[UA] Näkymäsuodattimet

Suodata ja muokkaa näkymän dataa.
Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit suodattaa ja muokata näkymiä Universal Analyticsissa. Vastaavaa tietoa Google Analytics 4:stä on artikkelissa [GA4] Datasuodattimet.

Suodattimien avulla voit rajata tai muokata näkymän dataa. Voit esimerkiksi sulkea pois tietyistä IP-osoitteista tulevan liikenteen, sisällyttää vain tietyistä aliverkkotunnuksista tai hakemistoista peräisin olevan datan tai muuntaa dynaamiset sivun URL-osoitteet luettaviksi tekstimerkkijonoiksi.

Suodattimien hallinnointi edellyttää, että sinulla on muokkaajan rooli tilitasolla. Katso lisätietoja artikkelista Näkymäsuodattimien luominen ja hallinnointi.

Sisällys:

Valmiit suodattimet

• Sulje pois / Sisällytä vain liikenne internetpalvelun tarjoajan verkkotunnuksesta: Tämä suodatin sulkee pois / sisällyttää vain liikenteen, joka tulee tietystä verkkotunnuksesta (esim. internetpalvelun tarjoaja tai yrityksen verkko).

Kun määrität verkkotunnuksen nimeä, älä lisää siihen verkkopalvelintunnusta (eli kirjoita esimerkiksi example.com, älä www.example.com).

• Sulje pois / Sisällytä vain liikenne IP-osoitteista: Tämä suodatin sulkee pois / sisällyttää vain klikkaukset, jotka tulevat tietystä IP-osoitteesta.

Voit suodattaa yksinkertaisen osoitealueen käyttämällä alussa on- tai lopussa on ‑vaihtoehtoja.

Jos haluat suodattaa hankalammin määriteltävän osoitealueen, voit käyttää omaa suodatinta. Sen avulla voit sulkea pois / sisällyttää IP-osoitteita ja määrittää säännöllisen lausekkeen suodatinmalliksi. Katso esimerkki säännöllisen lausekkeen käytöstä.

• Sulje pois / sisällytä vain alihakemistoihin suuntautuva liikenne: Tämä suodatin sulkee pois / sisällyttää tiettyyn alihakemistoon suuntautuvan liikenteen (kuten /moottoripyörät tai /ohjeet/sisältö/ukk).
  • Sulje pois / sisällytä vain liikenne isäntänimeen: Tämä suodatin sulkee pois / sisällyttää tiettyyn isäntänimeen suuntautuvan liikenteen (kuten myynti.example.com tai tuki.example.com).

Muokatut suodattimet

• Sulje pois: Tällainen suodatin sulkee pois lokitiedoston rivit (osumat), jotka vastaavat suodatinmallia. Vastaavat rivit ohitetaan kokonaan. Esimerkiksi suodatin, joka sulkee pois Chromen, sulkee pois myös muut samalla lokirivillä olevat tiedot, kuten vierailijat, reitin, viittauksen sekä verkkotunnustiedot.
  • Sisällytä: Tällainen suodatin ottaa mukaan lokitiedoston rivit (osumat), jotka vastaavat suodatinmallia. Kaikki ei-vastaavat osumat ohitetaan, eikä niihin kuuluvia tietoja sisällytetä raportteihin.
  • Pienet kirjaimet / Isot kirjaimet: Näillä suodattimilla voit muuntaa kaikki kentän kirjaimet isoiksi tai pieniksi. Nämä suodattimet eivät vaikuta erikoismerkkeihin tai numeroihin, vaan ainoastaan kirjaimiin.
  • Etsi ja korvaa: Tämä on yksinkertainen suodatin, jonka avulla voit etsiä kentästä tiettyä kaavaa ja korvata sen vaihtoehtoisella muodolla.
  • Tarkennettu: Tämän suodatintyypin avulla voit muodostaa kentän yhdestä tai kahdesta muusta kentästä. Suodatusohjelma liittää kahden Poimi-kentän lausekkeet määritettyihin kenttiin ja muodostaa sitten uuden kentän Muodostaja-lausekkeen avulla. Voit lukea lisää artikkelista Tarkennetut suodattimet.

Suodattimien yleisiä käyttötapoja

Tässä on esimerkkejä suodattimien käyttötavoista:

• Sisäisen liikenteen sulkeminen pois raporteista
    Jos haluat sulkea raporteistasi pois sisäisen liikenteen (kuten yrityksen intranetistä tulevan liikenteen), voit luoda suodattimen, joka tunnistaa kaikki poissuljettavat IP-osoitteet.
  • Tiettyyn hakemistoon liittyvän toiminnan raportointi
    Jos haluat seurata raporteissa vain tiettyyn hakemistoon liittyvää toimintaa, luo Sisällyttämissuodatin, joka tunnistaa vain kyseisen hakemiston.
    Jos haluat seurata raporteissa kaikkiin paitsi tiettyyn hakemistoon liittyvää toimintaa, luo Poissulkemissuodatin, joka tunnistaa vain kyseisen hakemiston.
  • Aliverkkotunnusten seuraaminen erillisissä näkymissä
    Jos haluat seurata osoitteita www.example.com, help.example.com ja info.example.com, luo kullekin niistä erillinen näkymä ja käytä Sisällyttämissuodatinta, joka tunnistaa vain määritetyn aliverkkotunnuksen.

Suodattimien rajoitukset

Näkymäsuodattimia koskevat seuraavat rajoitukset ja huomautukset:

• Suodattimet muuttavat dataa pysyvästi. Saapuvien osumien suodattaminen sisällyttää, sulkee pois tai muuttaa kyseisen näkymän osumia pysyvästi suodattimen tyypin mukaan. Säilytä tämän vuoksi AINA suodattamaton näkymä tiedoistasi, jotta koko tietojoukkosi on tarvittaessa saatavilla.
  • Suodattimien käyttöönotto voi kestää jopa 24 tuntia niiden asettamisesta.
  • Jotta suodatinta voidaan käyttää tiettyyn osumaan, suodattimessa määritettyjen kenttien on sisällyttävä osumaan eivätkä kentät saa olla tyhjiä. Jos esimerkiksi käytät suodattimena isäntänimeä mutta osuma ei sisällä tätä kenttää (jos osuma on esimerkiksi lähetetty Measurement Protocolin kautta eikä pyyntö ole sisältänyt &dh-parametria), kaikki isäntänimeen liittyvät suodattimet ohitetaan ja osuma käsitellään ilman suodattimia.
  • Suodattimet ovat tilitason objekteja. Jos muokkaat suodatinta näkymätasolla, se muuttuu myös tilitasolla. Muokkaukset vaikuttavat myös mahdollisiin muihin kyseistä suodatinta käyttäviin näkymiin. Jos haluat muokata useiden näkymien käytössä olevan suodattimen yksittäistä esiintymää, luo uusi suodatin ja käytä sitä kyseiseen yksittäiseen näkymään.
  • Suodattimia käytetään vasta sen jälkeen, kun datasi on käsitelty. Ulottuvuuksien laajuutta ei voi muuttaa luomalla suodatinta.
  • Suodattimia ei käytetä tuotteisiin liittyviin ulottuvuuksiin, joiden data täyttyy automaattisesti datan importoinnin kautta. Voit luoda suodattimen, joka perustuu tuotteisiin liittyviin ulottuvuuksiin, mutta jos näiden ulottuvuuksien data täyttyy automaattisesti datan importoinnin kautta, suodatin ei vaikuta kyseiseen dataan.

Tarkista, että suodattimet toimivat odotetulla tavalla, ennen kuin niitä käytetään saapuvaan dataan.

Lue lisää näkymäsuodattimien luomisesta ja hallinnoinnista.

Lue lisää suodatintyypeistä.