[UA] Om visningsfiltre

Filtrer og modificer dataene i en visning.
I denne artikel kan du læse om, hvordan du filtrerer og redigerer visninger i Universal Analytics. Gå til [GA4] Datafiltre for at få oplysninger om datafiltre i Google Analytics 4.

Brug filtre til at begrænse eller ændre dataene i en visning. Du kan eksempelvis bruge filtre til at ekskludere trafikken fra bestemte IP-adresser, kun medtage data fra specifikke underdomæner eller mapper eller konvertere dynamiske sidewebadresser til læsbare tekststrenge.

Du skal have rollen Redaktørkontoniveau for at administrere filtre. Se Opret og administrer visningsfiltre for at få flere oplysninger.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Foruddefinerede filtre

• Ekskluder/inkluder kun trafik fra ISP-domænet: Brug dette filter for kun at ekskludere/inkludere trafik fra et bestemt domæne, f.eks. en bestemt internetudbyder eller en bestemt virksomheds netværk.

Når du angiver domænenavnet, må du ikke inkludere etiketten for hostserveren (angiv f.eks. eksempel.dk og ikke www.eksempel.dk).

• Ekskluder/inkluder kun trafik fra IP-adresserne: Brug dette filter til kun at ekskludere/inkludere klik fra en bestemt kilde-IP-adresse.

Du kan filtrere et bestemt interval af adresser via indstillingerne begynder med eller slutter med.

Hvis du ønsker at filtrere et mere komplekst interval af adresser, kan du bruge et tilpasset filter til at ekskludere/inkludere via IP-adressen og angive et regulært udtryk som filtreringsmønster. Se et eksempel på brug af et regulært udtryk.

• Ekskluder/inkluder trafik til undermapperne: Brug dette filter til kun at ekskludere/inkludere trafik til en bestemt undermappe (f.eks. /motorcykler eller /hjælp/indhold/oss).
  • Ekskluder/inkluder kun trafik til hostname: Brug dette filter til kun at ekskludere/inkludere trafik til et bestemt hostname, f.eks. salg.eksempel.dk eller support.eksempel.dk).

Tilpassede filtre

• Ekskluder: Denne type filter ekskluderer logfillinjer (hits), der matcher filtreringsmønstret. Matchende linjer ignoreres fuldstændigt. Et filter, der ekskluderer Chrome, vil f.eks. også ekskludere alle andre oplysninger i denne logfillinje, f.eks. besøgende, sti, henvisning og domæneoplysninger.
  • Inkluder: Denne type filter inkluderer logfillinjer (hits), der matcher filtreringsmønstret. Alle hits, der ikke matcher, ignoreres, og data i hits, der ikke matcher, er ikke tilgængelige i rapporterne.
  • Store/små bogstaver: Konverterer indholdet i feltet til udelukkende store eller små bogstaver. Disse filtre påvirker kun bogstaver, ikke specialtegn eller tal.
  • Søg og erstat: Dette er et simpelt filter, som du kan bruge til at søge efter et mønster inden for et felt og erstatte det fundne mønster med et alternativ.
  • Avanceret: Denne type filter giver dig mulighed for at oprette et felt ud fra et eller to andre felter. Filtreringsfunktionen anvender udtrykkene i de to Udpak-felter på de angivne felter og opretter derefter et tredje felt ved hjælp af Konstruktør-udtrykket. Læs Avancerede filtre for at få flere oplysninger.

Almindelige former for brug af filtre

Her kan du se nogle af de måder, du kan bruge filtre på:

• Ekskluder intern trafik fra dine rapporter
    Hvis du vil ekskludere intern trafik fra dine rapporter (f.eks. trafik fra din virksomheds intranet), kan du konfigurere et filter, der identificerer alle de IP-adresser, du vil ekskludere.
  • Rapportér om aktivitet i bestemte mapper
    Hvis du kun vil rapportere om aktivitet i en bestemt mappe, kan du konfigurere et inkluderingsfilter, der kun identificerer den pågældende mappe.
    Hvis du gerne vil udarbejde rapporter om aktivitet i alle mapper med undtagelse af én, kan du opsætte et ekskluderingsfilter, der kun identificerer den pågældende mappe
  • Spor underdomæner i separate visninger
    Hvis du vil spore www.eksempel.dk samt help.eksempel.dk og info.eksempel.dk, opretter du derefter en separat visning for hver af dem og bruger et inkluderingsfilter til kun at identificere den angivne undermappe.

Begrænsninger i forbindelse med filtre

Vigtige bemærkninger vedrørende brugen af filtre!

• Filtre er destruktive. Hvis du filtrerer dine hits, inkluderes, ekskluderes eller ændres disse hits permanent i den pågældende visning i henhold til filtertypen. Derfor skal du ALTID huske at gemme en ufiltreret visning af dine data, så du altid har adgang til det fulde datasæt.
  • Der kan gå op til 24 timer, før filtre anvendes på dine data.
  • Filtre, der angives i et filter, skal findes i hittet og må ikke være nul, hvis filteret skal kunne anvendes på det pågældende hit. Hvis du f.eks. filtrerer efter hostname, men hittet ikke indeholder det pågældende felt (hittet er muligvis sendt via Measurement Protocol, og anmodningen ikke indeholdt i parameteren &dh), ignoreres eventuelle filtre for hostname, og hittet behandles, som hvis der ikke var noget filter.
  • Filtre er objekter på kontoniveau. Hvis du redigerer et filter på visningsniveau, ændrer du også filteret på kontoniveau, og alle øvrige visninger, der bruger det pågældende filter, berøres også af denne ændring. Hvis du vil tilpasse en enkelt forekomst af et allerede oprettet filter, som benyttes af flere visninger, skal du oprette et nyt filter og anvende det på den pågældende visning.
  • Filtre anvendes, efter at dine data er behandlet. Det er ikke muligt at oprette et filter til at ændre omfanget af dimensioner.
  • Filtre anvendes ikke til produkttilpassede dimensioner, der udfyldes via dataimport. Du kan oprette et filter baseret på produkttilpassede dimensioner, men hvis disse dimensioner udfyldes via dataimport, bliver disse data ikke påvirket af filteret.

Brug filterverificering til at sikre dig, at dine filtre fungerer som forventet, før du anvender dem på dine indgående data.

Få flere oplysninger om, hvordan du opretter og administrerer visningsfiltre.

Få flere oplysninger om filtertyper.