[UA→GA4] Eina de migració d'objectius

Migrar automàticament els objectius de Universal Analytics a esdeveniments de conversió de Google Analytics 4

L'eina de migració d'objectius us permet recrear ràpidament objectius aptes de la vostra propietat de Universal Analytics connectada com a esdeveniments de conversió a la propietat de Google Analytics 4.

Contingut d'aquest article:

Instruccions

Per utilitzar l'eina de migració d'objectius, heu de tenir la funció d'editor al compte.

Si només teniu un compte de Google Analytics, ja estarà seleccionat.
  1. A la columna Propietat, seleccioneu la propietat de Google Analytics 4 que actualment recull dades del vostre lloc web.
  2. A la columna Propietat, feu clic a Assistent de configuració.
  3. A Configuració de la propietat, aneu a Configura les conversions i feu clic a la icona Accions .
  4. Feu clic a Importa de Universal Analytics.
  5. Al tauler Importa els objectius existents de la propietat connectada, seleccioneu els objectius que voleu recrear com a esdeveniments de conversió a la propietat de Google Analytics 4 nova.

Nota: si ja heu creat un esdeveniment de conversió de GA4 equivalent per a un objectiu, no el seleccioneu aquí.
  6. A la part superior dreta, feu clic a Importa les conversions seleccionades.

Es mostrarà un missatge de confirmació a la part inferior esquerra de la pantalla quan els objectius seleccionats s'hagin recreat correctament com a esdeveniments de conversió a la propietat de Google Analytics 4.

Objectius vs. esdeveniments de conversió

Les conversions són activitats de l'usuari que contribueixen a l'èxit de la vostra empresa. Alguns exemples de conversions són, entre d'altres, fer una compra, passar de nivell en un joc o enviar un formulari d'informació de contacte.

A les propietats de Google Analytics 4, aquestes activitats es mesuren mitjançant esdeveniments de conversió. En una propietat de Universal Analytics, s'utilitzen objectius per mesurar activitats similars.

Com funciona l'eina

Per a cada objectiu apte de Universal Analytics que seleccioneu, l'eina de migració d'objectius fa el següent de manera automàtica a la vostra propietat de Google Analytics 4 connectada:

Totes les conversions que l'eina crea automàticament utilitzen el mètode de recompte Una vegada per sessió, a fi d'ajustar-se més a la manera com les propietats de Universal Analytics compten els objectius.

Objectius aptes

Les propietats de Universal Analytics poden tenir diversos tipus d'objectius. Amb l'eina es poden migrar aquests quatre tipus d'objectius:

• Destinació: quan un usuari arriba a una pàgina concreta, com ara una pàgina d'agraïment o de confirmació.
  • Durada: sessions que duren una quantitat de temps determinada o més, com ara 10 minuts o més en un lloc web d'assistència.
  • Pàgines o pantalles per sessió: quan un usuari veu un nombre concret de pàgines o pantalles.
  • Esdeveniment: quan un usuari activa un esdeveniment concret, com ara una recomanació en una xarxa social, una reproducció de vídeo o un clic en un anunci.

Els objectius intel·ligents no es poden migrar automàticament i no es mostraran a l'eina.

Nota: quan migreu objectius que fan servir expressions regulars, assegureu-vos de revisar les pràctiques recomanades per evitar crear objectius amb un format incorrecte. Més informació

Límits

Podeu crear fins a 30 esdeveniments de conversió personalitzats per cada propietat estàndard de Google Analytics 4. A la part inferior de l'eina de migració d'objectius, podeu veure quants esdeveniments de conversió us queden per arribar a aquest límit.

On es troben els esdeveniments de conversió nous

Per veure aquests esdeveniments de conversió nous a la propietat de Google Analytics 4, aneu a Configura > Conversions i consulteu la taula Esdeveniments de conversió.

Els esdeveniments de conversió nous poden tardar fins a 24 hores a mostrar-se als informes.

Editar o actualitzar les regles d'un esdeveniment de conversió nou

Si voleu editar o actualitzar les regles d'un dels esdeveniments de conversió nous, aneu a Configura > Esdeveniments i, tot seguit:

1. Feu clic a Crea un esdeveniment.
  2. Si teniu més d'un flux web, trieu el que sigui pertinent.
  3. A la taula Esdeveniments personalitzats, feu clic al nom de l'esdeveniment que vau introduir a l'eina de migració d'objectius.
  4. Feu clic a la icona d'edició (llapis) que hi ha a la part superior dreta.
  5. Dueu a terme els canvis que vulgueu i feu clic a Afegeix una modificació.

Suprimir les regles d'un esdeveniment de conversió nou

Si heu seleccionat per error un objectiu que no volíeu migrar, cal que:

• Desactiveu l'opció Marca com a conversió de l'esdeveniment.
  • Suprimiu les regles de l'esdeveniment de conversió nou. Per fer-ho, aneu a Configura > Esdeveniments i, tot seguit:

1. Feu clic a Crea un esdeveniment.
    2. Si teniu més d'un flux web, trieu el que sigui pertinent.
    3. Feu clic a la fila que conté l'esdeveniment personalitzat.
    4. A la part superior dreta, feu clic al menú (icona de tres punts) i seleccioneu Suprimeix.
    5. A la finestra emergent, feu clic a Suprimeix.

Veureu un missatge de confirmació amb el text La configuració s'ha suprimit a la part inferior. Quan suprimiu les regles d'un esdeveniment, es deixaran de recollir esdeveniments nous. Ara bé, és possible que els esdeveniments recollits anteriorment es mostrin:

• Als informes, durant el període en què s'han recollit.
    • A la llista de tots els esdeveniments, a Configura > Esdeveniments.

Passos següents

Un cop hàgiu creat esdeveniments de conversió amb l'eina de migració d'objectius, podeu importar-los a Google Ads i començar a fer ofertes per aquests esdeveniments. Més informació

Nota: les propietats de Google Analytics 4 i les de Universal Analytics compten les conversions de manera diferent i, per tant, és probable que vegeu algunes diferències en les conversions a les propietats connectades.

Notificacions a l'eina

És possible que vegeu algunes de les notificacions següents a l'eina.

• Noms d'esdeveniment: és possible que els noms d'esdeveniment s'hagin actualitzat automàticament per seguir les convencions de nomenclatura de Google Analytics 4.

Les propietats de Google Analytics 4 tenen convencions de nomenclatura d'esdeveniments diferents de les de Universal Analytics, de manera que pot ser que l'eina de migració d'objectius ofereixi suggeriments.

• Moneda: heu seleccionat una visualització de Universal Analytics la moneda de la qual no coincideix amb la de la propietat de Google Analytics 4. Si no ho heu fet de manera intencionada, canvieu la moneda.
    Heu seleccionat monedes diferents per a les propietats de Universal Analytics i les de Google Analytics 4. Si això no és intencionat, actualitzeu les monedes perquè coincideixin. No es durà a terme cap canvi de moneda.
  • Diversos fluxos de dades web: com que la vostra propietat de Google Analytics 4 té diversos fluxos web, s'afegiran algunes conversions a cada flux web.

Si la propietat de Google Analytics 4 té diversos fluxos de dades web, l'eina recrea els objectius de destinació com a esdeveniments de conversió en cada flux de dades web.

L'eina només recrea objectius d'esdeveniment com a esdeveniments de conversió en fluxos de dades web que reben esdeveniments de Universal Analytics des d'una etiqueta de lloc web connectada. Si no teniu cap etiqueta de lloc web connectada, l'eina recrea de manera predeterminada els vostres objectius d'esdeveniment com a esdeveniments de conversió en tots els fluxos de dades web.

• Propietats de Universal Analytics filtrades: la vostra visualització de Universal Analytics té filtres que tracten les dades, el trànsit i els esdeveniments de manera diferent que els filtres de Google Analytics 4. Això pot provocar diferències en els mesuraments de conversions a Google Analytics 4.
    A Universal Analytics, hi podeu crear filtres per a visualitzacions que limitin o canviïn les dades que registra una visualització concreta. Les propietats de Google Analytics 4 no tenen visualitzacions i tenen funcions de filtre diferents. Si filtreu la visualització de Universal Analytics, és possible que hi falti trànsit que estigui inclòs a la propietat de Google Analytics 4 corresponent.

Google Tag Manager i els objectius d'esdeveniment

Si utilitzeu Google Tag Manager al vostre lloc web, teniu tres opcions per migrar els objectius d'esdeveniment.

Opció 1: pràctica recomanada

La pràctica recomanada és reestructurar els esdeveniments de Universal Analytics per seguir el model de recollida de dades de Google Analytics 4 i configurar esdeveniments de conversió de Google Analytics 4. Si ho feu, no us caldrà utilitzar l'eina de migració d'objectius.

Opció 2: creeu una etiqueta d'esdeveniment de Google Analytics 4 a Tag Manager i, tot seguit, utilitzeu l'eina de migració d'objectius

Si voleu utilitzar l'eina de migració d'objectius, primer us heu d'assegurar que Google Analytics 4 rebi esdeveniments en el format esperat. Per fer-ho, haureu de crear una etiqueta d'esdeveniment de Google Analytics nova a Google Tag Manager. Si encara no ho heu fet, assegureu-vos de crear una etiqueta de configuració de Google Analytics 4 abans de crear l'etiqueta d'esdeveniment de Google Analytics 4.

1. Creeu una etiqueta del tipus Google Analytics: esdeveniment de GA4 al contenidor de Tag Manager.
  2. Al camp Nom de l'esdeveniment, introduïu-hi l'acció de l'esdeveniment de Universal Analytics.
  3. A la secció Paràmetres de l'esdeveniment, feu clic a Afegeix una fila i feu el següent:
    1. Poseu-li el nom event_category.
    2. Definiu-ne el valor perquè coincideixi amb el de Categoria de Universal Analytics.
  4. Afegiu un segon paràmetre d'esdeveniment:
    1. Poseu-li el nom event_label.
    2. Definiu-ne el valor perquè coincideixi amb el d'Etiqueta de Universal Analytics.
  5. Afegiu un tercer paràmetre d'esdeveniment:
    1. Poseu-li el nom value.
    2. Definiu-ne el valor perquè coincideixi amb el de Valor de Universal Analytics.
  6. Feu clic a Activadors i seleccioneu els mateixos esdeveniments que fan que s'activin els esdeveniments de Universal Analytics equivalents.
  7. Deseu la configuració de l'etiqueta i publiqueu el contenidor.

Captures de pantalla d'exemple d'una etiqueta de UA i de l'etiqueta equivalent de GA4

1. Etiqueta d'esdeveniment de Universal Analytics a Google Tag Manager

Etiqueta d'esdeveniment de UA de GTM

2. Etiqueta d'esdeveniment de Google Analytics 4 equivalent a Google Tag Manager

Etiqueta d'esdeveniment de GA4 de GTM

Opció 3: utilitzeu l'eina de migració d'objectius ara i reestructureu la recollida de dades més endavant

També podeu combinar les dues opcions anteriors per fer servir l'eina de migració d'objectius i, tot seguit, utilitzar el model de recollida de dades de Google Analytics 4 més endavant. Per fer-ho, seguiu les instruccions de l'opció 2 per crear un esdeveniment amb els noms de paràmetres event_category, event_label i value i els valors corresponents. També podeu afegir qualsevol paràmetre addicional que l'esdeveniment necessiti per seguir el vostre model futur de recollida de dades de Google Analytics 4.

Resolució de problemes

Si a la propietat de Google Analytics 4 no hi veieu els esdeveniments de conversió que acabeu de crear, és possible que la recollida de dades estigui incompleta. Per corregir aquest problema, assegureu-vos que el lloc web estigui completament etiquetat.