[UA] Sobre els objectius

Utilitzeu objectius per mesurar la freqüència amb què els usuaris finalitzen accions concretes.
Aquest article tracta sobre l'ús d'objectius a Universal Analytics. Consulteu els recursos següents per obtenir informació similar relacionada amb Google Analytics 4:

Els objectius permeten avaluar en quina mesura el vostre lloc web o la vostra aplicació assoleixen els objectius generals que us heu fixat. Un objectiu representa una acció completada, anomenada conversió, que contribueix a l'èxit de l'empresa. Alguns exemples d'objectius són, entre d'altres, fer una compra (en un lloc web de comerç electrònic), passar de nivell en un joc (en una aplicació de videojocs per a mòbils) o enviar un formulari d'informació de contacte (en un lloc web de màrqueting o de generació de contactes).

El fet de definir d'objectius és un component fonamental de qualsevol pla de mesurament d'analítica digital. Tenir els objectius ben configurats permet a Analytics proporcionar-vos informació essencial, com ara el nombre de conversions i el percentatge de conversió al lloc web o a l'aplicació. Sense aquesta informació, és pràcticament impossible avaluar l'eficàcia de les campanyes de màrqueting i de la vostra empresa en línia.

Mireu el vídeo següent per obtenir informació general sobre els objectius d'Analytics.

Watch the goals video overview

Contingut d'aquest article:

Com funcionen els objectius

Els objectius es configuren al nivell de visualització. Es poden aplicar a pàgines o pantalles específiques que els usuaris visitin en funció del nombre de pàgines o pantalles que visualitzin en una sessió, del temps que romanguin al lloc o a l'aplicació i dels esdeveniments que activin mentre hi naveguin. Cada objectiu té un valor monetari perquè pugueu veure quina importància té aquesta conversió per a la vostra empresa. Utilitzar valors per als objectius us permet centrar-vos en les conversions de valor més alt, com ara les transaccions amb un import de compra mínim.

Quan un visitant del lloc web o un usuari de l'aplicació duu a terme una acció definida com a objectiu, Analytics ho registra com una conversió. Aleshores, les dades d'aquesta conversió s'inclouen en diversos informes amb finalitats específiques, tal com es descriu a continuació.

Tipus d'objectius

Els objectius es classifiquen en quatre tipus, que s'enumeren a la taula següent:

Tipus d'objectiu Descripció Exemple
Destinació Càrrega d'una ubicació concreta Pàgina web o pantalla d'aplicació Gràcies per registrar-vos
Durada Sessions que duren una quantitat de temps determinada o més Deu minuts o més en un lloc web d'ajuda
Pàgines o pantalles per sessió Visualització d'un nombre concret de pàgines o de pantalles per part d'un usuari Càrrega de cinc pàgines o pantalles
Esdeveniment Activació d'una acció definida com a esdeveniment Recomanació en una xarxa social, reproducció d'un vídeo o clic en un anunci

Objectius intel·ligents

A més dels tipus d'objectius descrits més amunt, Analytics proporciona un altre mètode de seguiment de conversions anomenat "Objectius intel·ligents". Aquest mètode està dissenyat especialment per ajudar els anunciants de Google Ads que no obtinguin prou conversions a utilitzar les eines d'optimització de Google Ads, com ara les ofertes automàtiques. Quan teniu la funció Objectius intel·ligents activada, Analytics avalua automàticament les visites al vostre lloc web o a la vostra aplicació i els assigna una puntuació. Aleshores, les visites més ben puntuades es converteixen en objectius intel·ligents.

Obteniu més informació sobre els objectius intel·ligents.

Embuts de conversió per als objectius de destinació

Amb els objectius de destinació, podeu especificar el camí que espereu que segueixi el trànsit. Aquest camí s'anomena embut de conversió. Si especifiqueu els passos d'un embut de conversió, Analytics registra el punt en què els usuaris entren al camí per assolir el vostre objectiu i el punt en què en surten. Aquestes dades es mostren als informes de fluxos d'objectius i als d'embuts de conversió. Per exemple, és possible que els informes mostrin una pàgina o una pantalla en un embut de conversió que registra un gran nombre de sortides per part dels usuaris abans d'assolir l'objectiu, la qual cosa indica l'existència d'un problema en aquest pas. També podeu observar que molts usuaris ometen passos, cosa que significa que el camí cap a la conversió és massa llarg o bé que conté passos superflus.

Obteniu més informació sobre els informes de fluxos d'objectius i els d'embuts de conversió.

Valor de l'objectiu

Un cop configureu un objectiu, teniu la possibilitat d'assignar un import monetari a la conversió. Cada vegada que un usuari assoleix l'objectiu, aquest import es registra, se suma al total i es mostra als informes com a valor de l'objectiu.

Totes les accions dels usuaris es poden traduir en imports monetaris. Una manera de poder determinar el valor de l'objectiu és avaluar amb quina freqüència els usuaris que l'assoleixen esdevenen clients. Per exemple, si el vostre equip de vendes aconsegueix que un 10% dels usuaris se subscriguin a un butlletí d'informació, i el valor mitjà de les transaccions és de 500 €, podríeu assignar 50 € (és a dir, el 10% de 500 €) a l'objectiu de subscripció al butlletí d'informació, que és l'objectiu que els usuaris assoleixen quan arriben a l'última pàgina de subscripció al butlletí. En canvi, si només l'1% de les subscripcions acaba en una venda, podríeu assignar només 5 € a l'objectiu de registre al butlletí d'informació.

Podeu canviar la moneda del valor de l'objectiu a la configuració de la visualització.

Identificador d'objectiu i conjunts d'objectius

A cada objectiu que creeu se li assigna un identificador numèric de l'1 al 20. Els objectius s'agrupen en conjunts de fins a 5 objectius. Aquests conjunts d'objectius us permeten categoritzar els diferents tipus d'objectius per al vostre lloc. Per exemple, podeu fer un seguiment de les baixades, dels registres i de les pàgines de rebut en conjunts d'objectius independents. Als informes, aquests conjunts es mostren a sota de la pestanya Explorador, en forma d'enllaços.

L'entrada del blog d'Analytics del 14 de juny de 2012 inclou un bon exemple de com podeu organitzar conjunts d'objectius.

Informes d'objectius

Podeu analitzar els percentatges d'assoliment d'objectius o els percentatges de conversions als informes Conversions > Objectius. Les conversions per objectiu també es mostren en altres informes, com ara Conversions > Embuts de conversió multicanal, Conversions > Atribució i Adquisició.

Límits dels objectius

• El nombre d'objectius està limitat a 20 per visualització d'informe. Per fer un seguiment de més de 20 objectius, creeu una visualització addicional per a la propietat o bé editeu un objectiu existent que ja no necessiteu.
  • Els objectius s'apliquen a les dades que recolliu després d'haver-los creat. Heu de configurar els objectius al compte d'Analytics perquè les dades es mostrin als informes d'objectius i en altres informes que proporcionin dades sobre els objectius i les conversions per objectiu.
  • Els objectius no es poden suprimir, però sí que podeu deixar de registrar dades per a un objectiu.
  • Les dades dels objectius no es tracten de la mateixa manera que les dades habituals d'Analytics. Obteniu més informació sobre les funcions que incorporen un tractament de dades no estàndard.
  • Els identificadors d'objectiu i els conjunts d'objectius no es poden canviar després d'haver-los creat, però sí que podeu canviar el nom i el tipus d'objectiu si voleu reutilitzar un objectiu concret.

Pràctiques recomanades relatives als objectius

Utilitzeu noms intuïtius per als vostres objectius. Això permetrà que els informes de conversions s'entenguin més fàcilment.

Si bé el fet d'assignar un valor a un objectiu és opcional, us recomanem que ho feu per facilitar la monetització i l'avaluació de les vostres conversions. Tingueu en compte que Analytics també utilitza les dades de valor de l'objectiu per calcular altres mètriques, com ara el retorn de la inversió en publicitat (ROAS). Si creieu que utilitzar un import en euros com a valor de l'objectiu no s'ajusta al lloc web o a l'aplicació, podeu fer servir una escala numèrica per ponderar les conversions i comparar-les. Per exemple, podeu assignar un "1" als objectius de valor baix i un "10" als de valor alt.

Si canvieu un objectiu existent o la seva finalitat, assegureu-vos de fer un seguiment del moment en què hàgiu fet el canvi. Com que els objectius no s'apliquen a les dades de l'historial, si canvieu un objectiu, només variaran les dades de conversió a partir del moment del canvi. Això pot generar confusió als informes (un altre motiu per assignar un nom intuïtiu als objectius).

Passos següents

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!