Inställningar för datadelning

Det finns flera inställningar för datadelning på ditt Analytics-konto. Inställningarna gör att du kan bestämma i vilken utsträckning Google ska få ta del av data du samlar in via en datainsamlingsmetod i Analytics (som JavaScript-spårningskoden, mobila SDK:er och Measurement Protocol). Du kan bara anpassa delningen av data från webbplatser, mobilappar och andra digitala tjänster med Analytics. Inställningarna gäller inte data om ditt Analytics-konto eller hur kontot används, exempelvis antalet egendomar och vilka extra funktioner som har ställts in. Oavsett vilka inställningar för datadelning du använder kan din Analytics-data användas för att underhålla och skydda Analytics-tjänsten, dock endast i den utsträckning som är nödvändig.

Alla Google-representanter som har åtkomst till kontodata, inräknat leverantörer, måste godkänna interna åtkomstpolicyvillkor. Dataåtkomst kräver lämplig autentisering. All åtkomst sker via SSL och loggas för säkerhetskontroll. Representanter kan bara hämta kunddata på datorer som är godkända av Google.

Innehåll i artikeln:

Ändra inställningarna för datadelning

Du måste ha redigeringsbehörighet för att kunna använda den här funktionen.

Du måste anpassa datadelningsinställningarna när du registrerar ett Analytics-konto, men du kan ändra inställningarna i administratörsavsnittet när som helst.

Så här ändrar du inställningarna för datadelning:

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Administratör och gå till kontot du vill redigera.
  3. I kolumnen KONTO klickar du på Kontoinställningar.
  4. Ändra inställningarna och klicka på Spara.

Information om och fördelar med inställningarna för datadelning

Gå igenom inställningarna och informationen som finns här när du ska avgöra om inställningarna ska vara av eller på. Om alla inställningar är av, används Analytics-data bara till Analytics-tjänsten.

Produkter och tjänster från Google

När du aktiverar den här inställningen, får Google åtkomst till data och kan analysera den för att se onlinebeteenden och trender. Uppgifterna används sedan för att förbättra Googles produkter och tjänster. Informationen kan till exempel användas till att förbättra Google Ads-systemverktygen som du använder för att skapa, hantera och analysera dina annonskampanjer.

Benchmarking

Sammanställd och anonym data kan användas för skapa funktioner och publikationer som ger dig en bättre bild av vad som händer i hela branschen.

När du stänger av den här inställningen kan data flöda mellan Analytics och andra Google-produkter som är länkade till någon av dina kontoegendomar. Eftersom informationen sammanställs och är anonym, kan den inte användas för att identifiera ditt konto, din organisation eller dina användare.

Fördelen för dig med att aktivera den här inställningen, är att Analytics-data kan användas för att skapa bättre verktyg och ge dig tips om din marknadsföring och dina analyser. Med benchmarkingdata kan du se hur det går för dig jämfört med den övriga branschen. Informationen bidrar också till researchanalyser som kan belysa viktiga marknadstrender, till exempel ökningen av mobiltrafiken från år till år.

Teknisk support

Analytics supportpersonal behöver ibland tillgång till ditt konto för att kunna ge service och lösa tekniska problem. När du aktiverar den här inställningen, kan supportpersonalen se dina uppgifter och lösa problemen. Om du inaktiverar inställningen, kanske supportpersonalen inte kan lösa problemen.

Fördelen för dig med att aktivera den här inställningen, är att Googles supportpersonal får åtkomst till ditt konto för felsökning och kan hjälpa dig att hitta lösningar när du rapporterar fel i ditt konto.

Kontospecialister

Googles sälj- och marknadsföringsspecialister är utbildade i att hjälpa dig använda Googles produkter bättre och mer effektivt. När du aktiverar den första inställningen kan specialisterna se och utvärdera hur effektiva olika implementeringsstrategier och kontokonfigurationer är. Användare med 360- och standardkonton kan utnyttja den förbättrade maknadsföringskommunikationen som ger förslag på användning. Användare med 360-konton kan också få optimeringstips av säljspecialisten. När du aktiverar den andra inställningen, får alla Googles säljexperter tillgång till ditt konto och kan ge mer anpassade rekommendationer.

Fördelen för dig när båda inställningarna är aktiverade, är att Analytics-säljteamet kan hjälpa dig att sänka dina annonsutgifter genom att till exempel erbjuda rekommendationer utifrån analyser av dina sökordsresultat. Marknadsföringsteamet kan föreslå förbättringar av förvärv och andra strategiska förbättringar i en månatlig resultatrapport via e-post.