[GA4] Mallien vertailu ‑raportti

Analysoi konversiokrediittien muutoksia eri attribuutiomalleissa.

Mallien vertailu ‑raportin avulla voit selvittää, miten erilaiset attribuutiomallit vaikuttavat markkinointikanaviesi arviointiin.

Sisällys:

Saatavilla olevat attribuutiomallit

Attribuutiomalli on sääntö tai sääntöjoukko, joka määrittää, miten myynti ja konversiot kirjataan konversioreittien kontaktipisteille. Lue lisää saatavilla olevista attribuutiomalleista.

Raportin käyttäminen

Raportin avaaminen

1. Klikkaa Google Analyticsissa vasemmalta Mainonta.
  2. Siirry kohtaan Attribuutio > Mallien vertailu.

Ajanjakson ja konversiotapahtumien valitseminen

Aloita valitsemalla ajanjakso oikeassa yläkulmassa olevasta päivämäärävalitsimesta. Valitse sitten vähintään yksi konversiotapahtuma vasemmassa yläkulmassa olevasta avattavasta valikosta. Kaikki konversiotapahtumat on valittu oletuksena, ja niitä koskeva data on koottu raporttiin.

Huom. Attribuutioraporteissa näkyy 14.6.2021 alkaen kerätty data.

Suodattimen lisääminen (valinnainen)

Raportissa näkyy kaikkien käyttäjien data. Jos haluat nähdä tiettyä käyttäjäjoukkoa koskevan datan, valitse vasemmasta yläkulmasta Lisää suodatin.

Esimerkkejä

Voit suodattaa esiin vaikkapa seuraavat:

1. Tietyn kampanjan nähdäksesi, millaisen arvon attribuutiomallit antavat sen kontaktipisteille. Luo Sisällytä-suodatin, valitse Hankinta-kohdasta Käyttäjän kampanja ja valitse ulottuvuuden arvoksi kampanjan nimi.
  2. Tietyt alueet nähdäksesi, millaisen arvon attribuutiomallit antavat kunkin alueen eri kampanjoiden kontaktipisteille. Luo Sisällytä-suodatin, valitse Käyttäjä-kohdasta Alue ja valitse haluamasi ulottuvuuden arvot.
  3. Laiteluokan nähdäksesi eri laitteiden tuottamat tulokset. Luo Sisällytä-suodatin, valitse Laite-kohdasta Laiteluokka ja valitse ulottuvuuden arvoiksi Tietokone, Mobiili ja Tabletti.

Raportoitavan ulottuvuuden valitseminen

Datasi näkyy datataulukossa Kanavien oletusarvoinen ryhmittely ‑ulottuvuuden mukaan eriteltynä. Valitse avattavasta valikosta, näkyykö data Liikenteen lähde / tulotapa-, Liikenteen lähde-, Tulotapa- vai Kampanja-ulottuvuuden mukaan.

Vertailtavien attribuutiomallien valitseminen

Valitse vertailtavat attribuutiomallit Attribuutiomalli (epäsuora) ‑sarakkeiden avattavasta valikosta.

Raportin muokkaaminen

Jos haluat muuttaa raportissa näkyvää dataa, klikkaa Muokkaa vertailuja. Muokkaa raporttia ‑paneelista voit lisätä suodattimen tai muuttaa raporttijaksoa.

Suodattimet

Raportissa näkyy kaikkien käyttäjien data. Jos haluat muokata tai lisätä suodattimia, klikkaa suodattimen nimeä.

Raporttijakso

Oletusvalinta on Konversioaika.

• Konversioaika: Tämä ilmaisee määritetyllä ajanjaksolla tapahtuneiden konversioiden analyysi-ikkunan rajoissa esiintyneiden mainostapahtumien konversiokrediitit. Huomaa, että nämä mainostapahtumat ovat voineet tapahtua ennen määritettyä ajanjaksoa.
  • Tapahtuma-aika: Tämä ilmaisee kaikkien määritetyllä ajanjaksolla esiintyneiden mainostapahtumien konversiokrediitit. Huomaa, että konvertoituminen voi tapahtua määritetyn ajanjakson jälkeen.

Raportin jakaminen, lataaminen ja eksportoiminen

Klikkaa oikeasta yläkulmasta Jaa tämä raportti , niin voit jakaa, ladata tai eksportoida taulukossa näkyvän datan.

Datan tulkitseminen

Datasi näkyy datataulukossa Kanavien oletusarvoinen ryhmittely ‑ulottuvuuden mukaan eriteltynä. Jokaisen kanavan kohdalla näkyy kaksi mittaria, jotka on laskettu valittujen attribuutiomallien mukaan:

• Konversiot: Niiden konversioiden määrä, jotka on kirjattu tulleiksi valitusta ulottuvuudesta.
  • Tulot: Niiden tulojen määrä, jotka on kirjattu tulleiksi valitusta ulottuvuudesta.

Muutos (%) ‑sarakkeissa näkyy konversioiden ja tulojen prosentuaalinen kasvu tai lasku eri attribuutiomalleja käytettäessä.

Jos haluat etsiä kanavia tai kampanjoita, jotka ovat aliarvioituja Viimeinen klikkaus ‑attribuutiomallin perusteella, aloita tekemällä seuraavat vertailut:

• Vertaile Minkä tahansa kanavan kautta tullut viimeinen klikkaus ‑mallia ja Minkä tahansa kanavan kautta tullut ensimmäinen klikkaus ‑mallia tunnistaaksesi aliarvioituja kampanjoita, joista asiakkaiden konversioreitit alkavat. Tästä on hyötyä, jos haluat saada entistä enemmän uusia asiakkaita verkkosivustollesi tai sovellukseesi.
  • Vertaile Minkä tahansa kanavan kautta tullut viimeinen klikkaus ‑mallia ja Kaikki kanavat huomioivaa lineaarista mallia tunnistaaksesi aliarvioituja kampanjoita, jotka auttavat asiakkaita konversioreitin aikana. Tästä on hyötyä, jos haluat säilyttää yhteyden asiakkaisiin koko ostoprosessin ajan.

Ulottuvuudet, joille ei voida kirjata arvoja

Joissain tapauksissa Analyticsissa ei näy ulottuvuuksien arvoja, koska ne puuttuvat tai eivät ole muusta syystä saatavilla. Jotta yhteenlasketut konversio- ja tulokrediitit pysyvät täsmällisinä, raportissa saattaa näkyä yksi tai useampia seuraavista arvoista:

Arvo Määritelmä
(not set) (not set) on paikkamerkki, jota Analytics käyttää, jos se ei ole saanut valitsemaasi ulottuvuutta koskevia tietoja. Esimerkiksi manuaalisesti tagatuista URL-osoitteista voi puuttua parametri, kuten kampanja, liikenteen lähde tai tulotapa.
Unassigned

Unassigned on arvo, jota Analytics käyttää, kun tapahtumadataa vastaavia kanavasääntöjä ei ole.

Direct

Direct on arvo, jota Analytics käyttää, kun konversion kirjaamiseen ei ole saatavilla reittidataa. Näin on esimerkiksi silloin, kun data on importoitu.

Unattributable Valitsemallesi ulottuvuudelle ei voida kirjata krediittiä.
(Other) (Other) on arvo, jota Analytics käyttää kardinaliteettirajojen vuoksi lisätylle koontiriville. Lue lisää