Integration af [GA4] Search Ads 360

For at få korrekt rapportering i Google Analytics 4 skal din Search Ads 360-annoncør/-undermanagerkonto og Google Analytics 4-ejendom være tilknyttet med automatisk tagging aktiveret.

Du opnår følgende fordele ved at knytte din Google Analytics 4-ejendom til din Search Ads 360-annoncørkonto (nuværende Search Ads 360) eller undermanagerkonto (det nye Search Ads 360):

• Målgrupper eksporteres fra Analytics til Search Ads 360
    (Denne mulighed er kun tilgængelig, hvis du har opgraderet til det nye Search Ads 360. Hvis du har aktiveret løbende målgruppedeling på din Search Ads 360-managerkonto, bliver disse målgrupper delt med alle Google Ads-underkonti – også eventuelle underkonti, der oprettes efterfølgende.)
  • Analytics eksporterer konverteringer til Search Ads 360
  • Search Ads 360-kampagne- og -omkostningsdata importeres i Analytics
  • App- og websiteengagements-metrics fra Analytics er tilgængelige i Search Ads 360-rapporter (kun hvis du har opgraderet til det nye Search Ads 360)
  • Du kan se omkostningsdata for dine kampagner i Search Ads 360-effektivitetsrapporten i sektionen Annoncering.
  • Du kan få oplysninger om, hvordan besøgende, der er anskaffet via kampagner, interagerer med dit website eller din app, i Search Ads 360-rapporten i sektionen Rapporter.
  • Du kan få adgang til Search Ads 360-specifikke dimensioner via Udforsk, Målgruppeværktøj, Værktøj til segmentoprettelse og tilpassede rapporter.

Knyt din Google Ads-konto til din Analytics-ejendom (inklusive underejendomme og oprulningsejendomme) for at se hele kundecyklussen – lige fra oplysninger om, hvordan brugerne interagerer med dit marketingmateriale (f.eks. ved at klikke på annoncer), til oplysninger om, hvordan de fuldfører de konverteringer, du har angivet på dit website eller i din app (f.eks. ved at foretage køb eller få vist indhold).

Eksport af målgrupper

Sådan eksporterer du målgrupper fra Analytics:

Målgrupper, der indeholder demografiske oplysninger eller data om interesser, bliver ikke eksporteret.

Når du eksporterer målgrupper via funktionen løbende målgruppedeling, vises de på den tilknyttede Search Ads 360-managerkonto og på de relaterede Google Ads-visningskonti. Du kan enten bruge målgrupperne til målretning, som de er, eller kombinere dem med andre målgrupper. Du kan også udføre analyser af dem.

Eksport af konverteringer

Analytics eksporterer konverteringer, der bruger tilskrivningsmodellen Sidste klik på tværs af kanaler. Du kan bruge konverteringerne til rapportering og budgivning.

Du skal gøre følgende for at importere Analytics-konverteringer:

Search Ads 360-data i Analytics-rapporter

Når Search Ads 360-data er tilgængelige i Analytics, kan du se bruger-, sessions- og konverteringsmetrics sammen med dimensioner såsom kilde, medium, kampagne og standardkanalgruppe.

Du kan se data for tilskrivning på tværs af kanaler i rapporterne Sammenligning af modeller og Konverteringsstier.

Du kan se anskaffelsesdata i anskaffelsesrapporterne. Få flere oplysninger om de trafikkildedimensioner, der er specifikke for Search Ads 360.

Opret tilknytningen

Du kan selv vælge, om du vil oprette tilknytningen fra Search Ads 360 eller Analytics.

Opret tilknytning fra Search Ads 360

I den nye version af Search Ads 360:

1. Gå til Værktøjer og indstillinger > Konfiguration > Linkede konti.
  2. Klik på Info under Google Analytics (GA4) og Firebase.
  3. Gennemgå allerede oprettede links og anmodninger, eller klik på Nyt link for at oprette et nyt link.
  4. Klik på Vælg ejendom, vælg de ejendomme, du vil linke til, og klik på Anvend.
  5. Klik på Næste for at konfigurere indstillinger, og derefter på Gennemgå og indsend for at gennemgå og indsende din linkanmodning.
  6. Gå til Værktøjer og indstillinger > Måling > Konverteringer, når linket er oprettet, og klik på + for at oprette en ny konverteringshandling.
  7. Klik på Importér, vælg Google Analytics 4-ejendomme, og vælg derefter App eller Web.
  8. Vælg de konverteringshandlinger, du vil importere, og klik på Importér og fortsæt.

I den forrige version af Search Ads 360:

1. Gå til en annoncørkonto.
  2. Gå til Annoncørkontoindstillinger > Integrationer > GA4-integration på menuen til venstre.
  3. Klik for at slå kontakten Til, og vælg en Google Analytics 4-ejendom.
  4. Klik på Gem.

Opret tilknytning fra Analytics

Hvis du ikke har opgraderet til det nye Search Ads 360, skal du (ud over følgende procedure med at knytte Analytics til Search Ads 360) åbne Search Ads 360-grænsefladen og oprette en tilknytning mellem din annoncør og din Analytics-ejendom, så du også kan eksportere konverteringer.

Hvis du har rollen Redaktør til Analytics-ejendommen og rollen bureauadministrator/annoncøradministrator til annoncøren (eksisterende Search Ads 360) eller administratorrollen til undermanagerkontoen (det nye Search Ads 360), kan du gennemføre tilknytningsprocessen.

1. SA360-gclid'er betragtes som Google Ads-gclid'er. Hvis Google Analytics 4 og SA360 ikke er forbundet, kategoriseres de som google/cpc. Hvis gclid er mere end 90 dage gammel, falder det tilbage til UTM-parametre i Google Ads.
  2. Hvis du er SA360-kunde (dvs. ingen gclid), falder trafikken tilbage til UTM-parametre.

Du kan knytte en Google Analytics 4-ejendom til op til 200 annoncør-/undermanagerkonti.

1. Klik på Search Ads 360-tilknytninger under Produkttilknytninger i Administrator.
  2. Klik på Tilknyt i tilknytningstabellen.
  3. Hvis du har rollen Administrator til en eller flere Search Ads 360-undermanagerkonti, skal du klikke på Vælg konti i rækken for Tilknyt de Search Ads 360-konti, jeg administrerer.
  4. Klik på Bekræft.
  5. Klik på Næste.
  6. Konfigurer følgende indstillinger:
    • Aktivér personligt tilpasset annoncering: Aktiveret som standard. Denne indstilling gør det muligt at bruge Analytics-data til personlig tilpasning af annoncer.
    • Aktivér tilskrivning på kampagneniveau: Aktiveret som standard. Aktivér denne indstilling for at importere Search Ads 360-kampagnedata.
      Bemærk! Hvis du deaktiverer denne indstilling, tilskrives der ikke konverteringer til Search Ads 360, og der eksporteres ingen konverteringer fra Analytics.
    • Aktivér rapportering af omkostningsdata: Aktiveret som standard. Aktivér denne indstilling for at importere Search Ads 360-omkostningsdata.
    • Aktivér automatisk tagging: Aktiveret som standard. Denne indstilling kan ikke redigeres. (I dette tilfælde kan man ikke bruge manuelle UTM-parametre).

Med automatisk tagging føjes gclid-parameteren til dine webadresser for landingsside, når brugerne klikker på dine annoncer for at åbne sider på dit website. Analytics bruger gclid-parameteren til at udfylde dimensionskilde, medium, kampagnenavn, kampagne-id og standardkanalgruppe. Analytics bruger også gclid-parameteren til at udfylde følgende Search Ads 360-specifikke dimensioner: SA360-søgemaskinekontonavn, SA360-søgemaskinekonto-id, SA360-søgemaskinekontotype, SA360-annoncegruppenavn, SA360-søgeordstekst og SA360-forespørgslen.
  7. Klik på Næste, og gennemgå og indsend derefter dine konfigurationsindstillinger.