[UA→GA4] Verktøyet for overføring av mål

Overfør Universal Analytics-målene dine automatisk til konverteringshendelser i Google Analytics 4

Med verktøyet for overføring av mål kan du raskt gjenskape kvalifiserte mål fra det tilknyttede Universal Analytics-området ditt som konverteringshendelser i Google Analytics 4-området ditt.

I denne artikkelen:

Veiledning

For at du skal kunne bruke verktøyet for overføring av mål, må du ha rollen redigerer i kontoen.

(Hvis du bare har én Google Analytics-konto, er den allerede valgt.)
  1. Velg det Google Analytics 4-området som per nå samler inn data fra nettstedet ditt, i Område-kolonnen.
  2. Klikk på Konfigureringsassistent i Område-kolonnen.
  3. Gå til Konfigurer konverteringssporing under Områdeinnstillinger, og klikk på Handlinger-ikonet .
  4. Klikk på Importer fra Universal Analytics.
  5. Velg hvilke mål du vil gjenskape som konverteringshendelser i det nye Google Analytics 4-området, i Importer målene fra det tilknyttede Universal Analytics-området ditt-panelet.

Merk: Hvis du allerede har opprettet en tilsvarende GA4-konverteringshendelse for et mål, skal du ikke velge den her.
  6. Klikk på Importer konverteringene som er valgt øverst til høyre.

Det vises en bekreftelsesmelding nederst til venstre på skjermen når målene du har valgt, er gjenskapt som konverteringshendelser i Google Analytics 4-området.

Mål kontra konverteringshendelser

Konverteringer er brukeraktiviteter som er verdifulle for bedriften din. Som eksempler på konverteringer kan vi nevne kjøp, spillnivåer som fullføres, og skjemaer med kontaktinformasjon som sendes inn.

I Google Analytics 4-områder måler du disse aktivitetene ved hjelp av konverteringshendelser. I Universal Analytics-områder måles lignende aktiviteter via mål.

Slik fungerer verktøyet

For hvert kvalifisert Universal Analytics-mål du velger, gjør verktøyet for overføring av mål automatisk dette i det tilknyttede Google Analytics 4-området ditt:

• oppretter en ny Opprett hendelse-regel
  • merker den opprettede hendelsen som en konvertering

Én gang per økt brukes som tellemetode for alle konverteringer som verktøyet oppretter automatisk, slik at tellingen samsvarer bedre med måten mål telles på i Universal Analytics-områder.

Kvalifiserte mål

Universal Analytics-områder kan ha ulike måltyper. Disse fire måltypene kan overføres via verktøyet:

• Destinasjon: når en bruker lander på en bestemt side, for eksempel en takke- eller bekreftelsesside.
  • Varighet: økter som varer minst en viss tid, for eksempel ti minutter eller mer på et brukerstøttenettsted.
  • Sider eller skjermer per økt: når en bruker ser på et bestemt antall sider eller skjermer.
  • Hendelse: når en bruker utløser en bestemt hendelse, for eksempel en sosial anbefaling, en videoavspilling eller et annonseklikk.

Smarte mål kan ikke overføres automatisk, og de vises heller ikke i verktøyet.

Merk: Når du overfører mål som bruker regulære uttrykk, bør du lese de anbefalte fremgangsmåtene for å unngå å opprette mål med feil format. Finn ut mer

Grenser

Du kan opprette inntil 30 egendefinerte konverteringshendelser per standard Google Analytics 4-område. Nederst i verktøyet for overføring av mål kan du se hvor mange konverteringshendelser du har igjen før du når den aktuelle grensen.

Slik finner du nye konverteringshendelser

Du kan se disse nye konverteringshendelsene i Google Analytics 4-området ved å gå til Konfigurer > Konverteringer og se i Konverteringshendelser-tabellen.

Det kan ta opptil 24 timer før nye konverteringshendelser vises i rapportene.

Endre eller oppdater reglene for nye konverteringshendelser

Hvis du vil endre eller oppdatere reglene for en av de nye konverteringshendelsene, kan du gå til Konfigurer > Hendelser og gjøre følgende:

1. Klikk på Opprett hendelse.
  2. Velg den riktige nettstrømmen hvis du har flere nettstrømmer.
  3. Klikk på navnet på hendelsen du oppga i verktøyet for overføring av mål, i Egendefinerte hendelser-tabellen.
  4. Klikk på redigeringsikonet (en blyant) øverst til høyre.
  5. Gjør endringene, og klikk på Legg til en endring.

Slett reglene for nye konverteringshendelser

Hvis du ved et uhell har valgt et mål du ikke vil overføre, bør du gjøre følgende:

• Slå av Merk som konvertering for den aktuelle hendelsen.
  • Slett reglene for den nye konverteringshendelsen. Du kan gjøre dette ved å gå til Konfigurer > Hendelser og så gjøre følgende:
    1. Klikk på Opprett hendelse.
    2. Velg den riktige nettstrømmen hvis du har flere nettstrømmer.
    3. Klikk på raden som inneholder den egendefinerte hendelsen.
    4. Klikk på menyen (prikkeikonet) øverst til høyre, og velg Slett.
    5. Klikk på Slett i forgrunnsvinduet.

Nå vises bekreftelsesmeldingen Konfigureringen er slettet nederst. Når du sletter reglene for en hendelse, blir ikke lenger nye hendelser samlet inn. Det kan imidlertid hende at hendelser som er samlet inn tidligere, fortsatt vises i

• rapporter for perioden de ble samlet inn i
    • listen over alle hendelser under Konfigurer > Hendelser

Fremgangsmåten videre

Etter at du har opprettet konverteringshendelser med verktøyet for overføring av mål, kan du importere de nye konverteringshendelsene til Google Ads og begynne å by på dem. Finn ut mer

Merk: I Google Analytics 4- og Universal Analytics-områder telles konverteringer ulikt, så du kan forvente et ulikt antall konverteringer i de tilknyttede områdene.

Varsler i verktøyet

Det kan hende du ser noen av varslene nedenfor i verktøyet.

• Hendelsesnavn: Navnene på hendelsene dine kan ha blitt automatisk oppdatert i tråd med Google Analytics 4-navnekonvensjonene.

Reglene for navn på hendelser er ulike i Google Analytics 4-områder og Universal Analytics-områder, så du kan få forslag til navn i verktøyet for overføring av mål.

• Valuta: Du har valgt en Universal Analytics-rapporteringsvisning der valutaen ikke samsvarer med valutaen i Google Analytics 4-området. Oppdater valutaen hvis dette var utilsiktet.
    Du har valgt ulike valutaer i Universal Analytics- og Google Analytics 4-områdene. Oppdater de valgte valutaene slik at de samsvarer, hvis dette var utilsiktet. Valuta omregnes ikke.
  • Flere nettdatastrømmer: Google Analytics 4-området ditt er tilknyttet flere nettstrømmer, så det blir lagt til noen konverteringer i hver av disse.

Hvis Google Analytics 4-området er tilknyttet flere nettdatastrømmer, gjenskaper verktøyet destinasjonsmål som konverteringshendelser i hver av nettdatastrømmene.

Verktøyet gjenskaper bare hendelsesmål som konverteringshendelser i nettdatastrømmer som får Universal Analytics-hendelser fra tilknyttede nettstedstagger. Hvis du ikke har noen tilknyttet nettstedstag, gjenskaper verktøyet som standard konverteringsmålene som konverteringshendelser i alle nettdatastrømmer.

• Filtrerte Universal Analytics-områder: Universal Analytics-rapporteringsvisningen inneholder filtre der data, trafikk og hendelser behandles annerledes enn i Google Analytics 4-filtre. Dermed kan konverteringssporingen i Google Analytics 4 skille seg fra konverteringssporingen i Universal Analytics.
    I Universal Analytics kan du opprette filtre i rapporteringsvisninger for å begrense eller endre dataene som registreres i den aktuelle rapporteringsvisningen. Google Analytics 4-områder omfatter ikke rapporteringsvisninger og har ulike filterfunksjoner. Hvis Universal Analytics-rapporteringsvisningen filtreres, kan den mangle noe trafikk som inngår i det tilsvarende Google Analytics 4-området.

Google Tag Manager og hendelsesmål

Hvis du bruker Google Tag Manager på nettstedet ditt, kan du overføre hendelsesmål på tre måter.

Alternativ 1: anbefalt fremgangsmåte

Den anbefalte fremgangsmåten er å omorganisere Universal Analytics-hendelsene slik at de følger modellen for datainnsamling i Google Analytics 4, og konfigurere Google Analytics 4-konverteringshendelser. Hvis du gjør dette, trenger du ikke å bruke verktøyet for overføring av mål.

Alternativ 2: Opprett en ny hendelsestag for Google Analytics 4 i Tag Manager, og bruk så verktøyet for overføring av mål

Hvis du vil bruke verktøyet for overføring av mål, må du først sørge for at Google Analytics 4 mottar hendelser i det forventede formatet. Gjør dette ved å opprette en ny hendelsestag for Google Analytics i Google Tag Manager. (Hvis du ikke allerede har opprettet en konfigurasjonstag for Google Analytics 4, må du gjøre det før du oppretter hendelsestaggen for Google Analytics 4.)

1. Opprett en ny Google Analytics: GA4-hendelsestag i Tag Manager-beholderen.
  2. Angi verdien for Hendelsesnavn-feltet som Universal Analytics-hendelseshandlingen.
  3. Klikk på Legg til rad i Hendelsesparametere-delen, og gjør følgende:
    1. Angi navnet som event_category.
    2. Angi verdien som Kategori i Universal Analytics.
  4. Legg til den andre hendelsesparameteren:
    1. Angi navnet som event_label.
    2. Angi verdien som Etikett i Universal Analytics.
  5. Legg til den tredje hendelsesparameteren:
    1. Angi navnet som value.
    2. Angi verdien som Verdi i Universal Analytics.
  6. Klikk på Utløsere, og velg de hendelsene som fører til at de tilsvarende hendelsene utløses i Universal Analytics.
  7. Lagre tag-konfigurasjonen, og publiser beholderen.

Eksempelskjermdumper av UA-hendelsestagger og tilsvarende tagger i GA4

1. En Universal Analytics-hendelsestag i Google Tag Manager

UA-hendelsestag i GTM

2. Tilsvarende Google Analytics 4-hendelsestag i Google Tag Manager

GA4-hendelsestag i GTM

Alternativ 3: Bruk verktøyet for overføring av mål nå, og omstrukturer datainnsamlingen senere

Du kan også kombinere de to forrige alternativene for å bruke verktøyet for overføring av mål nå, og så når som helst benytte deg av Google Analytics 4-modellen for innsamling av data. Dette kan du gjøre ved å følge veiledningen i alternativ 2 for å opprette en hendelse med parameternavnene og -verdiene event_category, event_label og value. Du kan også legge til eventuelle tilleggsparametere hendelsen trenger for å være i tråd med den fremtidige modellen for datainnsamling i Google Analytics 4.

Feilsøking

Hvis du ikke ser konverteringshendelsene du nylig har opprettet, i Google Analytics 4-området, kan det hende at datainnsamlingen er ufullstendig. Du kan løse dette problemet ved å påse at nettstedet er gjennomgående tagget.

• Hvis du bruker analytics.js på nettstedet ditt, må du legge til Google-taggen på nettstedet som sender trafikk til Google Analytics 4-området ditt, og slå på innstillingen Samle inn Universal Analytics-hendelser.
  • Hvis du bruker den globale nettstedstaggen (gtag.js) og bare sender trafikk til et Universal Analytics-område, må du opprette en tilknyttet nettstedstag.
  • Hvis du bruker et tag-behandlingssystem, for eksempel Google Tag Manager, kan du sende trafikk og hendelser til Google Analytics 4-området via dette systemet.
  • Hvis du bruker en eldre versjon av taggen, for eksempel urchin.js eller ga.js, må du oppgradere taggen på nettstedet til gtag.js.