[GA4] Raportointi-identiteetti

Lue, miten Google Analytics mittaa käyttäjiä eri laitteilla ja alustoilla.

Yksittäiset asiakkaat ovat usein yhteydessä yritykseesi eri laitteilla ja alustoilla. Joku saattaa esimerkiksi tutustua tuotteisiin Pixel-tabletilla aamiaispöydässä, tutkia niitä lisää lounaalla käyttämällä työtietokoneensa selainta ja tehdä sitten ostoksen iPhonella päivällisen jälkeen. Google Analytics 4 yhdistää nämä erilliset istunnot yhdeksi eri laitteilla tapahtuvaksi käyttäjäpoluksi hyödyntämällä seuraavia:

• käyttäjätunnus
  • Google-signaalit
  • laitteen tunnus
  • mallintaminen.

Analytics luo yhden käyttäjäpolun kaikesta samaan identiteettiin liittyvästä datasta. Koska näitä identiteettiavaruuksia käytetään kaikissa raporteissa, voit poistaa saman käyttäjän kopiot ja saada näin yhtenäisemmän ja kokonaisvaltaisemman kuvan heidän suhteestaan yritykseesi.

Identiteettiavaruudet

Edellä mainittuja tunnisteita kutsutaan yhteisesti identiteettiavaruuksiksi, ja Analytics-mittauskokonaisuuden käyttämä identiteettiavaruutta kutsutaan raportointi-identiteetiksi.

User-ID

Jos luot sisäänkirjautuneille käyttäjille omia pysyviä tunnuksiasi, voit käyttää näitä tunnuksia käyttäjäpolkujen mittaamiseen eri laitteilla. Jotta voit käyttää tätä identiteettiavaruutta, sinun on määritettävä käyttäjille tunnuksia johdonmukaisesti ja sisällytettävä tunnukset dataan, jonka lähetät Analyticsiin. User-ID on tarkin identiteettiavaruus, koska siinä käytetään käyttäjien tunnistamiseksi keräämääsi dataa.

Lue, miten voit ottaa User-ID:n käyttöön.

Google-signaalit

Google-signaalit ovat sellaisten käyttäjien dataa, jotka ovat kirjautuneet Googleen. Kun Google-signaalien dataa on saatavilla, Analytics yhdistää käyttäjiltä kerätyn tapahtumadatan sellaisten sisäänkirjautuneiden käyttäjien Google-tileille, jotka ovat antaneet suostumuksensa näiden tietojen jakamiseen.

Lue lisää Google-signaalien aktivoinnista.

Device-ID

Analytics voi käyttää identiteettiavaruutena myös laitteen tunnusta. Verkkosivustoilla laitteen tunnus perustuu asiakastunnukseen. Sovelluksissa laitteen tunnus on sovellusesiintymän tunnus.

mallintaminen.

Jos käyttäjä hylkää Analytics-tunnisteet, kuten evästeet, kyseisestä käyttäjästä ei voi saada käyttäytymisdataa. Analytics täyttää tämän aukon käyttämällä sellaisiin samantyyppisiin käyttäjiin liittyvää dataa, jotka ovat hyväksyneet evästeet samassa mittauskokonaisuudessa, ja mallintaa datan avulla evästeet hylänneiden käyttäjien käyttäytymistä. Lue lisää

Näin Analytics määrittelee raportointi-identiteetin

Analytics määrittelee raportointi-identiteettisi sen perusteella, mitä identiteettiavaruuksia päätät kerätä ja mitkä niistä tuot saataville käyttämällä alla kuvattuja vaihtoehtoja.

Raportointi-identiteettivaihtoehdot

• Yhdistelmä: Käyttäjätunnuksen, Google-signaalien, laitteen tunnuksen ja sitten mallinnuksen mukaan. Käyttäjätunnusta käytetään, jos se on kerätty. Jos käyttäjätunnusta ei ole kerätty, Analytics käyttää Google-signaalien tietoja, jos niitä on saatavilla. Jos saatavilla ei ole käyttäjätunnusta eikä Google-signaalien tietoja, Analytics käyttää laitteen tunnusta. Jos mitään tunnistetta ei ole saatavilla, Analytics käyttää mallintamista.
  • Havaittu: Käyttäjätunnuksen, Google-signaalien ja sitten laitteen tunnuksen mukaan. Käyttäjätunnusta käytetään, jos se on kerätty. Jos käyttäjätunnusta ei ole kerätty, Analytics käyttää Google-signaalien tietoja, jos niitä on saatavilla. Jos saatavilla ei ole käyttäjätunnusta eikä Google-signaalien tietoja, Analytics käyttää laitteen tunnusta.
  • Laitteeseen perustuva: Käyttää vain laitteen tunnusta ja jättää huomiotta kaikki muut kerätyt tunnukset.

Jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn kahdesta ensimmäisestä vaihtoehdosta, sinun on aktivoitava Google-signaalit ja kerättävä käyttäjätunnuksia. Lisäksi mittauskokonaisuudessasi on oltava riittävästi toimintaa sisäänkirjautuneilta käyttäjiltä, jotta heidän henkilöllisyytensä voidaan riittävästi anonymisoida. Jos aktivoit Google-signaalit, Analytics kerää demografisia tietoja ja kiinnostuksen kohteita koskevaa dataa, kun niitä on saatavilla. Tämän seurauksena raportteihin sovelletaan datakynnyksiä.

Huom. Valitsemasi vaihtoehto ei vaikuta datan keräämiseen tai käsittelyyn. Voit milloin tahansa vaihtaa vaihtoehdosta toiseen, eikä tällä ole pysyviä vaikutuksia dataan.

Mittauskokonaisuuden raportointi-identiteetin valitseminen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry muokattavan mittauskokonaisuuden kohdalle.
  3. Klikkaa Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Raportointi-identiteetti.
  4. Valitse raportointi-identiteetti, jota haluat käyttää.
  5. Klikkaa Tallenna.