Praktische tips voor het verzamelen van campagnegegevens met aangepaste URL's

1. Tag alleen het hoognodige.

Als uw Analytics-account is gekoppeld aan een actief Google Ads-account en u autotagging heeft ingeschakeld, hoeft u uw bestemmings-URL's niet in Google Ads te taggen. Analytics houdt al uw Google Ads-campagnes automatisch bij. Als u echter campagnes voor betaald zoeken uitvoert op andere zoekmachines dan Google, moet u de bestemmings-URL's voor die advertenties taggen.

Verwijzende sites worden automatisch gedetecteerd en weergegeven in uw rapporten. Als u echter een campagnenaam of advertentietype (zoals 'banner_ad') wilt koppelen aan verwijzingsverkeer, moet u links op verwijzende sites taggen.

Bepaalde links hoeft u niet te taggen. Vaak kunt u deze zelfs niet taggen. U moet niet proberen organische (niet-betaalde) zoekwoordlinks van zoekmachines te taggen. Namen van zoekmachines worden automatisch gedetecteerd en weergegeven in uw rapporten. Ook in dit geval hoeft u Google Ads-URL's niet te taggen, op voorwaarde dat u gebruikmaakt van autotagging.

2. Maak uw links met de URL-maker.

Links van campagnes bestaan uit een URL-adres, gevolgd door een vraagteken (?) en daarna de campagnevariabelen, gescheiden door ampersands (&), bijvoorbeeld: http://www.example.com/?utm_source=adsite&utm_campaign=adcampaign.

U hoeft zich echter geen zorgen te maken over de syntaxis van links als u de URL-maker gebruikt om uw URL's te genereren. U kunt de links vervolgens kopiëren en in uw advertentie plakken. Als u zich afvraagt welke velden u moet invullen, gaat u verder met stap 3 hieronder.

3. Gebruik alleen de campagnevariabelen die u nodig heeft.

Het hulpprogramma voor het maken van URL's heeft zes velden, maar gewoonlijk heeft u alleen Campagnebron, Campagnemedium en Campagnenaam nodig. Met Campagneterm kunt u het zoekwoord voor betaald zoeken opgeven. U kunt Campagne-inhoud gebruiken om de specifieke advertentie, knop of link aan te geven waarop is geklikt. In de onderstaande tabel wordt weergegeven hoe u de twee soorten campagnes zou kunnen taggen: e-mailcampagnes en betaalde zoekwoorden.

E-mailcampagne Campagne voor betaald zoeken
Campagnebron nieuwsbrief1 yahoo
Campagnemedium e-mail cpc
Campagneterm   de zoekterm die hoort bij dit verkeer
Campagnecontent call_to_action_2
Campagnenaam productxyz productxyz

4. Verzend geen persoonlijke gegevens.

Houd er rekening mee dat de servicevoorwaarden van Analytics, waaraan alle Analytics-klanten zijn gehouden, het verzenden van persoonlijk identificeerbare informatie (PII) naar Analytics verbiedt, zoals namen, burgerservicenummers, e-mailadressen en soortgelijke gegevens. Meer informatie over de privacyprincipes van Analytics.