Google Adsin lopullisten URL-osoitteiden taggaus

Jotta Analytics voi näyttää tietoja avainsanoistasi ja linkitetyn Google Ads ‑tilisi kustannuksia, sinun on tehtävä jokin seuraavista:

• Ota automaattinen taggaus käyttöön. Tämä on suositeltu tapa, joka varmistaa, että saat käyttöösi mahdollisimman tarkat Google Ads-tiedot.
  • Taggaa avainsanojen lopulliset-URL-osoitteet manuaalisesti seurantamuuttujilla. Tämän pitäisi olla tarpeen vain alla kuvatuissa erityistapauksissa.

Ensisijaisesti suosittelemme automaattista taggausta.

Tämän artikkelin aiheet:

Näin automaattinen taggaus toimii

Automaattinen taggaus tuo Google Ads ‑datan automaattisesti Analyticsiin. Yhdistämällä Google Ads ‑datan Analyticsin tarjoamiin monipuolisiin klikkauksen jälkeisiin tietoihin voit nähdä, mitä sivustollasi tapahtui sen jälkeen, kun ihmiset klikkasivat mainoksiasi.

Kun otat automaattisen taggauksen käyttöön, gclid-niminen parametri lisätään laskeutumissivun URL-osoitteeseen, kun käyttäjä siirtyy sivustollesi klikattuaan mainosta. Jos sivustosi nimi on esimerkiksi www.mysite.com, käyttäjän klikatessa mainostasi URL-osoite näkyy osoiterivillä seuraavasti:

www.mysite.com/?gclid=123xyz

Automaattisen taggauksen ottaminen käyttöön

Automaattisen taggauksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta Asetukset.
  3. Klikkaa taulukon yläpuolelta Tilin asetukset ‑välilehteä.
  4. Klikkaa Automaattinen taggaus ‑osiota.
  5. Ota automaattinen taggaus käyttöön valitsemalla Merkitse URL-osoite, jota ihmiset klikkaavat mainoksestani.
    Poista automaattinen taggaus käytöstä poistamalla valinta.
  6. Klikkaa Tallenna.
Lisätietoja automaattisen taggauksen eduista

Erikoistapaukset

Verkkosivustosi ei salli mielivaltaisia URL-parametreja

Pieni osa verkkosivustoista ei salli mielivaltaisia URL-parametreja, ja ne näyttävät virhesivun, kun automaattinen taggaus otetaan käyttöön. Selvitä sivustosi verkkovastaavan kanssa, onko asia näin, tai ota automaattinen taggaus käyttöön ja suorita testi klikkaamalla mainoksesi live-versiota (tee esimerkiksi sellainen Google-haku, joka näyttää mainoksen, ja klikkaa sitä). Jos sivustollesi vievä linkki toimii, voit käyttää automaattista taggausta. Jos saat virheilmoituksen, sinun on poistettava automaattinen taggaus käytöstä Google Ads ‑tililtäsi. Pyydä tämän jälkeen verkkovastaavaa sallimaan mielivaltaiset URL-parametrit ennen kuin otat automaattisen koodauksen uudelleen käyttöön.

Jos URL-parametrien salliminen ei ole toimiva ratkaisu, voit tagata linkit manuaalisesti. Manuaalinen taggaus voi olla aikaa vievää, ja sen avulla voi nähdä vain osan Google Ads ‑datasta.

Ole varovainen, kun taggaat linkit manuaalisesti:

• Taggaa lopulliset URL-osoitteet parametreilla. Jos yrität käyttää uudelleenohjausta lopullisesta URL-osoitteesta toisiin URL + parametreihin, Google Ads-tietojasi ei siirretä Analyticsiin.
  • Muista poistaa automaattinen taggaus käytöstä. Jos käytät vahingossa sekä manuaalista että automaattista taggausta, datassa on todennäköisesti ristiriitoja.

Sinun täytyy käyttää automaattista taggausta muuhun tarkoitukseen kuin Analytics-seurantaan

Jos sinun täytyy (1) ottaa käyttöön automaattinen taggaus Google Ads ‑tililläsi muuta tarkoitusta kuin Analytics-seurantaa varten ja (2) haluat käyttää manuaalista taggausta Analyticsissa, sinun täytyy ottaa käyttöön automaattisen taggauksen ohitusasetus datan ristiriitojen välttämiseksi. Seuraa näitä ohjeita:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry haluamasi omaisuuden kohdalle.
  3. Valitse OMAISUUS-sarakkeesta Sivuston asetukset.
  4. Valitse Lisäasetukset-kohdassa Anna manuaalisen taggauksen (UTM-arvot) ohittaa automaattinen taggauksen (GCLID-arvot).
  5. Klikkaa Tallenna.
Huomautuksia:
  • Automaattisen taggauksen ohitusvaihtoehdon käyttöönotto on välttämätöntä vain silloin, kun Google Ads -tilisi ja Analytics-tilisi on linkitetty.
  • Jos sinulla on normaali (maksuton) Analytics-tili, tämän asetuksen käyttöönotto saattaa johtaa otannan käyttöön joissakin Google Ads ‑raporteissa.
  • Jos olet linkittänyt Search Ads 360 ‑tilin Analytics-tiliisi, tätä asetusta käytetään kaikille klikkauksillesi, jotka tulevat Search Ads 360:ssä hallinnoiduista Hakukampanjoista.
  • Manuaalisia tageja ja UTM-ohitusta ei tueta Monikanavasuppilot‑ tai Attribuutio-raporteissa.
  • Jos olet ottanut automaattisen taggauksen käyttöön Google Ads ‑tililläsi linkittämättä kyseistä Google Ads ‑tiliä Analytics-tiliisi, Analytics-raportit käyttävät UTM-arvoja, kun ne ovat käytettävissä. Jos liikenteen lähdettä ja tulotapaa ei ole määritetty, Analyticsin oletusarvo on google/cpc.
  • Jos muutat kampanjan nimeä Google Adsissa automaattisen taggauksen käyttöönoton jälkeen, Analytics-raporteissa näkyy useita merkintöjä samalle kampanjalle (sekä vanhalla että uudella nimellä). Tämä johtuu siitä, että Analytics tallentaa kampanjan nimen sillä hetkellä, kun Google Ads ‑klikkaus tapahtuu, ja lukee liikenteen kyseisen kampanjan ansioksi kampanjan sen hetkisestä nimestä riippumatta.

Asetus mahdollistaa manuaalisella taggauksella määrittämäsi liikenteen lähteen, kampanjan, termin ja sisällön UTM-arvojen käyttämisen Analytics-raporteissa. Sinun on määritettävä utm_source, jotta ohitus voidaan ottaa käyttöön. Jos utm_source on tyhjä, Analytics suorittaa kuitenkin automaattisen taggauksen eikä huomioi URL-osoitteessa annettuja UTM-arvoja.

Kun ohitusominaisuus on otettu käyttöön, Analytics pitää UTM-parametreissa annettuja arvoja ensisijaisina automaattisesti tagattuihin arvoihin verrattuna. Jos parametria ei määritetä URL-osoitteessa, Analytics käyttää automaattisesti tagattua arvoa.

Esimerkki

Tehty määritys:

• utm_source = "google"
  • utm_campaign = "foo"

Analytics-raporteissa käytettävät tiedot:

• kampanja = "foo"
  • kaikille muille tageille tarkoitetut automaattisesti tagatut parametrit:
    • tulotapa = "cpc"
    • termi = [automaattisesti tagattu arvo Google Adsista]
    • sisältö = [automaattisesti tagattu arvo Google Adsista]

Lisäksi Analytics jatkaa myös näiden click-through-istuntojen yhdistämistä Google Adsin klikkauksiin, kunhan lähteen arvona pysyy "google" ja tulotavan arvona "cpc". Tästä seuraa, että voit

• hyödyntää joissakin Analytics-raporteissa näkyviä lisätietoja (esim. lopullinen URL, Shopping-kampanjat ja Video-kampanjat)
  • tuoda Analyticsin tavoitteita ja tapahtumia Google Adsin konversioseurantaan
  • tuoda Analytics-dataa Google Ads ‑raportteihin.
Huom. Google Ads ‑mittarien (Näyttökerrat, Klikkaukset ja Hinta) arvona näkyy 0, jos UTM-arvo on manuaalinen. Nämä arvot näytetään niiden arvojen alla, jotka on tagattu automaattisesti.

Pohdi esimerkiksi seuraavaa kampanjaa Google Adsissa:

Kampanja Klikkaukset Hinta
GoogleAds_C 100 10

Jos GoogleAds_C on ohitettu ja siitä on tullut Foo, Analyticsissa näkyvät seuraavat tiedot:

Kampanja Istunnot Klikkaukset Hinta
GoogleAds_C 0 100 10
Foo 80 0 0