[GA4] Rapporteringsidentitet

Få flere oplysninger om, hvordan Google Analytics måler brugere på tværs af enheder og platforme.

Individuelle kunder interagerer ofte med din virksomhed via forskellige enheder og platforme. Det kan f.eks. være, at en kunde gennemser dine produkter på en Pixel-tablet under morgenmaden, søger efter flere oplysninger via en browser på sin arbejdscomputer ved frokosttid og derefter foretager et køb på sin iPhone efter aftensmaden. Selvom hver af disse aktiviteter udgør en separat session, kan de i Google Analytics 4 sammensættes til en enkelt "brugerrejse" på tværs af enheder ved hjælp af fire forskellige metoder:

• User-ID
  • Google-signaler
  • Enheds-id
  • Modellering

I Analytics oprettes der en enkelt brugerrejse ud fra alle de data, der er knyttet til det samme id. Da disse identifikationsområder anvendes i alle rapporter, kan du fjerne identiske forekomster af brugere og derved få et bedre overblik over deres relation til din virksomhed.

Identifikationsområder

Ovenstående id'er kaldes samlet identitetsområder, og det eller de identitetsområder, som din Analytics-ejendom bruger, kaldes dens rapporteringsidentitet.

User-ID

Hvis du opretter dine egne kontinuerlige id'er til brugere, der er logget ind, kan du bruge disse id'er til at måle brugerrejser på tværs af enheder. Hvis du vil bruge dette identitetsområde, skal du kontinuerligt tildele id'er til dine brugere og inkludere id'erne sammen med de data, du sender til Analytics. User-ID er det mest nøjagtige identitetsområde, da det bruger data, som du indsamler for at identificere dine brugere.

Få flere oplysninger om, hvordan du implementerer User-ID.

Google-signaler

Google-signaler er data fra brugere, som er logget ind på Google. Når Google-signaldata er tilgængelige, knytter Analytics de hændelsesdata, der indsamles fra brugere, til de Google-konti, der tilhører brugere, der er logget ind og har givet samtykke til deling af deres oplysninger.

Få flere oplysninger om, hvordan du aktiverer Google-signaler.

Enheds-id

Analytics kan også bruge enheds-id'et som et identitetsområde. På websites får enheds-id'et sin værdi fra Client-ID. I apps er enheds-id'et appforekomst-id'et.

Modellering

Hvis brugere afviser brug af Analytics-id'er såsom cookies, er adfærdsrelaterede data for disse brugere ikke tilgængelige. I Analytics udfyldes dette "hul" ved at bruge data fra lignende brugere, som har accepteret brug af cookies fra den samme ejendom, til at modellere adfærden for de brugere, der har afvist brug af cookies. Få flere oplysninger

Sådan fastslås rapporteringsidentifikationen i Analytics

I Analytics fastslås din rapporteringsidentifikation ud fra de identifikationsområder, du vælger at indsamle data for, og hvilke af dem du gør tilgængelige via nedenstående muligheder.

Muligheder mht. rapporteringsidentifikation

• Kombineret: Efter User-ID, Google-signaler og enheds-id efterfulgt af modellering. Hvis User-ID indsamles, bruges det. Hvis User-ID ikke indsamles, bruger Analytics oplysninger fra Google-signaler, hvis de er tilgængelige. Hvis hverken User-ID eller oplysninger fra Google-signaler er tilgængelige, bruger Analytics enheds-id'et. Hvis der ikke er et tilgængeligt id, bruges der modellering i Analytics.
  • Observeret: Efter User-ID og Google-signaler efterfulgt af enheds-id. Hvis User-ID indsamles, bruges det. Hvis User-ID ikke indsamles, bruger Analytics oplysninger fra Google-signaler, hvis de er tilgængelige. Hvis hverken User-ID eller oplysninger fra Google-signaler er tilgængelige, bruger Analytics enheds-id'et.
  • Enhedsbaseret: Der bruges kun enheds-id, og alle øvrige indsamlede id'er ignoreres.

For at få det fulde udbytte af de to første muligheder skal du aktivere Google-signaler og indsamle User-ID. Der skal desuden være registreret nok aktivitet fra brugere, der er logget ind, på din ejendom, til at der kan foretages effektiv anonymisering af brugerne. Når du aktiverer Google-signaler, indsamler Analytics data om demografi og interesser, hvis de er tilgængelige. Det medfører, at dine rapporter er underlagt datagrænser.

Bemærk! Det har ingen betydning for hverken indsamling eller behandling af data, hvilken mulighed du vælger. Du kan til enhver tid vælge en anden mulighed, uden at det får nogen permanent indvirkning på dataene.

Angiv rapporteringsidentifikationen for din ejendom

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, som du vil redigere.
  3. Klik på Rapporteringsidentifikation i kolonnen Ejendom.
  4. Vælg den rapporteringsidentifikation, du vil bruge.
  5. Klik på Gem.