[GA4] Rapporteringsidentitet

Finn ut hvordan Google Analytics måler brukere på ulike enheter og plattformer.

Enkeltkunder kan ofte samhandle med bedriften din via flere ulike enheter og plattformer. Kunden kan for eksempel bla gjennom produktene dine på et Pixel-nettbrett mens hen inntar frokost, gjøre videre undersøkelser på datamaskinen på jobb under lunsj og så kjøpe et produkt på iPhone etter middag. Hver av disse aktivitetene er en egen økt, men Google Analytics 4 kan bruke fire ulike metoder for å sy disse øktene sammen til én brukerreise på flere enheter:

• User-ID
  • Google-signaler
  • enhets-ID
  • modellering

Analytics syr sammen alle dataene forbundet med den samme identiteten til én enkelt brukerreise. Ettersom disse identitetsområdene brukes i alle rapporter, kan du deduplisere brukerne og få et mer helhetlig bilde av forholdet de har til bedriften din.

Identitetsområder

De ovennevnte identifikatorene kalles samlet for identitetsområder, og identitetsområdene som brukes av Analytics-området ditt, kalles rapporteringsidentiteten.

User-ID

Hvis du oppretter permanente ID-er for påloggede brukere, kan du bruke disse ID-ene til å måle brukerpplevelser som går over flere enheter. For at du skal kunne bruke dette identitetsområdet, må du tilordne faste ID-er til brukerne dine og ta med ID-ene i dataene du overfører til Analytics. User-ID er det mest nøyaktige identitetsområdet fordi det identifiserer brukerne dine per data du selv samler inn.

Finn ut hvordan du kan implementere User-ID.

Google-signaler

Google-signaler er data fra brukere som er logget på Google. Når Google-signaler er tilgjengelige, knytter Analytics hendelsesdata som samles inn fra brukere, til Google-kontoene til påloggede brukere som har samtykket i å dele denne informasjonen.

Finn ut hvordan du kan aktivere Google-signaler.

Enhets-ID

I Analytics kan du også bruke enhets-ID som identitetsområde. På nettsteder blir enhets-ID-en tilordnet den aktuelle verdien fra Client-ID-en. I apper er enhets-ID-en appforekomst-ID-en.

Modellering

Når brukere avviser Analytics-identifikatorer, deriblant informasjonskapsler, foreligger det ingen atferdsdata om disse brukerne. Analytics tetter dette hullet ved å bruke data fra lignende brukere som godtar informasjonskapsler fra det samme området, til å modellere atferden til brukerne som avviser informasjonskapsler. Finn ut mer

Slik fastslår Analytics rapporteringsidentiteten

Analytics avgjør rapporteringsidentiteten din ut fra hvilke identitetsområder du velger å samle inn, og hvilke du gjør tilgjengelige, via alternativene nedenfor.

Alternativer for rapporteringsidentitet

• Blandet: etter User-ID, Google-signaler, enhets-ID og deretter modellering. Her brukes User-ID-en hvis den er samlet inn. Hvis det ikke samles inn noen User-ID, bruker Analytics informasjon fra Google-signaler (der det er aktuelt). Hvis verken User-ID eller Google-signaler foreligger, bruker Analytics enhets-ID-en. Hvis det ikke foreligger noen identifikator, bruker Analytics modellering.
  • Observert: etter User-ID, Google-signaler og deretter enhets-ID. Her brukes User-ID-en hvis den er samlet inn. Hvis det ikke samles inn noen User-ID, bruker Analytics informasjon fra Google-signaler (der det er aktuelt). Hvis verken User-ID eller Google-signaler foreligger, bruker Analytics enhets-ID-en.
  • Enhetsbasert: bruker bare enhets-ID-en og ignorerer alle andre ID-er som samles inn.

For å få fullt utbytte av de to første alternativene må du aktivere Google-signaler og samle inn User-ID-er. I tillegg må området ditt ha nok aktivitet fra påloggede brukere til at brukernes identitet kan anonymiseres i tilstrekkelig grad. Når du slår på Google-signaler, samler Analytics inn data om interesser og demografiske kategorier hvis disse dataene er tilgjengelige. Som et resultat av dette blir rapportene dine underlagt datagrenser.

Merk: Alternativet du velger, påvirker verken innsamlingen eller behandlingen av data. Du kan når som helst bytte mellom alternativene uten at det får noen permanent innvirkning på dataene.

Angi rapporteringsidentiteten for området ditt

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til området du vil endre.
  3. Klikk på Rapporteringsidentitet i Område-kolonnen.
  4. Velg rapporteringsidentiteten du vil bruke.
  5. Klikk på Lagre.