Annoncering og kreditering

[GA4] Rapporten Sammenligning af modeller

Analysér ændringer i konverteringskredit ved brug af forskellige tilskrivningsmodeller.
Bemærk! Fra og med november 2023 er tilskrivningsmodellerne "Første klik", "Lineær", "Forældelse" og "Positionsbaseret" ikke længere tilgængelige. Få flere oplysninger om de udfasede modeller.

Brug rapporten Sammenligning af modeller til at sammenligne forskellige tilskrivningsmodellers indvirkning på værdisætningen af dine marketingkanaler.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Tilgængelige tilskrivningsmodeller

En tilskrivningsmodel er den regel eller det sæt regler, der afgør, hvordan der tildeles kredit for salg og konverteringer til berøringspunkter på konverteringsstier. Få flere oplysninger om de tilgængelige tilskrivningsmodeller.

Sådan bruger du rapporten

Sådan får du adgang til rapporten

1. Klik på Annoncering til venstre i Google Analytics.
  2. Gå til Tilskrivning > Sammenligning af modeller.

Vælg datointerval og konverteringshændelser

Start med at vælge et datointerval på datovælgerens rullemenu øvers til højre. Vælg derefter en eller flere konverteringshændelser på rullemenuen øverst til venstre i rapporten. Alle konverteringshændelser er valgt som standard, og de er samlet i rapporten.

Bemærk! Tilskrivningsrapporterne omfatter data fra den 14. juni 2021 og fremefter.

Tilføj et filter (valgfrit)

Rapporten viser data fra alle brugere. Hvis du vil se data for et bestemt sæt brugere, skal du klikke på Tilføj filter øverst til venstre.

Eksempler

Du vil muligvis filtrere for:

1. En specifik kampagne for at se, hvordan tilskrivningsmodeller vurderer berøringspunkter for dette specifikke medieinitiativ. Opret filteret Inkluder, vælg Brugerkampagne under Anskaffelse, og vælg din kampagnes navn som din dimensionsværdi.
  2. Bestemte regioner for at forstå, hvordan tilskrivningsmodeller vurderer berøringspunkter baseret på forskellige initiativer, du har i den enkelte region. Opret filteret Inkluder, vælg Region under Bruger, og vælg dine ønskede dimensionsværdier.
  3. Enhedskategori for at forstå effektiviteten på forskellige enheder. Opret filteret Inkluder, vælg Enhedskategori under Enhed, og vælg computer, mobil og tablet som dine dimensionsværdier.

Vælg den dimension, der skal rapporteres for

Datatabellen viser dine data opdelt efter dimensionen Standardkanalgruppe. Brug rullemenuen til at få vist data efter dimensionen Kilde/medium, Kilde, Medium eller Kampagne.

Vælg de tilskrivningsmodeller, der skal sammenlignes

Brug rullemenuen i kolonnerne Tilskrivningsmodel (ikke-direkte) til at vælge, hvilke tilskrivningsmodeller der skal sammenlignes.

Bemærk! Google Analytics 4 bruger sidste klik som tilskrivningsmodel for alle konverteringer, der eksporteres til Google Ads. Det er kun konverteringer, hvor Google Ads er det sidste ikke-direkte klik, der eksporteres til Google Ads, også selvom der er valgt en tilskrivningsmodel, der ikke er sidste klik, i Google Ads. Hvis du vil sammenligne konverteringer for en tilskrivningsmodel i Google Ads med en tilskrivningsmodel i Google Analytics 4, skal du vælge betalingskanaler og organiske kanaler – sidste klik for at få en nøjagtig sammenligning af dataene.

Tilpas rapport

Klik på Rediger sammenligninger for at ændre det, der vises i rapporten. I panelet Tilpas rapport kan du tilføje et filter eller ændre rapporteringstidspunktet.

Filtre

Rapporten viser data fra alle brugere. Klik på filternavnet for at redigere eller tilføje filtre.

Rapporteringstidspunkt

Standardindstillingen er Konverteringstidspunkt.

• Konverteringstidspunkt: Dette afspejler tilskrevet kredit for alle berøringspunkter, der sker i konverteringsperioden forud for konverteringerne i det angivne tidsinterval. Bemærk, at disse berøringspunkter kan ske inden det angivne tidsinterval.
  • Interaktionstid: Dette afspejler den tilskrevne kredit for alle berøringspunkter, der sker i det angivne tidsinterval. Bemærk, at konverteringerne kan ske efter det angivne tidsinterval.

Del, download eller eksportér rapport

Klik på Del denne rapport  øverst til højre for at dele, downloade eller eksportere de data, der aktuelt vises i tabellen.

Få indsigt via data

Datatabellen viser dine data opdelt efter dimensionen Standardkanalgruppe. For hver kanal viser den 2 metrics, som er beregnet af de valgte tilskrivningsmodeller:

• Konverteringer: Antal konverteringer, der tilskrives den valgte dimension
  • Omsætning: Den omsætning, der tilskrives til den valgte dimension

Metric'en Omsætning i rapporten bruger den samme beregningsmetode som den, der bruges til metric'en Købsomsætning.

I kolonnerne Ændring i % kan du se den procentvise stigning eller reduktion med hensyn til antal konverteringer og omsætning ved brug af forskellige tilskrivningsmodeller.

Dimensioner, der ikke kan tilskrives

I nogle tilfælde kan Analytics ikke vise dimensionsværdier, fordi de mangler eller er utilgængelige på anden vis. For at sikre, at den samlede konverterings- og omsætningskredit er nøjagtig, viser rapporten muligvis en eller flere af følgende værdier:

Værdi Definition
(ikke angivet) (ikke angivet) er et pladsholdernavn, som Analytics bruger, når der ikke er modtaget oplysninger om den dimension, du har valgt. Manuelt taggede webadresser kan f.eks. mangle en parameter, f.eks. kampagne, kilde eller medium
Ikke tildelt

Ikke tildelt er den værdi, Analytics bruger, når der ikke er nogen andre kanalregler, der matcher hændelsesdataene

Direkte

Direkte er den værdi, Analytics bruger, når der ikke er nogen stidata, som konverteringen kan krediteres til, f.eks. dataimport

Kan ikke tilskrives Det er ikke muligt at tildele kredit for den dimension, du har valgt
(Andet) (Andet) er den værdi, Analytics bruger til en samlet række på grund af kardinalitetsbegrænsninger. Få flere oplysninger