Dimensions and metrics

[GA4] Omfang for trafikkildedimensioner

Dimensionerne for trafikkilder giver oplysninger om, hvor din trafik stammer fra, de metoder, som brugerne benytter til at komme til dit website eller din app, og de specifikke marketingtiltag du bruger til at generere trafikken. Få flere oplysninger om trafikkildedimensioner

Nogle trafikkildedimensioner omfatter præfikset "Første bruger" (som i Første brugerkilde) eller "Session" (som i Sessionskilde) for at angive flere tilskrivningsoplysninger. I denne artikel får du en forklaring af disse præfikser (eller omfang), og du kan også læse om, hvilken type oplysninger du kan forvente at få vist baseret på det aktuelle omfang.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Traffic Sources in Google Analytics

Om brugere, sessioner og hændelser

I Google Analytics er brugere, sessioner og hændelser ordnet i følgende hierarki:

• Bruger
    • Session
      • Hændelse

En bruger er en person, som interagerer med dit website eller din app. Hvis to forskellige personer f.eks. interagerer med dit website, betragter Google Analytics hver enkelt person som en separat bruger. Hvis en person eksempelvis forlader dit website og vender tilbage senere, betragtes vedkommende stadig som én bruger i Google Analytics. Få flere oplysninger om brugere

En session er tidsrummet fra det tidspunkt, hvor en bruger starter sit besøg på dit website eller i din app, til det tidspunkt, hvor vedkommende forlader websitet eller appen. Lad os eksempelvis sige, at en person besøger dit website, lægger noget i kurven og derefter forlader websitet. Næste dag vender vedkommende tilbage til dit website og foretager et køb. Disse interaktioner betragtes som to separate sessioner. Få flere oplysninger om sessioner

En hændelse er en separat brugerinteraktion, som finder sted i løbet af en session. I eksemplet ovenfor er det at lægge noget i kurven, forlade en e-handelsbutik og foretage et køb eksempler på interaktioner, der kan måles i form af hændelser. Du kan markere de hændelser, der er vigtigst for din virksomhed, som konverteringshændelser. Få flere oplysninger om hændelser

Sådan identificerer Google Analytics en bruger

Google Analytics identificerer en individuel bruger baseret på den rapporteringsidentifikationindstilling, du vælger for din ejendom og brugerens browser- eller enhedsindstillinger.

Hvis du f.eks. vælger en kombineret rapporteringsidentifikation for din ejendom, tager Analytics højde for bruger-id, enheds-id og modellering for at identificere brugeren. Hvis en eller flere af disse identiteter er de samme (f.eks. hvis brugeren har det samme bruger-id på tværs af sessioner), identificerer Google Analytics personen som den samme bruger.

Få flere oplysninger om valgmulighederne for rapporteringsidentifikation i Google Analytics.

Om omfang

Google Analytics organiserer anskaffelsesoplysninger i bruger-, sessions- og hændelsesgrupper (eller -omfang), og der føjes et præfiks til visse dimensioner, så du kan se, hvilke grupper dataene gælder for.

Brugerbaserede dimensioner

Brugerbaserede dimensioner viser dig, hvor dine nye brugere kommer fra. Disse dimensioner omfatter altid præfikset "Første bruger" som i dimensionen Første brugerkilde (som viser de mest almindelige kilder for nye brugere). Den værdi, der tildeles hver brugerbaseret dimension, bliver ved med at være den samme, når brugerne vender tilbage til dit website eller din app.

I Google Analytics vises oplysninger om brugerbaserede dimensioner i rapporten Brugeranskaffelse.

Hvis dimensionen Første brugerkilde f.eks. har dimensionsværdien "organisk", betyder det, at dette er brugere, som er ankommet til dit website eller din app for første gang via en organisk søgning (f.eks. via Google Søgning).

Når den kombineres med en metric, f.eks. Hændelsesantal, angiver værdien for dimensionen organisk det antal nye brugere, som er ankommet til dit website eller din app via en organisk søgning (f.eks. Google Søgning), og hvem der har aktiveret enhver hændelse. Hvis der f.eks. står 757.949 i kolonnen Antal hændelser og rækken organisk (se nedenstående tabel), har de nye brugere, der er ankommet via en organisk søgning, aktiveret 757.949 hændelser i forbindelse med deres første session.

Hvis du ændrer "Antal hændelser (Alle hændelser)" til "Hændelsesantal (add_to_cart)", kan du se, hvor mange gange nye brugere, der er ankommet via en organisk søgning, har aktiveret hændelsen add_to_cart i deres første sessioner.

Første bruger – medium +

Engagementsrate

Antal hændelser

(Alle hændelser)

Konverteringer

(Alle hændelser)

Samlet omsætning

I alt 60,41 % 2.681.227 69.325,00 159.359,77 USD
organisk 68,25 % 757.949 20.693,00 32.042,15 USD
cpc 51,22 % 160.254 9.473,00 2.933,50 USD
henvisning 64,44 % 161.321 4.372,00 3.260,64 USD

Sessionsbaserede dimensioner

Sessionsbaserede dimensioner viser dig, hvor både nye og tilbagevendende brugere kommer fra, når de starter nye sessioner. Disse dimensioner omfatter altid præfikset "Session" som i dimensionen Sessionskilde (som viser dig de mest almindelige kilder til nye sessioner). Sessionsbaserede dimensioner tildeles en ny værdi, hver gang brugerne vender tilbage til dit website eller din app.

I Google Analytics vises oplysninger om sessionsbaserede dimensioner i rapporten Trafikanskaffelse.

Hvis dimensionen Session – kilde eksempelvis har dimensionsværdien "organisk", betyder det, at brugerne er ankommet til dit website eller din app via en organisk søgning (f.eks. via Google Søgning).

Når den kombineres med en metric, f.eks. Hændelsesantal, angiver værdien for dimensionen organisk det antal nye sessioner, som er genereret via en organisk søgning (f.eks. Google Søgning), hvor brugerne har aktiveret en hændelse. Hvis der f.eks. står 888.666 i kolonnen Antal hændelser og rækken organisk (se nedenstående tabel), har de brugere, der er ankommet via en organisk søgning, aktiveret 888.666 hændelser.

Hvis du ændrer "Antal hændelser (Alle hændelser)" til "Hændelsesantal (add_to_cart)", kan du se, hvor mange gange brugere, der er ankommet via en organisk søgning, har aktiveret hændelsen add_to_cart i deres sessioner.

Session – medium +

Engagementsrate

Antal hændelser

(Alle hændelser)

Konverteringer

(Alle hændelser)

Samlet omsætning

I alt 60,41 % 2.681.227 69.325,00 159.359,77 USD
organisk 67,33 % 888.666 21.139,00 55.912,49 USD
cpc 52,22 % 160.720 9.185,00 2.294,65 USD
henvisning 65,27 % 231.175 4.530,00 11.758,08 USD

Hændelsesbaserede dimensioner

Hændelsesbaserede dimensioner hjælper dig med at tilskrive kredit for en konverteringshændelse, som en bruger har aktiveret. Hændelsesbaserede dimensioner indeholder ikke et præfiks, f.eks. Kilde eller Medium. Kilde og medium for andre hændelser end konverteringshændelser angives som "(not set)".

I Google Analytics vises oplysninger om hændelsesbaserede dimensioner i rapporterne Sammenligning af modeller og Konverteringsstier. Følgende tabel viser f.eks., hvad du kan se i rapporten Sammenligning af modeller, som viser forskellige metrics for hver værdi i dimensionen Medium:

Modellen "Google-betalingskanaler – sidste klik" Modellen "Google-betalingskanaler – datadrevet"
Medium + Konverteringer Omsætning Konverteringer Omsætning
I alt 69.325,00 159.359,77 USD 69.325,00 159.359,77 USD
organisk 20.139 52.932,49 USD 20.136,78 52.932,49 USD
cpc 9.135 2.134,66 USD 9.138,93 2.134,66 USD
henvisning 4.392 11.358,19 USD 4.382,29 11.358,19 USD

Sådan tilskrives kredit i Analytics

I Analytics bruges der forskellige tilskrivningsmodeller til at tildele kredit til de relevante annoncer, klik og andre interaktioner på den sti, der fører brugeren videre til dit website eller din app.

I Analytics bruges tilskrivningsmodellen "Sidste klik" for betalte og organiske kanaler for brugerbaserede og sessionsbaserede dimensioner. Brugerbaserede og sessionsbaserede dimensioner ændres ikke, hvis der skiftes tilskrivningsmodel.

Når det gælder hændelsesbaserede dimensioner, bruges den tilskrivningsmodel, du har valgt, men som standard bruges datadrevet tilskrivningsmodel i Analytics. Den tilskrivningsmodel, du har valgt, afspejles i alle rapporter med hændelsesbaserede trafikrelaterede dimensioner.

Eksempel

Olivia, en onlineforhandler, konfigurerer Google Analytics på en måde, som gør det muligt at se, hvordan brugerne finder hendes e-handelswebsite. I det følgende beskrives en kundes sti gennem e-handelswebsitet, og hvordan Olivia kan bruge rapporterne i Analytics til at få indsigt i kundens rejse.

Første sessioner

Sam er kunde på e-handelswebsitet. Han finder websitet via et ikke-betalt Google-søgeresultat. Sam klikker på søgeresultatet, lander på e-handelswebsitet, ser nogle af produkterne og tilmelder sig derefter nyhedsbrevet. Et par dage senere klikker Sam på et link i en kampagne med markedsføring via mail, vender tilbage til websitet og gennemfører et køb.

Her er en illustration af den sti, Sam følger:

En illustration af Sams første sessioner

Flere sessioner

En uge senere klikker Sam på en annonce på Google Søgning, ser på et produkt, lægger produktet i kurven og tilføjer et bogmærke for produktsiden. I løbet af den tredje session klikker han på et link for at få vist produktet. Dette link har UTM-parameteren utm_source=
"internal_promotion"
. Senere på ugen bruger han bogmærket til at åbne produktsiden, hvorefter han går til kurven og køber produktet.

Her er en illustration af den sti, Sam følger:

En illustration af Sams andre sessioner

Resultater

Butiksejeren Olivia ser følgende resultater i Google Analytics:

Brugerbaserede dimensioner

Kilde/medium – første bruger tildeles på brugerniveau og repræsenterer den kilde/det medium, der anskaffede brugeren i den første session.

Bruger Kilde/medium – første bruger
Sam (bruger) google/organisk

Sessionsbaserede dimensioner

Session – kilde/medium tildeles på sessionsniveau og angiver sessionens oprindelse. Sessioner, der er startet ved direkte adgang, tilskrives den senest registrerede værdi for kilde/medium for den aktuelle bruger.

Session Sessionskilde/-medium
Session 1 google/organisk
Session 2 mail/nyhedsbrev
Session 3 google/cpc
Session 4 partner/tilknyttet virksomhed

Hændelsesbaserede dimensioner

Nedenstående tabel viser antallet af konverteringer for hver hændelse, der blev aktiveret i de forrige eksempler. Tabellen indeholder de konverteringsstier, som brugeren har fulgt for at aktivere hver konverteringshændelse. Selvom hændelsen view_item blev aktiveret to gange, er hændelsen ikke markeret som en konvertering, så den har ikke nogen konverteringssti.

Antal konverteringer og konverteringsstier defineres på følgende måde:

Hændelsens navn Antal hændelser Konverteringer Konverteringsstier
first_visit 1 1 google/organisk
purchase 2 2

google/organisk > mail/nyhedsbrev

google/organisk > mail/nyhedsbrev > google/cpc > partner/affiliatepartner

add_to_cart 1 1 google/organisk > mail/nyhedsbrev > google/cpc > partner/tilknyttet virksomhed
view_item 2 0 -

Derefter tilskriver Analytics konverteringskredit til hver kilde/medium i henhold til den tilskrivningsmodel, som du har valgt i ejendomsindstillingerne. I dette eksempel har vi brugt standardmodellen for datadrevet tilskrivningsmodel. Tilskrivningen for kilde/medium gælder kun for hændelser, der er markeret som en konvertering:

Kilde/medium Konverteringer
google/organisk 1,3
mail/nyhedsbrev 1,1
google/cpc 0,6
partner/tilknyttet virksomhed 1
direkte/(ingen) 0

Bemærk! I Google Analytics vægtes berøringspunkterne på den enkelte brugers konverteringssti forskelligt. Disse tal er illustrative og repræsenterer ikke nødvendigvis de nøjagtige vægtninger, som Google lægger på hvert enkelt berøringspunkt.