URL-makers

Genereer parameters voor aangepaste campagnes voor uw advertentie-URL's.

Als uw advertentie een URL bevat, bijvoorbeeld in een webadvertentie of in een e-mail, kunt u aan die URL parameters toevoegen om belangrijke rapportagegegevens over uw campagne vast te leggen. Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn over de site waarop de advertentie is vertoond, de naam van de campagne en de zoekwoorden die u in de advertentie heeft gebruikt. Een URL met dergelijke parameters ziet er ongeveer zo uit:

http://www.example.com/?utm_source=adsite&utm_campaign=adcampaign&utm_term=adkeyword

Meer informatie over de parameters die u aan een URL kunt toevoegen.

Als u AdWords gebruikt, kunt u uw voordeel doen met autotagging, een functie waarmee u automatisch parameters toevoegt aan uw URL's.

Als u geen AdWords-gebruiker bent, of als u de parameters liever zelf toevoegt, kunt u parameters handmatig toevoegen of een URL-maker gebruiken. Wanneer u parameters handmatig toevoegt of daarvoor een URL-maker gebruikt, maakt u een zogenoemde aangepaste campagne.

In een URL-maker geeft u de waarden voor de parameters op, bijvoorbeeld de naam van de campagne en de zoekwoorden. Op basis van uw invoer wordt dan een correct gevormde URL gegenereerd.

URL-maker voor web- en e-mailadvertenties

Als u parameters wilt toevoegen aan de URL's in uw web- en e-mailadvertenties, gebruikt u de Campaign URL Builder op de Google Analytics-site Demos & Tools.

URL-maker voor advertenties voor mobiele apps

Als u parameters wilt toevoegen aan de URL's in uw advertenties voor mobiele apps, gebruikt u de Google Play URL Builder.