[UA] Tag endelige nettadresser i Google Ads

Denne artikkelen handler om hvordan endelige nettadresser i Google Ads kan tagges i Universal Analytics. I artikkelen [GA4] Tagg endelige nettadresser i Google Ads. kan du finne ut mer om tagging av endelige nettadresser fra Google Ads i Google Analytics 4.

Velg et av alternativene nedenfor for at Analytics skal vise detaljer om søkeord og kostnader fra den tilknyttede Google Ads-kontoen din:

• Slå på automatisk tagging. Ved å følge denne anbefalte fremgangsmåten kan du sørge for at du får de mest detaljerte Google Ads-dataene.
  • Tagg alle endelige nettadresser for søkeord manuelt med sporingsvariabler. Du bør bare velge denne løsningen i de spesielle tilfellene som er beskrevet nedenfor.

Vi anbefaler på det sterkeste at du bruker automatisk tagging.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Slik fungerer automatisk tagging

Ved bruk av automatisk tagging importeres Google Ads-data til Analytics automatisk. Når Google Ads-data kombineres med den detaljerte informasjonen etter klikk fra Analytics, kan du se hva som har skjedd på nettstedet ditt etter at folk har klikket på annonsene dine.

Når du aktiverer automatisk tagging, blir en parameter kalt gclid lagt til i nettadressen for landingssiden din når en bruker kommer til nettstedet ditt etter å ha klikket på en annonse. Hvis nettstedet heter www.example.com, blir adressefeltet seende slik ut når en bruker klikker på annonsen din:

www.example.com/?gclid=123xyz

Slå på automatisk tagging

Slik slår du automatisk tagging på eller av:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger på menyen til venstre.
  3. Klikk på Kontoinnstillinger-fanen ovenfor tabellen.
  4. Klikk på Automatisk tagging-delen.
  5. For å slå på automatisk tagging velger du «Tagg nettadressen folk klikker seg frem med fra annonsen min».
    For å slå av automatisk tagging fjerner du valget.
  6. Klikk på Lagre.
Finn ut mer om fordelene ved automatisk tagging.

Spesielle tilfeller

Nettstedet tillater ikke vilkårlige nettadresseparametere

Vilkårlige nettadresseparametere tillates ikke på en liten andel av nettstedene, og en feilside vises når automatisk tagging er slått på. Snakk med nettredaktøren din for å finne ut om dette er tilfellet, eller utfør en kort test for å se om det er tillatt å bruke tilfeldige parametere på nettstedet ditt. Hvis du får en feilmelding, kan det hende du må be nettredaktøren din om å tillate tilfeldige nettadresseparametere.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å sjekke om tilfeldige nettadresseparametere kan tilføyes på landingssiden din:

1. Kopiér nettadressen for landingssiden fra Landingssider-siden i Google Ads-kontoen din, og lim den så inn i nettleseren.
  2. Legg til en nettadressetestparameter manuelt.
  3. Naviger til siden ved å trykke på Enter-tasten.
  4. Undersøk om parameteren du skrev inn, fortsatt finnes i nettadressefeltet, og at siden lastes inn som den skal.
Eksempel
Tenk deg at landingssiden din er: example.com/foo.

Lim den inn i nettadressefeltet, og legg til en nettadressetestparameter (f.eks. "bar»). Vær oppmerksom på at du må føye et spørsmålstegn (?) til parameteren, hvis du ikke har noen spørsmålstegn tidligere i nettadressen:

example.com/foo?bar=Tester123

Hvis det finnes et spørsmålstegn tidligere i parameteren, må du tilføye et &-tegn til parameteren:

example2.com/foo?page=123&bar=Tester123

Når du navigerer til denne nettadressen, kan du sjekke at «bar=Tester123» er oppført i nettadressefeltet. Vær oppmerksom på at det skilles mellom små og store bokstaver i «bar»-parameteren, som skal være samsvarende på alle sidene på nettstedet ditt.

Merk: Hvis du har andre nettadresseparametere, skal «bar»-parameteren komme etter disse, men før eventuelle fragmenter (også kalt «navngitte ankere» og angitt med forekomsten av et #-tegn). Den skal se omtrent slik ut:

example.com/foo?a=b&bar=Tester123#xyz

Hvis det ikke er praktisk mulig å tillate tilfeldige nettadresseparametere, kan du tagge linkene manuelt. Manuell tagging kan imidlertid være tidkrevende, og du kan bare se et delsett av Google Ads-dataene.

Vær forsiktig når du tagger linkene manuelt:

• Tagg de faktiske endelige nettadressene med parametere. Hvis du prøver å bruke en viderekoblingsadresse fra en endelig nettadresse til en annen nettadresse + parametere, overføres Google Ads-dataene ikke til Analytics.
  • Husk å slå av automatisk tagging. Hvis du uforvarende blander manuell og automatisk tagging, oppstår det sannsynligvis dataavvik.

Du må bruke automatisk tagging for formål som ikke er knyttet til Analytics

Hvis du har behov for å (1) slå på automatisk tagging i Google Ads-kontoen din i forbindelse med formål som ikke er knyttet til Analytics-sporing, og (2) du vil bruke manuell tagging for Analytics, må du aktivere overstyringsinnstillingen for automatisk tagging for å unngå avvik i dataene:

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til det aktuelle området.
  3. Klikk på Områdeinnstillinger i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Under Avanserte innstillinger velger du Tillat at manuell tagging (UTM-verdier) overstyrer automatisk tagging (GCLID-verdier).
  5. Klikk på Lagre.
Merk:
  • Det er bare hvis du har knyttet Google Ads- og Analytics-kontoen din sammen, at du må aktivere overstyringsinnstillingen for automatisk tagging.
  • Hvis du har en standard (gratis) Analytics-konto, kan sampling bli brukt i noen av Google Ads-rapportene dine hvis du slår på denne innstillingen.
  • Hvis du har knyttet sammen Search Ads 360-kontoen og Analytics-kontoen din, gjelder denne innstillingen også for alle klikk fra søkekampanjer som er administrert i Search Ads 360.
  • Multikanalstrakter eller attribusjonsrapporter for multikanalstrakter støtter ikke manuelle tagger med UTM-overstyring.
  • Parameteren «utm_term» er ikke kompatibel med dynamiske søkeannonser. Hvis du tar med «utm_term» i nettadressene du har tagget manuelt, er den relaterte søketermen eller det relaterte søkeordet som vises i Analytics-rapportene, «dynamiske søkeannonser».
  • Hvis du har slått på automatisk tagging i Google Ads-kontoen, men ikke har knyttet den sammen med Analytics-kontoen, blir det brukt UTM-verdier (om slike er tilgjengelige) i Analytics-rapporter. Hvis det verken er angitt kilde eller medium, blir det som standard brukt «google/cpc» i Analytics.
  • Hvis du endrer et kampanjenavn i Google Ads etter at du har slått på overstyringsinnstillingen for automatisk tagging, inneholder Analytics-rapportene dine flere oppføringer for den samme kampanjen (både de gamle og de nye kampanjenavnene). Dette skyldes at Analytics registrerer kampanjenavnet på tidspunktet da Google Ads-klikket inntraff, og tilskriver trafikk til det aktuelle kampanjenavnet, uavhengig av det nåværende kampanjenavnet.

Med denne innstillingen kan UTM-verdiene du har angitt for parameterne Kilde, Kampanje, Term og Innhold via manuell tagging, brukes i Analytics-rapportene. Du må spesifisere utm_source for at overstyringen skal tre i kraft. Hvis utm_source er tom, blir det fortsatt benyttet automatisk tagging i Analytics, og det tas ikke hensyn til noen av UTM-verdiene som er angitt i nettadressen.

Når du har slått på overstyringsfunksjonen, prioriterer Analytics verdier angitt i UTM-parametere fremfor automatisk taggede verdier. Hvis en parameter ikke er spesifisert i nettadressen, brukes den automatisk taggede verdien i Analytics.

Eksempel

Du angir dette:

• utm_source=google
  • utm_campaign=foo

Analytics-rapportene bruker:

• Campaign = "foo"
  • Automatisk taggede verdier for alle andre parametere:
    • medium = "cpc"
    • term = [automatisk tagget verdi fra Google Ads]
    • content = [automatisk tagget verdi fra Google Ads]

I Analytics blir disse klikkøktene i tillegg fortsatt slått sammen med Google Ads-klikk, så lenge kilde og medium ikke endres fra henholdsvis «google» og «cpc». Du kan dermed

• få mer detaljerte data i noen Analytics-rapporter, for eksempel Endelig nettadresse, Shopping-kampanjer og Videokampanjer
  • importere mål og transaksjoner fra Analytics til Google Ads-konverteringssporing
  • importere Analytics-data til Google Ads-rapporter
Merk: Google Ads-beregninger (visninger, klikk og kostnader) rapporteres som «0» for manuelle UTM-verdier, og blir i stedet rapportert under verdiene for automatisk tagging.

Tenk deg for eksempel at en kampanje («GoogleAds_C») i Google Ads har oppnådd 100 klikk og en kostnad på 10.

Kampanje Klikk Kostnad
GoogleAds_C 100 10

Hvis du har overstyrt «GoogleAds_C» til «Foo», ser du dette i Analytics: «GoogleAds_C» oppnår 0 økter, men oppnår 100 klikk og kostnad på 10. «Foo» har oppnådd 80 økter, men 0 klikk og en kostnad på 0 vises.

Kampanje Økter Klikk Kostnad
GoogleAds_C 0 100 10
Foo 80 0 0