Adverteren en attributie

[GA4] Conversies importeren in Google Ads

Analytics-conversiegebeurtenissen naar Google Ads sturen voor rapportage en bieden

Nadat u conversies heeft ingesteld in Google Analytics, kunt u ze importeren in Google Ads en gebruiken voor rapportage en bieden.

Google Ads Linking in Google Analytics

Uw Google Analytics 4-property kan zijn ingesteld om betaalde Google-kanalen of betaalde en organische kanalen te meten voor webconversies die met Google Ads worden gedeeld.

• Betaalde Google-kanalen (voorheen Voorkeur voor Google Ads): alleen betaalde Google Ads-kanalen komen in aanmerking voor conversiecredits.
  • Betaalde en organische kanalen (voorheen Cross-channel): betaalde en organische kanalen komen in aanmerking voor conversiecredits, maar alleen credits die aan Google Ads-kanalen zijn toegewezen, staan vermeld in uw Ads-accounts.

U kunt zien welke kanalen in aanmerking komen voor credits voor elke conversie in het conversieoverzicht, de conversiegegevens en de campagnetabbladen in Google Ads, en in de attributie-instellingen in Google Analytics. Als u deze instelling wilt bewerken, moet u dit doen op de pagina Beheerder > Instellingen voor attributie onder Gegevensweergave in Google Analytics. De wijziging wordt in de toekomst toegepast op conversies. Vanaf juni 2023 is Betaalde Google-kanalen de standaardinstelling voor property's die voor het eerst een koppeling maken.

Meer informatie over kanalen die in aanmerking komen voor conversiecredits voor conversies die worden gedeeld met Google Ads

Voordelen

Conversies importeren in Google Ads levert verschillende voordelen op:

• U heeft toegang tot de Analytics-conversies en -gegevens over uw Google Ads-klikken.
  • U kunt Analytics-conversiegegevens bekijken in Google Ads.
  • U kunt Slim bieden van Google Ads toegang geven tot gegevens waarmee biedingen kunnen worden geoptimaliseerd.

Voordat u begint

Als u uw conversies vanuit uw Google Analytics 4-property wilt importeren in Google Ads, moet u eerst het volgende doen:

Opmerking: Als u op dezelfde website een Universal Analytics- en een Google Analytics 4-property gebruikt, voorkomt u dubbele conversies door uw bestaande UA-conversies te verwijderen of in Google Ads te markeren als secundaire conversies voordat u GA4-conversies importeert. Meer informatie over hoe u UA-doelen migreert

Conversies importeren

1. In your Google Ads account, click create Create Button.
  2. Select Conversion action from the list.
  3. Click Import, select Google Analytics 4 properties, then click Continue.
  4. Select each Google Analytics key event you want to import, then click Import and continue.
  5. Click Done.

Conversies migreren naar Google Analytics 4

Als u recent Google Analytics 4-conversieacties heeft geïmporteerd en Google Ads vaststelt dat u al een Universal Analytics-conversieactie in uw account heeft, worden sinds 3 oktober 2022 de GA4-conversieacties standaard ingesteld als secundaire conversieacties.

Google Analytics 4-conversieacties worden ingesteld als secundaire conversieacties om te voorkomen dat dezelfde gebeurtenis 2 keer wordt geteld voor bieden. U moet de Google Analytics 4-conversieactie instellen als primaire bron voordat Universal Analytics wordt beëindigd. U kunt zelf bepalen wanneer u afziet van Universal Analytics-doelen of e-commercetransacties.

Instellen als primaire conversies in Google Ads

Als u wilt bieden op uw GA4-conversies, wijzigt u ze op deze manier in primair:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in Google Ads op Tools en instellingen Google Ads | Moersleutel [icoon].
  3. Ga naar Meting > Conversies.
  4. Zoek het doel dat de conversieactie bevat die u wilt bewerken.
  5. Klik op Doel bewerken.
  6. Klik op het dropdownmenu naast de conversieactie die u wilt updaten.
  7. Selecteer Primaire actie.
  8. Klik op Wijzigingen opslaan.

Resultaten

Als er nog geen primaire Universal Analytics-conversies zijn in uw account, is de standaardinstelling voor uw geïmporteerde Google Analytics 4-conversies Primair. U hoeft dan geen verdere actie te ondernemen om te beginnen met bieden.

Google Ads importeert de gegevens vanuit Analytics vanaf de dag dat u op Importeren klikt. Historische gegevens van vóór deze datum worden niet toegevoegd aan Google Ads.

Google Ads gebruikt de gekozen conversieperiode(n) (7-90 dagen, standaard 30 dagen) om te bepalen welke conversiegebeurtenissen vanuit Analytics moeten worden geïmporteerd. Als u bijvoorbeeld de standaardperiode van 30 dagen gebruikt voor de conversiegebeurtenis Registraties, importeert Google Ads alleen conversies die binnen 30 dagen na de klik hebben plaatsgevonden.

Veelgestelde vragen

Hoe worden conversiecredits vanuit Google Analytics 4 geïmporteerd in Google Ads?

Webconversies: U kunt kiezen welke kanalen geschikt zijn conversiecredits te krijgen voor webconversies die worden gedeeld met Google Ads: Betaalde Google-kanalen of Betaalde en organische kanalen. Als u deze instelling wilt bewerken, moet u dit doen op de pagina Beheerder > Instellingen voor attributie onder Gegevensweergave in Google Analytics. De wijziging wordt in de toekomst toegepast op conversies. Vanaf juni 2023 is Betaalde Google-kanalen de standaardinstelling voor property's die voor het eerst een koppeling maken. Meer informatie
App-conversies: Als u app-conversies vanuit Google Analytics 4 naar Google Ads importeert, worden ze geïmporteerd op basis van betaalde Google-kanalen. Meer informatie over hoe u app-conversies importeert in Google Ads

Waarom zie ik in Google Ads geen view-through-conversies of conversies via verschillende apparaten?

Als u in Google Ads conversies via verschillende apparaten wilt bekijken, zet u Google-signalen aan voor uw Google Analytics 4-property. Meer informatie
U ziet geen view-through-conversies als u conversies importeert vanuit Analytics omdat de systeemeigen functie Conversies bijhouden van Google Ads nodig is voor deze functie.

Waarom verschillen de geïmporteerde conversiegegevens in Google Ads van de gegevens in Analytics?

Misschien probeert u conversies via ALLE verkeersbronnen te vergelijken in plaats van alleen de conversies via google/cpc. Daarnaast wordt de Analytics-statistiek Conversies op een andere manier berekend dan de statistieken voor Conversies bijhouden van Google Ads.
Als u in uw Analytics-account gegevens voor deze statistiek ziet die verschillen van de conversiestatistieken in uw Google Ads-account, betekent dit niet per se dat er iets mis is met de implementatie voor meting. Het kan ook door de verschillende meetmethoden komen. Meer informatie over waarom er mogelijk enkele verschillen zijn

Waarom heeft Google Ads mijn Analytics-conversies gemarkeerd als secundaire conversieacties?

Google Ads markeert een Analytics-conversie als secundair wanneer uw Google Ads-account al doelen van een Universal Analytics-property bevat. Google Analytics 4-conversieacties worden ingesteld als secundaire conversieacties om te voorkomen dat dezelfde gebeurtenis 2 keer wordt geteld voor bieden.

Volgende stap

Ga naar het Helpcentrum van Google Ads voor meer informatie over hoe Conversies bijhouden van Google Ads werkt met Analytics. Ook leggen we daar uit waarom er verschillen kunnen zijn tussen de conversiestatistieken van Conversies bijhouden van Google Ads en die van Analytics.