[UA] Google Adsin lopullisten URL-osoitteiden taggaus

Tässä artikkelissa kerrotaan Google Adsin lopullisten URL-osoitteiden taggauksesta Universal Analyticsissa. Vastaavaa tietoa Google Analytics 4:stä on artikkelissa [GA4] Google Adsin lopullisten URL-osoitteiden taggaus.

Jotta Analyticsissa voi näkyä tietoja linkitetyn Google Ads ‑tilisi avainsanoista ja kuluista, sinun on tehtävä jompikumpi seuraavista:

• Ota automaattinen taggaus käyttöön. Tämä on suositeltu tapa ja varmistaa, että saat käyttöösi mahdollisimman tarkan Google Ads ‑datan.
  • Taggaa avainsanojen lopulliset-URL-osoitteet manuaalisesti seurantamuuttujilla. Tämän pitäisi olla tarpeen vain alla kuvatuissa erityistapauksissa.

Suosittelemme painokkaasti automaattista taggausta.

Tämän artikkelin sisältö::

Automaattisen taggauksen toiminta

Automaattinen taggaus tuo Google Ads ‑datan automaattisesti Analyticsiin. Yhdistämällä Google Ads ‑datan Analyticsin tarjoamiin monipuolisiin klikkauksen jälkeisiin tietoihin voit nähdä, mitä sivustollasi tapahtuu sen jälkeen, kun ihmiset klikkaavat mainoksiasi.

Kun otat automaattisen taggauksen käyttöön, gclid-niminen parametri lisätään laskeutumissivun URL-osoitteeseen, kun käyttäjä siirtyy sivustollesi klikattuaan mainosta. Jos sivustosi nimi on esimerkiksi www.example.com, käyttäjän klikatessa mainostasi URL-osoite näyttää osoiterivillä seuraavanlaiselta:

www.example.com/?gclid=123xyz

Automaattisen taggauksen ottaminen käyttöön

Automaattisen taggauksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Asetukset.
  3. Klikkaa taulukon yläpuolelta Tilin asetukset ‑välilehteä.
  4. Klikkaa Automaattinen taggaus ‑osiota.
  5. Ota automaattinen taggaus käyttöön valitsemalla Merkitse URL-osoite, jota ihmiset klikkaavat mainoksestani.
    Poista automaattinen taggaus käytöstä poistamalla valinta.
  6. Klikkaa Tallenna.
Lue lisää automaattisen taggauksen eduista.

Erityistapaukset

Verkkosivustosi ei salli mielivaltaisia URL-parametreja

Pieni osa verkkosivustoista ei salli mielivaltaisia URL-parametreja, ja ne näyttävät virhesivun, kun automaattinen taggaus otetaan käyttöön. Kysy sivustosi verkkovastaavalta, onko asia näin, tai testaa, salliiko sivustosi mielivaltaiset parametrit. Jos saat virheilmoituksen, sinun täytyy ehkä pyytää verkkovastaavaa sallimaan mielivaltaiset URL-parametrit.

Seuraavien ohjeiden avulla voit testata, pysyykö mielivaltainen URL-parametri laskeutumissivun osoitteessa:

1. Kopioi laskeutumissivun URL-osoite Google Adsin Laskeutumissivut-osiosta ja liitä se selaimeesi.
  2. Lisää URL-testiparametri manuaalisesti.
  3. Siirry sivulle painamalla Enter.
  4. Tarkista, onko lisäämäsi parametri vielä tallella URL-osoitekentässä ja onnistuuko sivuston lataaminen.
Esimerkki
Oletetaan, että laskeutumissivusi osoite on example.com/foo

Kopioi osoite ja lisää osoitteen perään URL-testiparametri (esim. "bar"). Huom. Sinun on lisättävä parametrin eteen kysymysmerkki (?), jos URL-osoitteessa ei ole sitä ennen muita kysymysmerkkejä:

example.com/foo?bar=Tester123

Jos osoitteessa on jo kysymysmerkki, sinun on lisättävä parametrin eteen &-merkki:

example2.com/foo?page=123&bar=Tester123

Kun siirryt kyseiseen osoitteeseen, tarkista, että osoitekentässä näkyy "bar=Tester123". Huomaa, että bar-parametrissa isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitystä ja että parametrin pitää olla samanlainen kaikilla sivuilla.

Huom. Jos käytät muita URL-parametreja, bar-parametrin on tultava niiden jälkeen mutta ennen mahdollisia ankkureita (jotka ilmaistaan #-merkillä). Osoitteen tulee näyttää tältä:

example.com/foo?a=b&bar=Tester123#xyz

Jos URL-parametrien salliminen ei ole toimiva ratkaisu, voit tagata linkit manuaalisesti. Manuaalinen taggaus voi olla aikaa vievää, ja sen avulla voi nähdä vain osan Google Ads ‑datasta.

Ole varovainen, kun taggaat linkit manuaalisesti:

• Taggaa lopulliset URL-osoitteet parametreilla. Jos yrität käyttää uudelleenohjausta lopullisesta URL-osoitteesta toiseen URL-osoitteeseen sekä parametreja, Google Ads ‑dataasi ei lähetetä Analyticsiin.
  • Muista poistaa automaattinen taggaus käytöstä. Jos käytät vahingossa sekä manuaalista että automaattista taggausta, datassa on todennäköisesti ristiriitoja.

Sinun täytyy käyttää automaattista taggausta muuhun tarkoitukseen kuin Analytics-seurantaan

Jos sinun täytyy 1) ottaa käyttöön automaattinen taggaus Google Ads ‑tililläsi muuta tarkoitusta kuin Analytics-seurantaa varten ja 2) haluat käyttää manuaalista taggausta Analyticsissa, sinun täytyy ottaa käyttöön automaattisen taggauksen ohitusasetus datan ristiriitojen välttämiseksi. Seuraa näitä ohjeita:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry haluamasi omaisuuden kohdalle.
  3. Valitse OMAISUUS-sarakkeessa Omaisuuden asetukset.
  4. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Salli manuaalisen taggauksen (UTM-arvot) ohittaa automaattinen taggaus (GCLID-arvot).
  5. Klikkaa Tallenna.
Huomioitavaa:
  • Automaattisen taggauksen ohitusvaihtoehdon käyttöönotto on välttämätöntä vain silloin, kun Google Ads ‑tilisi ja Analytics-tilisi on linkitetty.
  • Jos sinulla on normaali (maksuton) Analytics-tili, tämän asetuksen käyttöönotto voi saada aikaan sen, että otantaa käytetään joissakin Google Ads ‑raporteissa.
  • Jos olet linkittänyt Search Ads 360 ‑tilin Analytics-tiliisi, tätä asetusta käytetään kaikille klikkauksillesi, jotka tulevat Search Ads 360:ssä hallinnoiduista Hakukampanjoista.
  • Manuaalisia tageja ja UTM-arvojen ohitusta ei tueta Monikanavasuppilot- tai Monikanavasuppiloiden attribuutio ‑raporteissa.
  • utm_term-parametri ei ole yhteensopiva dynaamisten hakumainosten kanssa. Jos lisäät utm_term-parametrin manuaalisesti tagattuihin URL-osoitteisiin, Analytics-raporteissa näkyvä hakutermi/avainsana on "Dynaamiset hakumainokset".
  • Jos olet ottanut automaattisen taggauksen käyttöön Google Ads ‑tilillä linkittämättä tiliä Analytics-tiliin, Analytics-raporteissa käytetään UTM-arvoja, kun ne ovat saatavilla. Jos liikenteen lähdettä ja tulotapaa ei ole määritetty, Analyticsin oletusarvo on google/cpc.
  • Jos nimeät kampanjan uudelleen Google Adsissa sen jälkeen, kun olet ottanut käyttöön automaattisen taggauksen ohitusasetuksen, Analytics-raporteissa näkyy useita kohtia samalle kampanjalle (sekä vanhalla että uudella kampanjan nimellä). Tämä johtuu siitä, että Analytics tallentaa kampanjan nimen sillä hetkellä, kun Google Ads ‑klikkaus tapahtuu, ja lukee liikenteen kyseisen kampanjan ansioksi kampanjan sen hetkisestä nimestä riippumatta.

Asetus mahdollistaa manuaalisella taggauksella määrittämäsi liikenteen lähteen, kampanjan, termin ja sisällön UTM-arvojen käyttämisen Analytics-raporteissa. Sinun on määritettävä utm_source, jotta ohitus voidaan ottaa käyttöön. Jos utm_source on tyhjä, Analytics suorittaa kuitenkin automaattisen taggauksen eikä huomioi URL-osoitteessa annettuja UTM-arvoja.

Kun ohitusominaisuus on otettu käyttöön, Analytics pitää UTM-parametreissa annettuja arvoja ensisijaisina automaattisesti tagattuihin arvoihin verrattuna. Jos parametria ei määritetä URL-osoitteessa, Analytics käyttää automaattisesti tagattua arvoa.

Esimerkki

Tehty määritys:

• utm_source=google
  • utm_campaign=foo

Analytics-raporteissa käytettävät tiedot:

• kampanja = "foo"
  • kaikille muille tageille tarkoitetut automaattisesti tagatut parametrit:
    • tulotapa = "cpc"
    • termi = [automaattisesti tagattu arvo Google Adsista]
    • sisältö = [automaattisesti tagattu arvo Google Adsista]

Lisäksi Analytics jatkaa myös näiden klikkausten yhdistämistä Google Adsin klikkauksiin istuntojen kautta, kunhan lähteen arvona pysyy "google" ja tulotavan arvona "cpc". Tästä seuraa, että voit

• hyödyntää joissakin Analytics-raporteissa näkyviä lisätietoja (esim. lopullinen URL, Shopping-kampanjat ja Videokampanjat)
  • tuoda Analyticsin tavoitteita ja tapahtumia Google Adsin konversioseurantaan
  • tuoda Analytics-dataa Google Ads ‑raportteihin.
Huom. Google Ads ‑mittareiden (Impressiot, Klikkaukset ja Hinta) arvona näkyy 0 manuaalisten UTM-arvojen kohdalla. Mittarit näkyvät sen sijaan automaattisesti tagattujen arvojen kohdalla.

Otetaan esimerkiksi Google Ads ‑kampanja ("GoogleAds_C"), jolla on 100 klikkausta ja hintana 10.

Kampanja Klikkaukset Hinta
GoogleAds_C 100 10

Jos olet valinnut, että "GoogleAds_C" ohittaa kampanjan "Foo", Analyticsissa näkyy seuraavat tiedot: "GoogleAds_C":llä on 0 istuntoa mutta 100 klikkausta, ja sen hinta on 10. "Foo"-kampanjalla on 80 istuntoa, mutta sen klikkausten ja hinnan kohdalla näkyy 0.

Kampanja Istunnot Klikkaukset Hinta
GoogleAds_C 0 100 10
Foo 80 0 0