[GA4] Importer konverteringer til Google Ads

Overfør Analytics-konverteringshendelser til Google Ads i forbindelse med rapportering og budgivning

Når du har konfigurert konverteringer i Google Analytics, kan du importere konverteringene til Google Ads og bruke dem i forbindelse med rapportering og budgivning.

Google Ads Linking in Google Analytics

Google Analytics 4-området ditt kan være konfigurert for måling av betalte Google-kanaler eller betalte og organiske kanaler for konverteringer på nettet som deles med Google Ads

• Betalte Google-kanaler (tidligere kalt Foretrekk Google Ads): Bare betalte Google Ads-kanaler kan gis konverteringsattribusjon.
  • Betalte og organiske kanaler (tidligere kalt flerkanals attribusjon): Betalte og organiske kanaler kan gis konverteringsattribusjon, men bare attribusjon knyttet til Google Ads-kanaler vises i Google Ads-kontoene dine.

Du kan se hvilke kanaler som kan gis attribusjon for hver konvertering, i konverteringssammendraget, konverteringsinformasjonen og på kampanjefanene i Google Ads samt i attribusjonsinnstillingene i Google Analytics. Hvis du vil endre denne innstillingen, må du gjøre det på Administrator > Attribusjonsinnstillinger-siden under Datavisning i Google Analytics. Endringer gjelder for fremtidige konverteringer. Fra og med juni 2023 er Betalte Google-kanaler standardinnstillingen for områder der det opprettes tilknytninger for første gang.

Finn ut mer om kanaler som kan gis konverteringsattribusjon for konverteringer som deles med Google Ads.

Fordeler

Det finnes visse fordeler ved å importere konverteringene dine til Google Ads. Du kan blant annet

• få tilgang til Google Analytics-konverteringene samt data om Google Ads-klikkene dine
  • se Analytics-konverteringsdata i Google Ads
  • gi den smarte budgivningen i Google Ads tilgang til data som er nyttige med tanke på optimalisering av bud

Før du begynner

Slik importerer du konverteringer fra Google Analytics 4-områder til Google Ads:

Merk: Hvis du bruker et Universal Analytics-område og et Google Analytics 4-område på samme nettsted, kan du unngå dupliserte konverteringer ved å fjerne de eksisterende UA-konverteringene eller merke dem som «sekundære» konverteringer i Google Ads før du importerer GA4-konverteringer. Finn ut hvordan du kan overføre UA-mål.

Importer konverteringer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Verktøy og innstillinger Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre.
  3. Gå til Måling > Konverteringer.
  4. Klikk på + Ny konverteringshandling øverst til venstre.
  5. Klikk på Importer, velg Google Analytics 4-områder, og klikk på Fortsett.
  6. Velg konverteringshendelsene du vil importere, og klikk på Importer og fortsett.
  7. Klikk på Ferdig.

Overfør konverteringer til Google Analytics 4

Hvis du nylig har importert Google Analytics 4-konverteringshandlinger og Google Ads oppdager at du allerede har en Universal Analytics-konverteringshandling i kontoen din, angis GA4-konverteringshandlingene som «sekundære» konverteringshandlinger som standard fra og med 3. oktober 2022.

Google Analytics 4-konverteringshandlinger angis som «sekundære» konverteringshandlinger for å hindre at samme hendelse telles to ganger i forbindelse med budgivning. Du må angi Google Analytics 4-konverteringshandlingen som den «primære» kilden før Universal Analytics avvikles. Du kan imidlertid velge selv når du skal slutte å bruke Universal Analytics-mål eller netthandelstransaksjoner.

Angi konverteringer som «primære» i Google Ads

Hvis du vil begynne å by på GA4-konverteringer, må du endre dem til «primære» konverteringer på denne måten:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre i Google Ads.
  3. Gå til Måling > Konverteringer.
  4. Finn målet tilknyttet konverteringshandlingen du vil endre.
  5. Klikk på Endre målet.
  6. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av konverteringshandlingen du vil oppdatere.
  7. Velg Primær handling.
  8. Klikk på Lagre endringer.

Resultater

Hvis det ikke allerede er angitt «primære» Universal Analytics-konverteringer i kontoen din, er standardinnstillingen for de importerte Google Analytics 4-konverteringene «primær», og du trenger ikke gjøre mer for å begynne å by.

Google Ads importerer dataene fra Analytics fra den dagen du klikker på Importér. Historiske data fra før denne datoen blir ikke tatt med i Google Ads.

I Google Ads brukes konverteringsvinduene du har valgt (7–90 dager, med 30 som standard), for å fastslå hvilke konverteringshendelser som skal importeres fra Analytics. Hvis du for eksempel bruker standardvinduet på 30 dager for en konverteringshendelse med navnet Registreringer, importerer Google Ads utelukkende konverteringene som inntraff innen 30 dager etter selve klikket.

Vanlige spørsmål

Hvordan importeres konverteringsattribusjon til Google Ads fra Google Analytics 4?

Nettkonverteringer: Du kan velge hvilke kanaler som kan gis konverteringsattribusjon for nettkonverteringer som deles med Google Ads – Betalte Google-kanaler eller Betalte og organiske kanaler. Hvis du vil endre denne innstillingen, må du gjøre det på Administrator > Attribusjonsinnstillinger-siden under Datavisning i Google Analytics. Endringer gjelder for fremtidige konverteringer. Fra og med juni 2023 er Betalte Google-kanaler standardinnstillingen for områder der det opprettes tilknytninger for første gang. Finn ut mer.
Appkonverteringer: Når appkonverteringer importeres fra Google Analytics 4 til Google Ads, importeres de på grunnlag av Betalte Google-kanaler. Finn ut hvordan du importerer appkonverteringer til Google Ads

Hvorfor ser jeg ikke visningskonverteringer eller konverteringer via flere enheter i Google Ads?

For å kunne se konverteringer via flere enheter i Google Ads må du slå på Google-signaler for Google Analytics 4-området ditt. Finn ut mer
Du ser ingen visningskonverteringer hvis du importerer konverteringer fra Analytics, fordi denne funksjonen fordrer integrert konverteringssporing i Google Ads.

Hvorfor er de importerte konverteringsdataene mine i Google Ads forskjellige fra dataene i Analytics?

Du prøver kanskje å sammenligne konverteringer fra ALLE trafikkilder i stedet for bare de fra google/cpc. I Analytics blir dessuten Konverteringer-beregningen regnet ut på en annen måte enn beregningene for konverteringssporing i Google Ads.
Hvis du ser at dataene for denne beregningen i Analytics-kontoen din er forskjellige fra konverteringsberegningene i Google Ads-kontoen din, betyr det ikke nødvendigvis at målingsimplementeringen er feil. Det kan rett og slett skyldes de ulike målemetodene. Finn ut mer om hvorfor du kanskje ser noen avvik.

Hvorfor ble Analytics-konverteringene mine merket som «sekundære» konverteringshandlinger i Google Ads?

I Google Ads blir en Analytics-konvertering merket som «sekundær» når Google Ads-kontoen din allerede har mål fra et Universal Analytics-område. Google Analytics 4-konverteringshandlinger angis som «sekundære» konverteringshandlinger for å hindre at samme hendelse telles to ganger i forbindelse med budgivning.

Hva nå?

I brukerstøtten for Google Ads kan du finne ut mer om hvordan konverteringssporingen i Google Ads fungerer sammen med Analytics, og årsaker til at det kan finnes avvik i statistikken som registreres via henholdsvis Analytics og konverteringssporingen i Google Ads.