[UA→GA4] Værktøj til migrering af mål

Migrer automatisk dine Universal Analytics-mål til Google Analytics 4-konverteringshændelser

Med værktøjet til migrering af mål kan du hurtigt genskabe kvalificerede mål fra din tilknyttede Universal Analytics-ejendom som konverteringshændelser i din Google Analytics 4-ejendom.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Vejledning

Du skal have rollen Redaktør på din konto for at kunne bruge værktøjet til migrering af mål.

Hvis du kun har én Google Analytics-konto, er den allerede valgt.
  1. I kolonnen Ejendom skal du vælge den Google Analytics 4-ejendom, der i øjeblikket indsamler data for dit website.
  2. Klik på Konfigurationsassistent i kolonnen Ejendom.
  3. Gå til Konfigurer konverteringer under Ejendomsindstillinger, og klik på ikonet Handlinger .
  4. Klik på Importér fra Universal Analytics.
  5. Vælg, hvilke mål du vil genoprette som konverteringshændelser på din nye Google Analytics 4-ejendom, i panelet Importér allerede oprettede mål fra din tilknyttede ejendom.

Bemærk! Hvis du allerede har oprettet en tilsvarende GA4-konverteringshændelse for et mål, bør du ikke vælge det her.
  6. Klik på Importér de markerede konverteringer øverst til højre.

Der vises en bekræftelsesmeddelelse nederst til venstre på skærmen, når de valgte mål er blevet gendannet som konverteringshændelser i din Google Analytics 4-ejendom.

Mål ift. konverteringshændelser

Konverteringer er brugeraktiviteter, der er med til at sikre, at du opnår gode resultater med din virksomhed. En konvertering kan f.eks. være at foretage et køb, at gennemføre et spilniveau eller at udfylde en formular med kontaktoplysninger.

I Google Analytics 4-ejendomme måles disse aktiviteter ved hjælp af konverteringshændelser. I en Universal Analytics-ejendom måles tilsvarende aktiviteter ved hjælp af mål.

Sådan fungerer værktøjet

For hvert kvalificeret Universal Analytics-mål, du vælger, gør værktøjet til migrering af mål automatisk følgende i din tilknyttede Google Analytics 4-ejendom:

• Opretter en ny regel for Opret hændelse
  • Den oprettede hændelse markeres som en konvertering

Optællingsmetoden Én gang pr. session bruges til alle konverteringer, der oprettes automatisk via værktøjet, for at sikre større overensstemmelse med metoden til optælling af opnåelser af mål på Universal Analytics-ejendomme.

Kvalificerede mål

På Universal Analytics-ejendomme kan der være flere forskellige måltyper. Disse fire måltyper kan migreres ved hjælp af værktøjet:

• Destination: Når en bruger bliver ført videre til en bestemt side, f.eks. den side, der vises som tak eller bekræftelse efter en bestemt handling.
  • Varighed: Når en session varer et bestemt stykke tid eller længere, f.eks. mindst ti minutter på et supportwebsite.
  • Antal sider/skærmbilleder pr. session: Når en bruger får vist et bestemt antal sider eller skærmbilleder.
  • Hændelse: Når en bruger aktiverer en bestemt hændelse, f.eks. en anbefaling på et socialt medie, en videoafspilning eller et annonceklik.

Smarte mål kan ikke migreres automatisk og vises derfor ikke i værktøjet.

Bemærk! Når du migrerer mål, der bruger regulære udtryk, skal du sørge for at gennemgå de optimale løsninger for at undgå at oprette mål, der er udformet forkert. Få flere oplysninger

Grænser

Du kan oprette op til 30 tilpassede konverteringshændelser pr. standard-Google Analytics 4-ejendom. Nederst i værktøjet til migrering af mål kan du se, hvor mange konverteringshændelser du har tilbage, før du når den pågældende grænse.

Sådan finder du dine nye konverteringshændelser

Du kan se disse nye konverteringshændelser på din Google Analytics 4-ejendom ved at gå til Konfigurer > Konverteringer i tabellen Konverteringshændelser.

Der kan gå op til 24 timer, før nye konverteringshændelser vises i dine rapporter.

Rediger eller opdater reglerne for en ny konverteringshændelse

Hvis du vil redigere eller opdatere reglerne for en af dine nye konverteringshændelser, skal du gå til Konfigurer > Hændelser og derefter gøre følgende:

1. Klik på Opret hændelse.
  2. Hvis du har mere end én webstrøm, skal du vælge den rigtige webstrøm.
  3. I tabellen Tilpassede hændelser skal du klikke på det hændelsesnavn, du har angivet i værktøjet til migrering af mål.
  4. Klik på redigeringsikonet (blyanten) øverst til højre.
  5. Foretag de ønskede ændringer, og klik på Tilføj ændring.

Slet reglerne for en ny konverteringshændelse

Hvis du ved et uheld har valgt et mål, som du ikke gerne ville migrere, skal du gøre følgende:

• Deaktiver Markér som konvertering for den pågældende hændelse.
  • Slet reglerne for den nye konverteringshændelse. Det gør du ved at gå til Konfigurer > Hændelser og derefter gøre følgende:

1. Klik på Opret hændelse.
    2. Hvis du har mere end én webstrøm, skal du vælge den rigtige webstrøm.
    3. Klik på den række, der indeholder den tilpassede hændelse.
    4. Klik på menuen (ikonet med de tre prikker) øverst til højre, og vælg Slet.
    5. Klik på Slet i pop op-vinduet.

Bekræftelsesmeddelelsen Konfiguration er slettet vises nederst. Når du sletter reglerne for en hændelse, indsamles der ikke nye hændelser. Tidligere indsamlede hændelser kan dog stadig blive vist følgende steder:

• I rapporter for den periode, hvor de blev indsamlet.
    • På listen over alle hændelser under Konfigurer > Hændelser.

Næste trin

Når du har oprettet konverteringshændelser med værktøjet til migrering af mål, kan du importere disse nye konverteringshændelser til Google Ads og begynde at byde på dem. Få flere oplysninger

Bemærk! Google Analytics 4- og Universal Analytics-ejendomme tæller konverteringer forskelligt, så du kan forvente at se nogle forskelle i konverteringer i dine tilknyttede ejendomme.

Notifikationer i værktøjet

Du kan muligvis se nogle af følgende notifikationer i værktøjet.

• Hændelsesnavne: Dine hændelsesnavne er muligvis automatisk blevet opdateret, så de følger navngivningskonventionerne i Google Analytics 4.

Google Analytics 4-ejendomme har andre konventioner for navngivning af hændelser end Universal Analytics-ejendomme, så værktøjet til migrering af mål kan komme med forslag.

• Valuta: Du har valgt en Universal Analytics-visning, hvor der bruges en anden valuta end på din Google Analytics 4-ejendom. Opdater valutaen, hvis dette ikke var hensigten.
    Du har valgt forskellige valutaer til dine Universal Analytics- og Google Analytics 4-ejendomme. Opdater dine valutaer, så de matcher, hvis dette er utilsigtet. Der vil ikke blive foretaget nogen valutaveksling.
  • Flere webdatastrømme: Din Google Analytics 4-ejendom har flere webstrømme, så der føjes nogle konverteringer til hver webstrøm.

Hvis din Google Analytics 4-ejendom har flere webdatastrømme, opretter værktøjet destinationsmål som konverteringshændelser i hver webdatastrøm.

Værktøjet genskaber kun hændelsesmål som konverteringshændelser i webdatastrømme, der modtager Universal Analytics-hændelser fra et tilknyttet websitetag. Hvis du slet ikke har et tilknyttet websitetag, vil værktøjet som standard genoprette dine hændelsesmål som konverteringshændelser i alle webdatastrømme.

• Filtrerede Universal Analytics-ejendomme: Din Universal Analytics-visning har filtre, der behandler data, trafik og hændelser anderledes end Google Analytics 4-filtre. Det kan give forskelle mht. konverteringsmålingerne i Google Analytics 4.
    I Universal Analytics kan du oprette visningsfiltre for at begrænse de data, der registreres for en bestemt visning, eller for at få registreret andre typer data. Google Analytics 4-ejendomme har ingen visninger og har derfor andre filterfunktioner. Hvis din Universal Analytics-visning bortfiltreres, kan den mangle en del trafik, der er inkluderet i den tilsvarende Google Analytics 4-ejendom.

Google Tag Manager og hændelsesmål

Hvis du bruger Google Tag Manager på dit website, har du 3 muligheder for at migrere hændelsesmål.

Mulighed 1: Optimal løsning

Den optimale løsning er at omstrukturere dine Universal Analytics-hændelser, så de følger dataindsamlingsmodellen i Google Analytics 4, og konfigurere Google Analytics 4-konverteringshændelser. Hvis du gør dette, skal du ikke bruge værktøjet til migrering af mål.

Mulighed 2: Opret et nyt Google Analytics 4-hændelsestag i Tag Manager, og brug derefter værktøjet til migrering af mål

Hvis du vil bruge værktøjet til migrering af mål, skal du først sikre dig, at Google Analytics 4 modtager hændelser i det forventede format. For at gøre dette skal du oprette et nyt Google Analytics-hændelsestag i Google Tag Manager. (Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du oprette et Google Analytics 4-konfigurationstag, før du opretter Google Analytics 4-hændelsestagget).

1. Opret et nyt Google Analytics: GA4-hændelsestag i din Tag Manager-container.
  2. Angiv værdien i feltet Hændelsesnavn som navnet på din Universal Analytics-hændelse.
  3. Klik på Tilføj række i sektionen Hændelsesparametre, og gør følgende:
    1. Angiv dens navn som event_category.
    2. Angiv værdien til samme værdi som for din Universal Analytics-kategori.
  4. Tilføj en anden hændelsesparameter:
    1. Angiv dens navn som event_label.
    2. Angiv værdien til værdien for Etiket i Universal Analytics.
  5. Tilføj en tredje hændelsesparameter:
    1. Angiv dens navn som value.
    2. Angiv værdien for det, som din Universal Analytics-værdi er angivet til.
  6. Klik på Triggers, og vælg de samme hændelser, som skal aktivere de tilsvarende Universal Analytics-hændelser.
  7. Gem tagkonfigurationen, og udgiv din container.

Eksempel på screenshots af UA i forhold til GA4

1. Et Universal Analytics-hændelsestag i Google Tag Manager

GTM-UA-hændelsestag

2. Det tilsvarende Google Analytics 4-hændelsestag i Google Tag Manager

GTM-GA4-hændelsestag

Mulighed 3: Brug værktøjet til migrering af mål nu, og omstrukturer dataindsamling senere

Du kan også kombinere de to forrige valgmuligheder for at bruge værktøjet til migrering af mål nu og derefter bruge dataindsamlingsmodellen i Google Analytics 4 på et senere tidspunkt. For at gøre dette skal du følge vejledningen i mulighed 2 for at oprette en hændelse med parameternavnene og -værdierne event_category, event_label og value. Du kan også tilføje eventuelle yderligere parametre, som hændelsen skal bruge for at følge din fremtidige dataindsamlingsmodel i Google Analytics 4.

Fejlfinding

Hvis du ikke kan se dine nyligt oprettede konverteringshændelser i din Google Analytics 4-ejendom, er din dataindsamling muligvis ufuldstændig. Du kan løse dette problem ved at sørge for, at dit website er tagget korrekt.

• Hvis dit website bruger analytics.js, skal du føje Google-tagget til det website, der sender trafik til din Google Analytics 4-ejendom, og aktivere indstillingen Indsaml Universal Analytics-hændelser
  • Hvis du bruger Google-tagget (gtag.js) og kun sender trafik til en Universal Analytics-ejendom, skal du oprette et tilknyttet websitetag.
  • Hvis du bruger et system til administration af tags som f.eks. Google Tag Manager, skal du bruge dette system til at sende trafik og hændelser til din Google Analytics 4-ejendom.
  • Hvis du bruger et forældet tag som f.eks. urchin.js eller ga.js, skal du opgradere tagget på dit website til gtag.js