URL-maker

Met de URL-maker kunt u parameters toevoegen aan URL's die u in aangepaste webgebaseerde advertentiecampagnes of e-mailcampagnes gebruikt. Een aangepaste campagne is een advertentiecampagne waarvoor de autotaggingfunctie van AdWords niet wordt gebruikt. Wanneer gebruikers op een van de aangepaste links klikken, worden de unieke parameters naar uw Google Analytics-account verzonden, zodat u de URL's kunt identificeren die het meest effectief zijn in het aantrekken van gebruikers voor uw inhoud.

Wilt u advertenties voor mobiele apps bijhouden? Gebruik hiervoor de tool voor het maken van URL's van Google Play.

In dit artikel:

De URL-maker gebruiken

Opmerking voor terugkerende gebruikers:

Het Helpcentrum heeft een ander uiterlijk gekregen. Hierdoor krijgen zowel webgebruikers als mobiele gebruikers een betere gebruikerservaring. Het formulier van de URL-maker werkt nog altijd hetzelfde.

Stap 1: Geef de URL van uw website op.

*

http://www.urchin.com/download.html _______________________________________
Voorbeeld: De URL-maker gebruiken

We raden u aan de Chrome-browser te gebruiken om het formulier van de URL-maker in te vullen.

Vul onderstaand formulier in en klik op URL GENEREREN om URL's te maken voor aangepaste campagnes voor het bijhouden van websites. Het formulier retourneert een URL die u kunt kopiëren en in uw advertentielinks kunt plakken.

Opmerking met betrekking tot privacy: Uw gegevens worden niet door Google bekeken of gebruikt voor andere doelen dan het genereren van uw URL.

Speciale tekens escapen

Wanneer u uw URL invoert, moet u speciale tekens escapen. Als uw URL bijvoorbeeld een tekenreeks als topic=1638563&rd=1 bevat, moet u de ampersand escapen en dat gedeelte van de URL als volgt opgeven: topic=1638563&rd=1

Formulier URL-maker

Meer informatie en voorbeelden voor elke parameter

Campagnebron (utm_source)

Vereist. Gebruik utm_source om een zoekmachine, een nieuwsbrief of een andere bron te identificeren.
Voorbeeld: utm_source=google

Campagnemedium (utm_medium)

Vereist. Gebruik utm_medium om een medium zoals e-mail of kosten per klik te identificeren.
Voorbeeld: utm_medium=cpc

Campagneterm (utm_term)

Wordt gebruikt voor betaalde zoekresultaten. Gebruik utm_term om de zoekwoorden voor deze advertentie op te geven.
Voorbeeld: utm_term=hardlopen+schoenen

Campagne-inhoud (utm_content)

Wordt gebruikt voor A/B-tests en advertenties met inhoudstargeting. Gebruik utm_content om verschil te maken tussen advertenties en links die naar dezelfde URL verwijzen.
Voorbeelden: utm_content=logolink of utm_content=textlink

Campagnenaam (utm_campaign)

Wordt gebruikt voor een zoekwoordanalyse. Gebruik utm_campaign om een bepaalde productpromotie of strategische campagne te identificeren.
Voorbeeld: utm_campaign=lente-uitverkoop

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig