Filtre til søg og erstat

Finjuster dataene i dine Analytics-visninger.

Du kan bruge filtre til søg og erstat til at ændre dataene i en rapporteringsvisning, mens den behandles. Du kan f.eks. konsolidere dine hostnames ved at fjerne præfikset www. Du kan også gøre dine data mere læsevenlige for brugerne ved at erstatte koder eller lange stinavne med enklere og mere intuitive udgaver.

Filtre til søg og erstat understøttes ikke for enten standarddimensioner eller tilpassede dimensioner på produktniveau i E-handel.
I denne artikel kan du læse om følgende:

Sådan fungerer filtre til søg og erstat

Filtre til søg og erstat bruger regulære udtryk til at finde en søgestreng i et filterfelt og erstatte den med en erstatningsstreng.

Som alle andre filtre kan filtre til søg og erstat kun anvendes på hits, der indsamles, efter du har anvendt filtret på visningen (filtre kan altså ikke ændre historiske data). Filtre til søg og erstat ændrer desuden dine data permanent (som alle andre filtre). Når en søgestreng er blevet erstattet, kan ændringen ikke fortrydes. Se sektionen Bekræft dit filter nedenfor, før du anvender filtre.

Sådan opretter du et filter til søg og erstat:

1. Følg vejledningen for at oprette et nyt filter for din visning.
  2. Angiv Filtertype til Custom.
  3. Klik på rullemenuen Vælg filtertype, og vælg Søg og erstat.
  4. Brug rullemenuen Filterfelt, og vælg feltet (dimensionen), du ønsker at søge i.
  5. Indtast et regulært udtryk i feltet Søgestreng.
  6. Indtast erstatningsstrengen. Lad dette felt stå tomt, hvis søgestrengen skal slettes helt.
  7. Brug afkrydsningsfeltet Forskel på store og små bogstaver, hvis dit regulære udtryk skelner mellem store og små bogstaver. Ellers skelner søgningen ikke mellem store og små bogstaver.

Bekræft dit filter

Filtre til søg og erstat er meget effektive, så du skal kontrollere, at de er opsat korrekt, før du ændrer dine faktiske data. Dit filter kan bekræftes på to måder:

1) Hvis din visning allerede har et stort antal hits, kan du bruge linket Bekræft dette filter. Dette viser dig, hvordan filtret ville have påvirket et valgt sæt af dine historiske data. Dette skal ALTID gøres, hvis det er muligt. Det er ikke alle filtertyper, der kan bekræftes på denne måde.

2) Du kan også bruge Tag Assistant Recordings til at registrere et faktisk flow gennem dit website og se, hvordan filtret ville have påvirket disse hits. Du behøver ikke at have matchende hits allerede i visningen, da Tag Assistant Recordings registreret hits, mens du bevæger dig gennem flowet.

Eksempler på søg og erstat

Gør dine sidestier enkle

Hvis du bruger lange webadresser, kan dine rapporter blive svære at læse. Du kan gøre dem kortere ved at fjerne indeks. Du kan f.eks. gøre www.example.com/indeks/dokument1.html til www.example.com/dokument1.html:

• Filternavn: Indtast et navn
  • Filtertype: Tilpasset
  • Vælg filtertype: Søg og erstat
  • Filterfelt: Forespørgsels-URI
  • Søgestreng: /indeks/
  • Erstatningsstreng: /

Filter example: remove "directory" from Request URI

Konsolider dine domæner

Selv om det er almindeligt, at www.eksempel.dk og eksempel.dk viser samme indhold, behandler Analytics dem som særskilte webadresser. Hvis du får hits fra begge domæner, bliver din trafik til dette indhold delt mellem to webadresser, så trafikken synes lavere, end den er. Du kan undgå dette ved at konsolidere begge domæner til eksempel.dk:

• Filternavn: Indtast et navn
  • Filtertype: Tilpasset
  • Vælg filtertype: Søg og erstat
  • Filterfelt: Hostname
  • Søgestreng: ^www\.
  • Erstatningsstreng: Lad dette felt stå tomt

Filter example: remove "www." from Hostname

Erstat tal med navne

Lad os antage, at dine hitdata indeholder numeriske koder, f.eks. indholdskategorier, produkt-id'er eller lignende. Forespørgsels-URI'en kan se sådan ud:

/docs/document.cgi?id=100
/docs/document.cgi?id=200
...

Hvis du bruger flere filtre til søg og erstat, kan du ved at erstatte tallene med navne få et større overblik:

/docs/document.cgi?id=bøger
/docs/document.cgi?id=magasiner
...

Sådan gør du:

• Filternavn: Indtast et navn
  • Filtertype: Tilpasset
  • Vælg filtertype: Søg og erstat
  • Filterfelt: Forespørgsels-URI
  • Søgestreng: id=100($|\&)
  • Erstatningsstreng: id=books&

Bekræft dette filter, og opret derefter et nyt filter ud fra dette mønster for hvert id, du ønsker at erstatte.

Filter example, replace ID = 100 with ID = books

I feltet Søgestreng herover betyder ($|\&) "enten slutningen af linjen ELLER det faktiske &-tegn". Dette betyder, at mønstret matcher id=100, men ikke id=1001, og matcher, hvis id'et er i midten af eller sidst i forespørgsels-URI.

Som det er tilfældet med alle andre eksempler med regulære udtryk, kan det være nødvendigt at justere dette, så det passer til dine faktiske data.

Dataimport tilbyder dig andre måder til håndtering af produkt- og indholdsdata.