[UA→GA4] Valider overførte konverteringer

Når du har gjenskapt målene og netthandelstransaksjonene fra Universal Analytics-området i Google Analytics 4-området ditt (GA4), kan du sammenligne det samlede antallet UA-konverteringer med det samlede antallet GA4-konverteringer på denne måten:

Følg menybanen Rapporter > Engasjement > Konverteringer i Google Analytics 4-området, og se på det samlede antallet konverteringer (under Konverteringer).

Legg til de to tallene nedenfor i Universal Analytics-området ditt:

• Gå til Konverteringer > Mål > Oversikt, og se på antallet målfullføringer (under Målfullføringer).
  • Gå til Konverteringer > Netthandel > Oversikt, og se på antallet transaksjoner (under Transaksjoner).
Selv om du bør gjøre det du kan for at antallet GA4-konverteringer blir så likt antallet Universal Analytics-konverteringer som mulig, er det flere faktorer som kan føre til at tallene ikke samsvarer.
Selv om du allerede har knyttet GA4-området sammen med Google Ads, anbefaler vi at du sammenligner tallene i Analytics, ikke i Google Ads, for å unngå eventuelle dataavvik.

Bekreft hendelsesmåling

For at en konvertering skal telles, må den tilsvarende hendelsen sendes til GA4. Du kan bekrefte at en hendelse blir sendt, ved å gå til Rapporter > Engasjement > Hendelser, eller ved å gå til Sanntid-rapporten.

• Hvis hendelsen ikke er oppført, kan du bruke forhåndsvisnings- og feilsøkingsmodusen i Google Tag Manager eller slå på feilsøkingsmodus spesifikt for GA4-hendelser. Gå gjennom konverteringsflyten på nettstedet ditt, og overvåk hendelsene i DebugView i grensesnittet for rapportering i GA4 for å påse at hendelsene utløses på riktig måte.
  • Hvis konverteringen er basert på en ny konverteringshendelse du har generert via brukergrensesnittet, må du få bekreftet at de nødvendige parameterne overføres sammen med hendelsen, i DebugView.