads 360-managerkonti, jeg administrerer, hvis du har rollen administrator på en eller flere Search Ads 360-managerkonti.
  6. Klik på Bekræft.
  7. Klik på Næste.
  8. Konfigurer følgende indstillinger:
    • Aktivér tilpasset annoncering: Aktiveret som standard. Denne indstilling gør det muligt at bruge Analytics-data til tilpasning af annoncer.
    • Aktivér tilskrivning på kampagneniveau: Aktiveret som standard. Aktivér denne indstilling for at importere Search Ads 360-kampagnedata.
      Bemærk! Hvis du deaktiverer denne indstilling, tilskrives der ikke konverteringer til Search Ads 360, og der eksporteres ingen konverteringer fra Analytics.
    • Aktivér rapportering af omkostningsdata: Aktiveret som standard. Aktivér denne indstilling for at importere Search Ads 360-omkostningsdata.
    • Aktivér automatisk tagging: Aktiveret som standard. Denne indstilling kan ikke redigeres.

Med automatisk tagging føjes gclid-parameteren til dine webadresser for landingsside, når brugerne klikker på dine annoncer for at åbne sider på dit website. Analytics bruger gclid-parameteren til at udfylde dimensionskilde, -medium, kampagnenavn, kampagne-id og standardkanalgruppering. Analytics bruger også gclid-parameteren til at udfylde følgende Search Ads 360-specifikke dimensioner: SA360-søgemaskinekontonavn, SA360-søgemaskinekonto-id, SA360-søgemaskinekontotype, SA360-annoncegruppenavn, SA360-søgeordstekst og SA360-forespørgslen.
  9. Klik på Næste, og gennemgå og indsend derefter dine konfigurationsindstillinger.