URL-makers

Genereer parameters voor aangepaste campagnes voor uw advertentie-URL's.

U kunt parameters (zoals utm_source, utm_medium en utm_campaign) toevoegen aan een URL die belangrijke rapportagegegevens vastlegt over de campagne waar deze URL naar verwijst. Met de volgende link kunt u bijvoorbeeld het verkeer naar example.com identificeren dat afkomstig is van een bepaalde e-mailnieuwsbrief en onderdeel uitmaakt van een bepaalde campagne:

https://example.com?utm_source=news4&utm_medium=email&utm_campaign=spring-summer

U kunt uw URL's handmatig maken of u kunt een URL-generator gebruiken. Er zijn drie generatoren. Zorg ervoor dat u de juiste URL-generator gebruikt. De URL's naar websites, de Google Play Store en de Apple App Store verschillen namelijk elk een beetje van elkaar.

Belangrijk: Als u een Android-app promoot, gebruikt u de URL-maker voor Google Play. Als u een iOS-app promoot, gebruikt u de URL-maker voor het bijhouden van campagnes op iOS. In alle andere gevallen gebruikt u de URL-maker voor campagnes van Google Analytics.