Mainonta ja attribuutio

[GA4] Konversioiden tuonti Google Adsiin

Lähetä Analytics-konversiotapahtumat Google Adsiin raportointia ja hintatarjousten tekemistä varten.

Kun olet ottanut konversiot käyttöön Google Analyticsissa, voit tuoda ne Google Adsiin raportointia ja hintatarjousten tekemistä varten.

Google Ads Linking in Google Analytics

Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutesi on saatettu asettaa mittaamaan Googlen maksullisten kanavien tai maksullisten ja orgaanisten kanavien Google Adsille jaettuja verkkokonversioita.

• Googlen maksulliset kanavat (aiemmalta nimeltään Google Adsia suosiva): Vain Google Adsin maksulliset kanavat voivat saada konversiokrediittiä.
  • Maksulliset ja orgaaniset kanavat (aiemmalta nimeltään Monikanavainen): Maksulliset ja orgaaniset kanavat voivat saada konversiokrediittiä, mutta vain Google Ads ‐kanavien kautta tulleeksi kirjattu krediitti näkyy Ads-tileilläsi.

Näet Google Adsin konversioyhteenveto-, konversiotieto- ja kampanjavälilehdiltä ja Google Analyticsin Attribuutioasetuksista, mistä kanavista kukin konversio voidaan kirjata tulleeksi. Jos haluat muokata asetusta, se on tehtävä Google Analyticsin Järjestelmänvalvoja > Attribuutioasetukset ‑sivulla kohdassa Datan näyttäminen, jonka jälkeen muutos koskee tulevia konversioita. Kesäkuusta 2023 alkaen oletusasetus linkin ensimmäistä kertaa luoville mittauskokonaisuuksille on Googlen maksulliset kanavat.

Lue lisää kanavista, jotka voivat saada konversiokrediittiä Google Adsille jaetuista konversioista.

Hyödyt

Konversioiden tuonnista Google Adsiin on seuraavanlaista hyötyä:

• Pääset katsomaan Google Ads ‑klikkauksiin liittyviä Google Analytics -konversioita ja ‑dataa.
  • Näet Analytics-konversiodatan Google Adsissa.
  • Voit myöntää Google Adsin Smart Biddingille pääsyn dataan, joka auttaa optimoimaan hintatarjoukset.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat tuoda konversiot Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudesta Google Adsiin, tee ensin näin:

Huom. Jos käytät Universal Analytics- ja Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutta samalla sivustolla, voit estää päällekkäiset konversiot joko poistamalla UA-konversiot tai merkitsemällä ne Google Adsissa toissijaisiksi konversioiksi ennen GA4-konversioiden tuomista. Lue ohjeet UA-tavoitteiden siirtämiseen.

Konversioiden tuonti

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Työkalut ja asetukset Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse Mittaus > Konversiot.
  4. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta + Uusi konversiotapahtuma.
  5. Klikkaa Tuo, valitse Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudet ja klikkaa sitten Jatka.
  6. Valitse kaikki tuotavat konversiotapahtumat ja klikkaa Tuo ja jatka.
  7. Klikkaa Valmis.

Konversioiden siirto Google Analytics 4:ään

Jos olet tuonut äskettäin Google Analytics 4 ‐konversiotapahtumia ja Google Ads havaitsee, että tililläsi on jo Universal Analytics ‐konversiotapahtuma, GA4-konversiotapahtumat asetetaan oletuksena toissijaisiksi konversiotapahtumiksi 3.10.2022 alkaen.

Google Analytics 4 ‐konversiotapahtumat asetetaan toissijaisiksi, jotta samaa tapahtumaa ei lasketa kahteen kertaan hintatarjouksia varten. Sinun on asetettava GA4-konversiotapahtuma ensisijaiseksi ennen kuin Universal Analytics poistuu käytöstä. Voit kuitenkin itse päättää, milloin siirryt pois Universal Analyticsin tavoitteista tai verkkokauppatapahtumista.

Ensisijaisiksi konversioiksi asettaminen Google Adsissa

Jos haluat käyttää GA4-konversioita hintatarjousten tekemisessä, muuta ne ensisijaisiksi konversioiksi:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Google Adsin oikeasta yläkulmasta Työkalut ja asetukset Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse Mittaus > Konversiot.
  4. Etsi tavoite, jonka sisältämää konversiotapahtumaa haluat muokata.
  5. Klikkaa Muokkaa tavoitetta.
  6. Klikkaa päivitettävän konversiotapahtuman vierestä avattavaa valikkoa.
  7. Valitse Ensisijainen tapahtuma.
  8. Klikkaa Tallenna muutokset.

Tulokset

Jos tililläsi ei ole vielä ensisijaisia Universal Analytics ‐konversioita, tuodut Google Analytics 4 ‐konversiot ovat oletuksena ensisijaisia eikä sinun tarvitse tehdä mitään muuta aloittaaksesi hintatarjousten tekemisen.

Google Ads tuo datan Analyticsista siitä päivästä alkaen, jolloin klikkaat Importoi. Aiempaa dataa ei lisätä Google Adsiin.

Google Ads valitsee Analyticsista tuotavat konversiotapahtumat käyttämäsi konversioikkunan perusteella (7–90 päivää, oletuksena 30 päivää). Jos esimerkiksi Rekisteröinnit-konversiotapahtumalle on asetettu 30 päivän oletusikkuna, Google Ads tuo vain sellaiset konversiot, jotka ovat tapahtuneet 30 päivän sisällä klikkauksesta.

Usein kysyttyä

Miten konversiokrediitit tuodaan Google Analytics 4:stä Google Adsiin?

Verkkokonversiot: Voit valita, mitkä kanavat voivat saada konversiokrediittiä Adsille jaetuista verkkokonversiosta – Googlen maksulliset kanavat tai maksulliset ja orgaaniset kanavat. Jos haluat muokata asetusta, se on tehtävä Google Analyticsin Järjestelmänvalvoja > Attribuutioasetukset ‑sivulla kohdassa Datan näyttäminen, jonka jälkeen muutos koskee tulevia konversioita. Kesäkuusta 2023 alkaen oletusasetus linkin ensimmäistä kertaa luoville mittauskokonaisuuksille on Googlen maksulliset kanavat. Lue lisää
Sovelluskonversiot: Kun sovelluskonversiot tuodaan Google Analytics 4:stä Google Adsiin, niihin sovelletaan Googlen maksulliset kanavat ‑mallia. Lue lisää sovelluskonversioiden tuomisesta Google Adsiin

Miksi Google Adsissa ei näy view-through-konversioita tai konversioita eri laitteella?

Jos haluat nähdä konversiot eri laitteella Google Adsissa, laita Google-signaalit päälle Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudessa. Lue lisää
Et näe view-through-konversioita, jos tuot konversioita Analyticsista. Tämä ominaisuus edellyttää Google Adsin alkuperäisen konversioseurannan käyttämistä.

Miksi Google Adsiin tuotu konversiodata eroaa Analyticsin datasta?

Yrität ehkä vertailla KAIKISTA liikenteen lähteistä peräisin olevia konversiotapahtumia pelkkien lähteestä google/cpc saatujen konversioiden sijaan. Lisäksi Analyticsin Konversiot-mittari lasketaan eri tavalla kuin Google Adsin konversioseurantamittarit.
Jos näet Analytics-tililläsi eri dataa kuin Google Ads ‑tililläsi, se ei välttämättä tarkoita, että mittaus olisi toteutettu väärin. Erot voivat johtua yksinkertaisesti eri mittaustavoista. Lue lisää erojen mahdollisista syistä.

Miksi Google Ads on merkinnyt Analytics-konversiot toissijaisiksi konversiotapahtumiksi?

Google Ads merkitsee Analytics-konversion toissijaiseksi, jos Google Ads ‐tililläsi on jo tavoitteita Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudesta. Google Analytics 4 ‐konversiotapahtumat asetetaan toissijaisiksi, jotta samaa tapahtumaa ei lasketa kahteen kertaan hintatarjouksia varten.

Mitä seuraavaksi?

Jos haluat lisätietoa siitä, miten Google Adsin konversioseuranta toimii Analyticsin kanssa ja miksi Google Adsin konversioseurannan ja Google Analyticsin konversiotilastojen välillä voi olla eroja, siirry Google Adsin ohjekeskukseen.