[GA4] Raportointi-identiteetti

Lue, miten Google Analytics mittaa käyttäjiä eri laitteilla ja alustoilla.

Yksittäiset asiakkaat ovat usein yhteydessä yritykseesi eri laitteilla ja alustoilla. Joku saattaa esimerkiksi tutustua tuotteisiin Pixel-tabletilla aamiaispöydässä, tutkia niitä lisää lounaalla käyttämällä työtietokoneensa selainta ja tehdä sitten ostoksen iPhonella päivällisen jälkeen. Google Analytics 4 yhdistää nämä erilliset istunnot yhdeksi eri laitteilla tapahtuvaksi käyttäjäpoluksi hyödyntämällä seuraavia:

• User-ID
  • laitteen tunnus
  • mallintaminen.

Analytics luo yhden käyttäjäpolun kaikesta samaan identiteettiin liittyvästä datasta. Koska näitä identiteettiavaruuksia käytetään kaikissa raporteissa, voit poistaa saman käyttäjän kopiot ja saada näin yhtenäisemmän ja kokonaisvaltaisemman kuvan heidän suhteestaan yritykseesi.

Identiteettiavaruudet

Edellä mainittuja tunnisteita kutsutaan yhteisesti identiteettiavaruuksiksi, ja Analytics-mittauskokonaisuuden käyttämää identiteettiavaruutta kutsutaan raportointi-identiteetiksi.

User-ID

Jos luot sisäänkirjautuneille käyttäjille omia pysyviä tunnuksiasi, voit käyttää näitä tunnuksia käyttäjäpolkujen mittaamiseen eri laitteilla. Jos haluat käyttää tätä identiteettiavaruutta, sinun on määritettävä käyttäjille tunnuksia johdonmukaisesti ja sisällytettävä tunnukset dataan, jonka lähetät Analyticsiin. User-ID on tarkin identiteettiavaruus, sillä siinä käytetään käyttäjien tunnistamiseksi keräämääsi dataa.

Lue, miten voit ottaa User-ID:n käyttöön.

Laitteen tunnus

Analytics voi käyttää identiteettiavaruutena myös laitteen tunnusta. Verkkosivustoilla laitteen tunnus perustuu asiakastunnukseen. Sovelluksissa laitteen tunnus on sovellusesiintymän tunnus.

Mallintaminen

Jos käyttäjä hylkää Analytics-tunnisteet, kuten evästeet, kyseisestä käyttäjästä ei voi saada käyttäytymisdataa. Analytics täyttää tämän aukon käyttämällä sellaisiin samantyyppisiin käyttäjiin liittyvää dataa, jotka ovat hyväksyneet evästeet samassa mittauskokonaisuudessa, ja mallintaa datan avulla evästeet hylänneiden käyttäjien käyttäytymistä. Lue lisää

Näin Analytics määrittelee raportointi-identiteetin

Analytics määrittelee raportointi-identiteettisi sen perusteella, mitä identiteettiavaruuksia päätät kerätä ja mitkä niistä tuot saataville käyttämällä alla kuvattuja vaihtoehtoja.

Raportointi-identiteettivaihtoehdot

• Yhdistelmä: Käyttäjätunnuksen, laitteen tunnuksen ja sitten mallinnuksen mukaan. Käyttäjätunnusta käytetään, jos se on kerätty. Jos käyttäjätunnusta ei ole saatavilla, Analytics käyttää laitteen tunnusta. Jos mitään tunnistetta ei ole saatavilla, Analytics käyttää mallinnusta.
  • Havaittu: Käyttäjätunnuksen ja sitten laitteen tunnuksen mukaan. Käyttäjätunnusta käytetään, jos se on kerätty. Jos käyttäjätunnusta ei ole saatavilla, Analytics käyttää laitteen tunnusta.
  • Laitteeseen perustuva: Käytetään ainoastaan laitteen tunnusta, ja kaikki muut kerätyt tunnukset ohitetaan.

Saat kahdesta ensimmäisestä vaihtoehdosta parhaan mahdollisen hyödyn keräämällä käyttäjätunnuksia. Lisäksi mittauskokonaisuudessasi on oltava riittävästi toimintaa sisäänkirjautuneilta käyttäjiltä, jotta heidän henkilöllisyytensä voidaan riittävästi obfuskoida. Tämän seurauksena raportteihin sovelletaan datakynnyksiä.

Huom. Valitsemasi vaihtoehto ei vaikuta datan keräämiseen tai käsittelyyn. Voit milloin tahansa vaihtaa vaihtoehdosta toiseen, eikä tällä ole pysyviä vaikutuksia dataan.

Mittauskokonaisuuden raportointi-identiteetin valitseminen

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Datan näyttäminen ‐kohdasta Raportointi-identiteetti.
  2. Valitse raportointi-identiteetti, jota haluat käyttää.
  3. Klikkaa Tallenna.