[UA→GA4] Validera migrerade konverteringar

När du har replikerat målen och e-handelstransaktionerna från din Universal Analytics-egendom i din Google Analytics 4-egendom (GA4), jämför du det totala antalet UA-konverteringar med det totala antalet GA4-konverteringar enligt följande.

Öppna Rapporter > Engagemang > Konverteringar i Google Analytics 4-egendomen och titta på det totala antalet konverteringar (Konverteringar).

Lägg till följande två siffror i Universal Analytics-egendomen:

• Öppna Konverteringar > Mål > Översikt och titta på antalet slutförda mål (Slutförda mål).
  • Öppna Konverteringar > E-handel > Översikt och titta på antalet transaktioner (Transaktioner).
Även om du bör sträva efter att antalet GA4-konverteringar ska vara så nära dina Universal Analytics-konverteringar som möjligt kan det hända att siffrorna inte stämmer överens på grund av ett antal faktorer.
Även om du redan har länkat din GA4-egendom till Google Ads rekommenderar vi att du använder Analytics i stället för Ads när du ska jämföra. På så sätt kan du undvika dataavvikelser.

Verifiera händelsemätningen

För att en konvertering ska räknas måste motsvarande händelse skickas till GA4. Kontrollera att en händelse skickas genom att välja Rapporter > Engagemang > Händelser eller öppna Realtidsrapporten.

• Om händelsen inte finns använder du förhandsgransknings- och felsökningsläget i Google Taggstyrning. Du kan även aktivera felsökningsläget specifikt för GA4-händelser. Gå igenom konverteringsflödet på din webbplats och övervaka händelserna i DebugView i rapporteringsgränssnittet för GA4 för att se till att de utlöses på rätt sätt.
  • Om konverteringen bygger på en ny konverteringshändelse som du har genererat via användargränssnittet behöver du i DebugView kontrollera att även de obligatoriska parametrarna skickas tillsammans med händelsen.