Instellingen voor gegevens delen

In uw Analytics-account zijn verschillende instellingen voor gegevens delen beschikbaar. Met deze instellingen kunt u aanpassen hoe u met Google de gegevens deelt die u verzamelt met een Analytics-methode voor gegevensverzameling (zoals de JavaScript-trackingcode, SDK's voor mobiel en het Measurement Protocol), zodat u op basis van uw eigen voorkeuren meer of minder van uw gegevens kunt delen. U kunt met deze instellingen alleen aanpassen hoe u de gegevens deelt die u van websites, mobiele apps en andere digitale apparaten verzamelt met Analytics. Ze zijn niet van toepassing op gegevens met betrekking tot uw Google Analytics-account of hoe uw account wordt gebruikt, zoals het aantal property's en welke aanvullende functies er zijn geconfigureerd. Ongeacht uw instellingen voor het delen van gegevens, kunnen uw Analytics-gegevens worden gebruikt voor zover nodig is om de Analytics-service te onderhouden en beschermen.

Alle Google-vertegenwoordigers die toegang hebben tot accountgegevens, inclusief leveranciers, moeten akkoord gaan met interne voorwaarden en bepalingen met betrekking tot toegangsbeleid. Toegang tot gegevens vereist de juiste verificatie, moet altijd via SSL verlopen en moet worden vastgelegd in een logbestand voor beveiligingscontrole. Bovendien mogen vertegenwoordigers alleen gebruikmaken van door Google toegelaten computers om toegang te krijgen tot gegevens van klanten.

In dit artikel:

Uw instellingen voor gegevens delen wijzigen

U heeft de rol Bewerker nodig om deze functie te gebruiken.

Als u zich aanmeldt voor een Analytics-account, past u de instellingen om gegevens te delen aan. U kunt ze later altijd wijzigen via het gedeelte Beheerder van een account.

Zo wijzigt u de instellingen voor gegevens delen:

1. Klik op de pagina Beheerder onder Account op Accountgegevens.
  2. Bewerk de gewenste instellingen en klik op Opslaan.

Informatie over en voordelen van elke instelling voor gegevens delen

Bekijk de instellingen in uw account en lees hier de aanvullende informatie om te bepalen of u deze instellingen voor uw account wilt aan- of uitzetten. Als u ze allemaal uitzet, worden uw Analytics-gegevens alleen gebruikt om de Analytics-service te leveren en te onderhouden.

Producten en services van Google

Als u deze instelling inschakelt, heeft Google toegang tot de gegevens en kunnen deze worden geanalyseerd om een beter beeld van het online gedrag en de online trends te krijgen. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om de producten en services van Google te verbeteren. Deze gegevens kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om de Google Ads-systeemtools te verbeteren die u gebruikt om uw advertentiecampagnes te maken, te beheren en te analyseren.

Alle gegevens die Google verzamelt en gebruikt onder de instelling Google-producten en -services, vallen onder de Voorwaarden voor gegevensbescherming door verwerkingsverantwoordelijken. Google is, wat de AVG betreft, een onafhankelijke verwerkingsverantwoordelijke van dergelijke gegevens.

Bijdragen aan modellering en zakelijke inzichten

Verzamelde gegevens kunnen worden gebruikt om functies en publicaties te maken die u meer inzicht bieden in wat zich in uw branche afspeelt. Als u gegevens deelt voor modelleringsbijdragen en zakelijke inzichten, worden die gegevens verzameld met gegevens van andere websites en apps, zodat ze niet kunnen worden gebruikt om uw organisatie, account of gebruikers te identificeren.

Als u deze instelling uitzet, kunnen de gegevens nog wel worden uitgewisseld tussen Google Analytics en de andere Google-producten die expliciet zijn gekoppeld aan uw accountproperty's.

Als u deze instelling aanzet, heeft u het voordeel dat de Google Analytics-gegevens kunnen worden gebruikt om betere informatie te verstrekken en betere tools te bouwen die nuttig zijn voor uw marketing- en analyseactiviteiten. Aan de hand van benchmarkgegevens kunt u bepalen waar u binnen uw branche staat. Bovendien dragen de gegevens bij aan de onderzoeksanalyses waarmee belangrijke markttrends worden blootgelegd, zoals de jaarlijkse toename van de hoeveelheid mobiel verkeer.

Technische ondersteuning

Analytics-ondersteuningsmedewerkers hebben soms toegang tot uw account nodig om service te verlenen en technische problemen op te lossen. Wanneer u deze instelling inschakelt, hebben ondersteuningsmedewerkers toegang tot uw gegevens zodat ze technische problemen kunnen verhelpen. Als u deze instelling uitschakelt, zijn leden van het ondersteuningsteam mogelijk niet in staat u te helpen met het oplossen van technische problemen.

Het is een goed idee om deze instelling aan te zetten omdat Google Support zo toegang heeft tot uw account en een oplossing kan zoeken als u een probleem met uw account heeft gemeld.

Aanbevelingen voor uw bedrijf

Als u deze instelling aanzet, heeft Google toegang tot uw Google Analytics-accountgegevens, waaronder accountgebruik- en configuratiegegevens, productuitgaven en gebruikers die zijn gekoppeld aan uw Google Analytics-account.

Het is een goed idee om deze instelling aan te zetten omdat Google uw accountgegevens dan kan gebruiken om u meer voordelen met Google-producten te bieden, zoals inzichten, aanbiedingen, aanbevelingen en optimalisatietips voor Google Analytics en andere Google-producten voor bedrijven.

Voorwaarden voor gegevensbescherming door verwerkingsverantwoordelijken

Als Google Analytics-klanten de instelling om gegevens te delen voor producten en services van Google aanzetten is Google, wat betreft de AVG, verwerkingsverantwoordelijke voor de gegevens die voor deze instelling worden gedeeld en gebruikt.

Meer informatie over de voorwaarden voor gegevensbescherming door verwerkingsverantwoordelijken