Uw uiteindelijke URL's voor Google Ads taggen

Als u in Analytics details over zoekwoorden en kosten uit uw gekoppelde Google Ads-account wilt weergeven, moet u een van de volgende handelingen uitvoeren:

• Schakel Autotagging in. Dit is de aanbevolen methode die u de meest gedetailleerde Google Ads-gegevens oplevert.
  • Tag handmatig al uw uiteindelijke URL's voor zoekwoorden met trackingvariabelen. Doe dit alleen in de speciale gevallen die hieronder worden beschreven.

We raden u met klem aan autotagging te gebruiken.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Hoe autotagging werkt

Met autotagging worden Google Ads-gegevens automatisch geïmporteerd in Analytics. Als u Google Ads-gegevens combineert met de uitgebreide informatie na de klik die wordt geleverd door Analytics, kunt u zien wat er is gebeurd op uw site nadat mensen op uw advertenties hebben geklikt.

Wanneer u autotagging inschakelt, wordt de parameter gclid toegevoegd aan uw bestemmingspagina-URL wanneer een gebruiker via een advertentie naar uw site gaat. Als uw site bijvoorbeeld www.mysite.nl is, wordt de URL van uw site als volgt weergegeven in de adresbalk wanneer een gebruiker op uw advertentie klikt:

www.mysite.nl/?gclid=123xyz

Autotagging inschakelen

Autotagging in- of uitschakelen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het menu links op Instellingen.
  3. Klik bovenaan de pagina op Accountinstellingen.
  4. Klik op het gedeelte Autotagging.
  5. Als u autotagging wilt inschakelen, selecteert u Tag de URL waarop mensen doorklikken vanuit mijn advertentie.
    Verwijder de selectie om autotagging uit te schakelen.
  6. Klik op Opslaan.
Meer informatie over de voordelen van autotagging.

Speciale gevallen

Uw website staat geen willekeurige URL-parameters toe

Een klein percentage websites staat geen willekeurige URL-parameters toe. Voor deze pagina's wordt een foutpagina weergegeven wanneer autotagging wordt ingeschakeld. Neem contact op met uw webmaster om te controleren of dit ook het geval is voor u of schakel autotagging in en voer een test uit door op uw advertentie te klikken (voer bijvoorbeeld een Google-zoekopdracht uit waarbij uw advertentie wordt weergegeven en klik erop). Als de link naar uw site werkt, kunt u autotagging gebruiken. Als er een foutmelding wordt weergegeven, schakelt u autotagging uit vanuit uw Google Ads-account. Vraag uw webmaster vervolgens willekeurige URL-parameters toe te staan voordat u autotagging weer inschakelt.

Als het toestaan van URL-parameters geen werkbare oplossing is, kunt u uw links handmatig taggen. Handmatige tagging kan echter tijdrovend zijn en laat u alleen een subset Google Ads-gegevens zien.

Wees voorzichtig wanneer u uw links handmatig tagt:

• Tag uw daadwerkelijke uiteindelijke URL's met parameters. Als u probeert een omleiding te gebruiken van een uiteindelijke URL naar een andere URL + parameters, worden uw Google Ads-gegevens niet naar Analytics verzonden.
  • Vergeet niet autotagging uit te schakelen. Als u handmatige tagging en autotagging per ongeluk combineert, komt u waarschijnlijk verschillen in de gegevens tegen.

U moet autotagging gebruiken voor niet-Analytics-doeleinden

Als u (1) autotagging in uw Google Ads-account moet inschakelen voor andere doeleinden dan het bijhouden van gegevens met Analytics en (2) handmatige tagging wilt gebruiken voor Analytics, moet u de instelling voor het overschrijven van autotagging inschakelen om verschillen in de gegevens te voorkomen:

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Klik op Beheerder en navigeer naar de relevante property.
  3. Klik in de kolom PROPERTY op Property-instellingen.
  4. Vink onder 'Geavanceerde instellingen' het selectievakje Handmatige tagging (UTM-waarden) toestaan om automatische tagging (GCLID-waarden) te overschrijven aan.
  5. Klik op Opslaan.
Opmerkingen:
  • Inschakeling van de optie voor het overschrijven van autotagging is alleen nodig wanneer uw Google Ads- en Analytics-accounts zijn gekoppeld.
  • Als u een standaard (gratis) Analytics-account heeft en deze instelling wordt ingeschakeld, kunnen er steekproeven worden genomen voor sommige van uw Google Ads-rapporten.
  • Als u uw Search Ads 360-account heeft gelinkt aan uw Analytics-account, is deze instelling ook van toepassing op alle klikken die afkomstig zijn van zoekcampagnes die worden beheerd met Search Ads 360.
  • Handmatige tags en UTM-overschrijving worden niet ondersteund in de rapporten Multi-channel trechters en Toeschrijvingen.
  • Als u autotagging heeft ingeschakeld in uw Google Ads-account zonder het Google Ads-account te koppelen aan uw Analytics-account, gebruiken Analytics-rapporten UTM-waarden wanneer deze beschikbaar zijn. Als er geen bron en medium zijn ingesteld, gebruikt Analytics standaard google/cpc.

Met deze instelling kunnen Analytics-rapporten de UTM-waarden gebruiken voor Bron, Campagne, Term en Content die u via handmatige tagging heeft opgegeven. U moet utm_source opgeven om de overschrijving te activeren. Als utm_source leeg is, blijft autotaggen door Analytics actief en worden geen van de UTM-waarden gehonoreerd die in de URL zijn opgegeven.

Nadat u de functie voor overschrijven heeft ingeschakeld, geeft Analytics voorrang aan de waarden die in UTM-parameters zijn opgegeven boven de autotagging-waarden. Als er geen parameter in de URL is opgegeven, gebruikt Analytics de autotagging-waarde.

Voorbeeld

U geeft het volgende op:

• utm_source = "google"
  • utm_campaign = "foo"

Analytics-rapporten gebruiken het volgende:

• Campaign = "foo"
  • Autotagging-waarden voor alle andere parameters:
    • medium = "cpc"
    • term = [autotagging-waarde uit Google Ads]
    • content = [autotagging-waarde uit Google Ads]

Daarnaast blijft Analytics deze doorkliksessies samenvoegen met klikken op Google Ads, zolang bron en medium niet worden gewijzigd van respectievelijk google en cpc. Als gevolg hiervan kunt u:

• In sommige Analytics-rapporten met uitgebreidere gegevens werken, zoals uiteindelijke URL, Shopping-campagnes en videocampagnes.
  • Analytics-doelen en -transacties importeren in 'Conversies bijhouden' van Google Ads.
  • Analytics-gegevens importeren in Google Ads-rapporten.
Opmerking: Statistieken voor Google Ads (vertoningen, klikken en kosten) worden als nul (0) gerapporteerd voor de handmatige UTM-waarden en worden in plaats daarvan gerapporteerd onder de autotagging-waarden.

Bekijk de volgende voorbeeldcampagne in Google Ads:

Campagne Klikken Kosten
GoogleAds_C 100 10

Als u GoogleAds_C heeft overschreven met Foo, ziet u het volgende in Analytics:

Campagne Sessies Klikken Kosten
GoogleAds_C 0 100 10
Foo 80 0 0