Hulpprogramma voor het maken van URL's

Gebruik dit hulpprogramma om aangepaste campagneparameters toe te voegen aan uw URL's.

Met het hulpprogramma voor het maken van URL's kunt u parameters toevoegen aan URL's die u gebruikt in aangepaste campagnes. Wanneer gebruikers op een van de aangepaste links klikken, worden de unieke parameters verzonden naar uw Google Analytics-account, zodat u de URL's kunt identificeren die het meest effectief zijn in het aantrekken van gebruikers voor uw inhoud.

Het hulpprogramma voor het maken van URL's gebruiken

Vul het onderstaande formulier in en klik op de knop Verzenden om URL's te maken voor aangepaste campagnes voor het bijhouden van websites.

Gebruik het Google Play-hulpprogramma voor het maken van URL's voor het bijhouden van mobiele apps.

Wanneer u uw URL opgeeft, moet u speciale tekens escapen. Als uw URL bijvoorbeeld een tekenreeks als topic=1638563&rd=1 bevat, moet u de ampersand escapen en dat gedeelte van de URL als volgt opgeven: topic=1638563&rd=1

Meer informatie en voorbeelden voor elke parameter

Campagnebron (utm_source)

Vereist. Gebruik utm_source om een zoekmachine, een nieuwsbrief of een andere bron te identificeren.
Voorbeeld: utm_source=google

Campagnemedium (utm_medium)

Vereist. Gebruik utm_medium om een medium zoals e-mail of kosten per klik te identificeren.
Voorbeeld: utm_medium=cpc

Campagneterm (utm_term)

Wordt gebruikt voor betaalde zoekresultaten. Gebruik utm_term om de zoekwoorden voor deze advertentie op te geven.
Voorbeeld: utm_term=hardlopen+schoenen

Campagne-inhoud (utm_content)

Wordt gebruikt voor A/B-tests en advertenties met targeting op het Display Netwerk. Gebruik utm_content om verschil te maken tussen advertenties en links die naar dezelfde URL verwijzen.
Voorbeelden: utm_content=logolink of utm_content=textlink

Campagnenaam (utm_campaign)

Wordt gebruikt voor een zoekwoordanalyse. Gebruik utm_campaign om een bepaalde productpromotie of strategische campagne te identificeren.
Voorbeeld: utm_campaign=spring_sale

Gerelateerde bronnen

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig