[GA4] Informe de comparació de models

Analitzar els canvis en el mèrit de la conversió amb models d'atribució diferents

Utilitzeu l'informe de comparació de models per comparar com els diferents models d'atribució afecten la valoració dels canals de màrqueting.

Contingut d'aquest article:

Models d'atribució disponibles

Un model d'atribució és la regla, o el conjunt de regles, que determina quin mèrit té cada punt de contacte dels camins de conversió pel que fa a les vendes i les conversions. Obteniu més informació sobre els models d'atribució disponibles.

Com es pot utilitzar l'informe

Accedir a l'informe

1. A Google Analytics, feu clic a Publicitat, a l'esquerra.
  2. Aneu a Atribució > Comparació de models.

Seleccionar un interval de dates i esdeveniments de conversió

Per començar, seleccioneu un interval de dates al menú desplegable del selector de dates que hi ha a la part superior dreta. Tot seguit, seleccioneu un o diversos esdeveniments de conversió al menú desplegable de la part superior esquerra de l'informe. De manera predeterminada, se seleccionen tots els esdeveniments de conversió, els quals s'agreguen conjuntament a l'informe.

Nota: els informes d'atribució inclouen dades del 14 de juny de 2021 en endavant.

Afegir un filtre (opcional)

L'informe mostra dades de tots els usuaris. Per veure les dades d'un conjunt específic d'usuaris, feu clic a Afegeix un filtre, a la part superior esquerra.

Exemples

Us recomanem que filtreu per:

1. Una campanya concreta, per veure com els models d'atribució valoren els punts de contacte d'una iniciativa de mitjans concreta. Creeu un filtre d'inclusió, seleccioneu Campanya d'usuari a Adquisició i trieu el nom de la campanya com a valor de dimensió.
  2. Regions determinades, per entendre com els models d'atribució valoren els punts de contacte basant-se en les diferents iniciatives que teniu actives en cada regió. Creeu un filtre d'inclusió, seleccioneu Regió a Usuari i trieu els valors de dimensió que vulgueu.
  3. Categoria del dispositiu, per entendre el rendiment en diferents dispositius. Creeu un filtre d'inclusió, seleccioneu Categoria del dispositiu a Dispositiu i trieu Ordinador, Mòbil i Tauleta com a valors de dimensió.

Seleccionar la dimensió per a la qual es vol generar un informe

A la taula de dades es mostren les dades desglossades per la dimensió Agrupació de canals predeterminada. Utilitzeu el menú desplegable a fi de veure les dades per les dimensions Font/Mitjà, Font, Mitjà o Campanya.

Seleccionar models d'atribució per comparar-los

Utilitzeu el menú desplegable de les columnes Model d'atribució (no directe) per triar quins models d'atribució voleu comparar.

Personalitzar l'informe

Feu clic a Edita les comparacions per canviar què es mostra a l'informe. Al tauler Personalitza l'informe, podeu afegir un filtre o canviar el període de l'informe.

Filtres

L'informe mostra dades de tots els usuaris. Feu clic al nom del filtre per editar-lo o bé afegiu filtres.

Període de l'informe

El valor predeterminat és Període de la conversió.

• Període de la conversió: reflecteix el mèrit atribuït a tots els esdeveniments d'anunci que s'han produït en el període retroactiu anterior a les conversions de l'interval de temps especificat. Heu de tenir present que aquests esdeveniments d'anunci es poden haver produït abans de l'interval en qüestió.
  • Període de la interacció: reflecteix el mèrit atribuït a tots els esdeveniments d'anunci que s'han produït en l'interval de temps especificat. Heu de tenir present que poden produir-se conversions després del període en qüestió.

Compartir, baixar o exportar l'informe

Feu clic a Comparteix aquest informe , a la part superior dreta, per compartir, baixar o exportar les dades que es mostren actualment a la taula.

Entendre les dades

A la taula de dades es mostren les dades desglossades per la dimensió Agrupació de canals predeterminada. Per a cada canal es mostren dues mètriques, tal com les han calculat els models d'atribució seleccionats:

• Conversions: recompte de les conversions que s'atribueixen a la dimensió seleccionada.
  • Ingressos: import dels ingressos que s'atribueixen a la dimensió seleccionada.

Les columnes % de canvi mostren el percentatge d'augment o de disminució de les conversions i dels ingressos segons els diferents models d'atribució.

Per trobar campanyes o canals que estiguin infravalorats des de la perspectiva del darrer clic, podeu començar amb les comparacions següents:

• Compareu els models de darrer clic multicanal i de primer clic multicanal per identificar les campanyes infravalorades que introdueixen clients en el camí de conversió, la qual cosa és útil si el que voleu és atreure més clients nous al vostre lloc web o aplicació.
  • Compareu el model de darrer clic multicanal i el model lineal multicanal per identificar les campanyes infravalorades que guien els clients al llarg del camí de conversió, la qual cosa és útil si voleu estar en contacte amb els clients durant tot el procés de compra.

Dimensions no atribuïbles

En alguns casos, Analytics no pot mostrar els valors de les dimensions perquè falten les dades o bé no estan disponibles. A fi que els totals del mèrit de conversions i d'ingressos siguin precisos, és possible que l'informe mostri un o diversos dels valors següents:

Valor Definició
(no definit) El valor (no definit) és el nom d'un espai reservat que Analytics utilitza quan no ha rebut informació sobre la dimensió que heu seleccionat. Per exemple, pot ser que als URL etiquetats manualment els falti un paràmetre, com ara una campanya, una font o un mitjà.
Sense assignar

Sense assignar és el valor que Analytics utilitza quan no hi ha cap altra regla de canal que coincideixi amb les dades d'esdeveniment.

Directe

Directe és el valor que utilitza Analytics quan no hi ha dades de camí per les quals es pugui atribuir el mèrit de la conversió (per exemple, importació de dades).

No atribuïble No es pot assignar el mèrit per a la dimensió que heu seleccionat.
(Altres) (Altres) és el valor que Analytics utilitza per a una fila agregada a causa dels límits de cardinalitat. Més informació