Förbereda dig inför kraven på dataupplysningar i Apples App Store

Apple kräver att utvecklare som publicerar appar i App Store presenterar särskild information om hur utvecklarnas appdata kommer att användas. Apple har tillkännagett att sådana upplysningar är obligatoriska för nya appar och appuppdateringar från och med den 8 december 2020.

Google Analytics samlar automatiskt in särskilda typer av data och erbjuder valfria funktioner som styr vilka andra typer av data som samlas in och hur de används.

• Analytics genererar och tilldelar automatiskt varje instans av din app ett appinstans-id. Identifieraren används för att beräkna användarmätvärden i hela Analytics. Som standard är denna identifierare inte kopplad till en användaridentifierare, som skärmnamn eller konto-id, eller till enhetens reklam-id. Insamlingen av identifieraren kan inaktiveras via Consent Mode-API:et (läs mer).
  • Google Analytics använder inte Apples Platstjänster-funktion. Analytics härleder generell platsdata från användarnas maskerade IP-adresser.
  • Köp i appar och prenumerationshändelser mäts via StoreKit. Händelseparametrar är produkt-id, namn och pris. Som standard kopplas dessa händelser enbart till appinstans-id:t.
  • Applivscykelhändelser, som skärmvisningar och sessioner, mäts och används automatiskt i Analytics-funktioner som Rapportering och Utforskning. Som standard kopplas dessa händelser enbart till appinstans-id:t.

Information om hur produkten behandlar slutanvändarens personuppgifter finns i villkoren och användningspolicyn för Google Analytics för Firebase samt på sidorna Integritet och säkerhet i Firebase och Datainsamling.

Användningsberoende funktioner

Läs om valfria funktioner som kan påverka din insamling och användning av data:

Om du använder valfria produktfunktioner eller deltar i tester av nya produktfunktioner som innehåller ytterligare data bör du kontrollera om dessa funktioner eller tester kräver ytterligare dataupplysningar.

Om du använder en tidigare version av Google Analytics för Firebase-SDK:et bör du överväga att uppdatera till den senaste versionen för att se till att upplysningarna i din app är korrekta.

Integritetsmanifest

Från och med den 1 maj 2024 kräver Apple att utvecklare uppfyller kraven i integritetsmanifestet.

Den senaste versionen av Google Analytics för Firebase SDK omfattas inte av kraven som börjar gälla den 1 maj 2024 och har inget integritetsmanifest. Apputvecklare kan fortsätta följa Apples krav på att ge upplysningar om appens dataanvändning. Ingen ytterligare åtgärd krävs för att säkerställa att SDK:et fortsätter fungera.

Om du använder en tidigare version av Google Analytics för Firebase SDK rekommenderar vi att du uppdaterar till den senaste versionen.