Dimensions and metrics

[GA4] Abasts de les dimensions de font del trànsit

Les dimensions de font del trànsit proporcionen informació sobre el lloc en què s'origina el vostre trànsit, els mètodes amb els quals els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació i les iniciatives de màrqueting concretes que utilitzeu per generar aquest trànsit. Més informació sobre les dimensions de font del trànsit

Algunes dimensions de font del trànsit inclouen el prefix "Primer usuari" (com a Font del primer usuari) o "Sessió" (com a Font de la sessió) per proporcionar més informació d'atribució. Aquest article explica cada prefix (o abast) i el tipus d'informació que podeu esperar en funció d'aquest.

Contingut d'aquest article:

Traffic Sources in Google Analytics

Entendre els usuaris, les sessions i els esdeveniments

Google Analytics organitza els usuaris, les sessions i els esdeveniments en la jerarquia següent:

• Usuari
    • Sessió
      • Esdeveniment

Un usuari és una persona que interacciona amb el vostre lloc web o la vostra aplicació. Per exemple, si dues persones diferents interaccionen amb el vostre lloc web, Google Analytics considera que cada persona és un usuari diferent. En canvi, si algú surt del vostre lloc web i hi torna més endavant, Google Analytics el considera com un sol usuari. Més informació sobre els usuaris

Una sessió és el període que va des que un usuari visita el vostre lloc web o la vostra aplicació fins que en surt. Per exemple, algú visita el vostre lloc web, afegeix algun producte al carretó electrònic i, tot seguit, surt del lloc web. L'endemà, hi torna i compra alguna cosa. Aquestes dues visites són dues sessions independents. Més informació sobre les sessions

Un esdeveniment és una interacció d'usuari diferent durant una sessió. En el cas de l'exemple anterior, afegir algun article al carretó electrònic, sortir d'una botiga de comerç electrònic i comprar alguna cosa són exemples d'interaccions que podeu mesurar mitjançant esdeveniments. Podeu marcar els esdeveniments que siguin més importants per a la vostra empresa com a esdeveniments de conversió. Més informació sobre els esdeveniments

Com identifica Google Analytics un usuari

Google Analytics identifica un usuari concret en funció de l'opció d'identitat per als informes que trieu per a la vostra propietat i la configuració del navegador o del dispositiu de l'usuari.

Per exemple, si trieu la identitat per als informes combinada per a la propietat, Analytics tindrà en compte l'identificador d'usuari, l'identificador de dispositiu i la modelització per identificar l'usuari. Si qualsevol d'aquestes identitats són iguals (p. ex., l'usuari té el mateix identificador d'usuari en totes les sessions), Google Analytics identificarà aquesta persona com el mateix usuari.

Obteniu més informació sobre les opcions d'identitat per als informes de Google Analytics.

Entendre els abasts

Google Analytics organitza la informació d'adquisició en grups d'usuaris, de sessions i d'esdeveniments (o abasts) i afegeix prefixes a algunes dimensions perquè pugueu entendre a quins grups s'apliquen.

Dimensions d'abast d'usuari

Les dimensions d'abast d'usuari us mostren d'on provenen els usuaris nous. Aquestes dimensions sempre inclouen el prefix "Primer usuari", com a la dimensió Font del primer usuari, que mostra les fonts més habituals dels usuaris nous. El valor assignat a cada dimensió d'abast d'usuari és el mateix quan els usuaris tornen al vostre lloc web o a la vostra aplicació.

Google Analytics mostra informació sobre les dimensions d'abast d'usuari a l'informe Adquisició d'usuaris.

Per exemple, si la dimensió Font del primer usuari té un valor de dimensió "orgànic", això significa que són usuaris que han arribat per primera vegada al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'una cerca orgànica (p. ex., a través de la Cerca de Google).

En combinació amb una mètrica com ara Recompte d'esdeveniments, el valor de dimensió orgànic mostra el nombre d'usuaris nous que han arribat al vostre lloc web o a la vostra aplicació des d'una cerca orgànica (p. ex., la Cerca de Google) i que han activat qualsevol esdeveniment. Per exemple, si veieu 757.949 a la columna Recompte d'esdeveniments i a la fila orgànic (consulteu la taula següent), això significa que els usuaris nous que han arribat a través d'una cerca orgànica han activat 757.949 esdeveniments en les seves primeres sessions.

Si canvieu "Recompte d'esdeveniments (tots els esdeveniments)" a "Recompte d'esdeveniments (add_to_cart)", veureu el nombre de vegades que els usuaris nous que han arribat a través d'una cerca orgànica han activat l'esdeveniment add_to_cart en les seves primeres sessions.

Mitjà del primer usuari +

Taxa d'implicacions

Recompte d'esdeveniments

(Tots els esdeveniments)

Conversions

(Tots els esdeveniments)

Total d'ingressos

Totals 60,41% 2.681.227 69.325,00 159.359,77 $
orgànic 68,25% 757.949 20.693,00 32.042,15 $
cpc 51,22% 160.254 9.473,00 2.933,50 $
referència 64,44% 161.321 4.372,00 3.260,64 $

Dimensions d'abast de sessió

Les dimensions d'abast de sessió us mostren d'on provenen els usuaris nous i els recurrents quan inicien sessions noves. Aquestes dimensions sempre inclouen el prefix "Sessió", com a la dimensió Font de la sessió, que mostra les fonts més habituals de les sessions noves. Cada vegada que els usuaris tornen al lloc web o aplicació, s'assignen valors nous a les dimensions d'abast de sessió.

Google Analytics mostra informació sobre les dimensions d'abast de sessió a l'informe Adquisició de trànsit.

Per exemple, si la dimensió Font de la sessió té el valor de dimensió "orgànic", això significa que són usuaris que han arribat al lloc web o a la aplicació a través d'una cerca orgànica (p. ex., mitjançant la Cerca de Google).

En combinació amb una mètrica com ara Recompte d'esdeveniments, el valor de dimensió orgànic mostra el nombre de sessions noves que provenen d'una cerca orgànica (p. ex., la Cerca de Google) i en què els usuaris han activat qualsevol esdeveniment. Per exemple, si veieu 888.666 a la columna Recompte d'esdeveniments i a la fila orgànic (consulteu la taula següent), això significa que els usuaris que han arribat a través d'una cerca orgànica han activat 888.666 esdeveniments.

Si canvieu "Recompte d'esdeveniments (tots els esdeveniments)" a "Recompte d'esdeveniments (add_to_cart)", veureu el nombre de vegades que els usuaris que han arribat a través d'una cerca orgànica han activat l'esdeveniment add_to_cart en les seves sessions.

Mitjà de la sessió +

Taxa d'implicacions

Recompte d'esdeveniments

(Tots els esdeveniments)

Conversions

(Tots els esdeveniments)

Total d'ingressos

Totals 60,41% 2.681.227 69.325,00 159.359,77 $
orgànic 67,33% 888.666 21.139,00 55.912,49 $
cpc 52,22% 160.720 9.185,00 2.294,65 $
referència 65,27% 231.175 4.530,00 11.758,08 $

Dimensions d'abast d'esdeveniment

Les dimensions d'abast d'esdeveniment us ajuden a atribuir el mèrit d'un esdeveniment de conversió que ha activat un usuari. Aquestes dimensions no inclouen cap prefix, com ara a Font o Mitjà. La font i el mitjà dels esdeveniments de no conversió es classifiquen com a "(not set)".

Google Analytics mostra informació sobre les dimensions d'abast d'esdeveniment als informes Comparació de models i Camins de conversió. Per exemple, la taula següent indica què podeu veure a l'informe Comparació de models, que mostra diverses mètriques per a cada valor de la dimensió Mitjà:

Model de darrer clic en canals de pagament de Google Model basat en dades en canals de pagament de Google
Mitjà + Conversions Ingressos Conversions Ingressos
Totals 69.325,00 159.359,77 $ 69.325,00 159.359,77 $
orgànic 20.139 52.932,49 $ 20.136,78 52.932,49 $
cpc 9.135 2.134,66 $ 9.138,93 2.134,66 $
referència 4.392 11.358,19 $ 4.382,29 11.358,19 $

Com Analytics atribueix el mèrit

Analytics utilitza models d'atribució diferents per assignar el mèrit als anuncis, als clics i a altres interaccions al llarg del camí que dirigeix l'usuari al vostre lloc web o a la vostra aplicació.

En el cas de les dimensions d'abast d'usuari i d'abast de sessió, Analytics utilitza el model d'atribució de darrer clic en canals de pagament i orgànics. Les dimensions d'abast d'usuari i d'abast de sessió no es veuen afectades pels canvis al model d'atribució.

En el cas de les dimensions d'abast d'esdeveniment, Analytics utilitza el model d'atribució que seleccioneu, però, de manera predeterminada, fa servir el model d'atribució basada en dades. Tots els informes amb dimensions de trànsit d'abast d'esdeveniment reflecteixen el model d'atribució que seleccioneu.

Exemple

La Berta, una detallista en línia, configura Google Analytics per veure com troben els usuaris el seu lloc web de comerç electrònic. A continuació, es descriu el camí que fa un client a través del lloc web de comerç electrònic i la manera com la Berta pot utilitzar els informes d'Analytics per entendre aquest recorregut.

Sessions inicials

En Sam és un client del lloc web de comerç electrònic. Descobreix el lloc web a través d'un resultat de la Cerca de Google que no és de pagament. En Sam fa clic al resultat de la cerca, arriba al lloc web de comerç electrònic, veu alguns dels productes i, tot seguit, se subscriu al butlletí d'informació. Uns quants dies més tard, en Sam fa clic en un enllaç d'una campanya de màrqueting per correu electrònic, torna al lloc web i completa una compra.

A continuació s'il·lustra el camí d'en Sam:

Il·lustració de les sessions inicials d'en Sam

Més sessions

Una setmana més tard, en Sam fa clic en un anunci de la Cerca de Google, veu un producte, l'afegeix al carretó electrònic i, a continuació, afegeix la pàgina del producte a les adreces d'interès. A la meitat de la tercera sessió, en Sam fa clic en un enllaç per veure el producte, que té un paràmetre UTM utm_source=
"internal_promotion"
. Aquella mateixa setmana, en Sam utilitza l'adreça d'interès per obrir la pàgina del producte, va al carretó electrònic i compra el producte.

A continuació s'il·lustra el camí d'en Sam:

Il·lustració de les sessions addicionals d'en Sam

Resultats

La Berta, la propietària de la botiga, veu ela resultats següents a Google Analytics:

Dimensions d'abast d'usuari

Font/Mitjà del primer usuari s'assigna al nivell d'usuari i representa la font o el mitjà a través dels quals s'ha adquirit l'usuari durant la primera sessió.

Usuari Font/Mitjà del primer usuari
Sam (usuari) google/orgànic

Dimensions d'abast de sessió

Font/Mitjà de la sessió s'assigna al nivell de sessió i representa el contingut que ha originat la sessió. Les sessions iniciades mitjançant entrada directa s'atribueixen a la darrera font o al darrer mitjà coneguts de l'usuari.

Sessió Font/Mitjà de la sessió
Sessió 1 google/orgànic
Sessió 2 correu electrònic / butlletí d'informació
Sessió 3 google/cpc
Sessió 4 partner/afiliat

Dimensions d'abast d'esdeveniment

La taula següent mostra el nombre de conversions de cada esdeveniment activat en els exemples anteriors. També inclou els camins de conversió que ha seguit l'usuari per activar cada esdeveniment de conversió. Tot i que l'esdeveniment view_item s'ha activat dues vegades, no es marca com a conversió i, per tant, no té cap camí de conversió.

El recompte de conversions i els camins de conversió es defineixen de la manera següent:

Nom de l'esdeveniment Recompte d'esdeveniments Conversions Camins de conversió
first_visit 1 1 google/orgànic
purchase 2 2

google/orgànic > correu electrònic / butlletí d'informació

google/orgànic > correu electrònic / butlletí d'informació > google/cpc > partner/afiliat

add_to_cart 1 1 google/orgànic > correu electrònic / butlletí d'informació > google/cpc > partner/afiliat
view_item 2 0 -

A continuació, Analytics atribueix el mèrit de la conversió a cada font/mitjà segons el model d'atribució que hàgiu seleccionat a la configuració de la propietat. En aquest exemple hem utilitzat el model d'atribució basada en dades predeterminat. L'atribució per a font/mitjà només s'aplica als esdeveniments marcats com a conversions:

Font/Mitjà Conversions
google/orgànic 1,3
correu electrònic / butlletí d'informació 1,1
google/cpc 0,6
partner/afiliat 1
directe/(cap) 0

Nota: Google Analytics assigna un pes diferent a cada punt de contacte del camí de conversió d'un usuari. Aquestes xifres són il·lustratives i no representen necessàriament el pes exacte que Google assigna a cada punt de contacte.