[GA4] Filtrer ut intern trafikk

Finn ut hvordan du filtrerer ut aktivitet fra interne brukere, slik at dataene ikke vises i rapporter

Du kan filtrere ut aktivitet på nettstedet som kommer fra en IP-adresse eller et IP-adresseområde, slik at dataene som genereres av de som bruker de aktuelle IP-adressene, ikke vises i rapportene. Du kan ikke filtrere ut intern trafikk fra appbrukere.

Du kan opprette opptil 10 datafiltre per område.

Advarsel: Når du bruker et datafilter, påvirkes dataene permanent. Hvis du for eksempel bruker et filter som ekskluderer data, blir de ekskluderte dataene aldri behandlet eller tilgjengelige i Analytics eller BigQuery. Hvis du vil skjule data fra bestemte rapporter uten å filtrere ut dataene permanent, kan du bruke rapportfiltre i stedet.

Filtrer ut intern trafikk

Før du begynner

Du må ha rollen redigerer på områdenivå for å identifisere intern trafikk og opprette, endre og slette datafiltre.

Trinn 1: Identifiser intern trafikk

Når du har fullført disse trinnene, legger Analytics til en traffic_type-parameter i alle innkommende hendelser. Du kan også legge til parameteren manuelt i hendelsene.

1. Klikk på Datastrømmer under Innsamling og redigering av dataAdministrator-siden.
  2. Klikk på en nettdatastrøm.
  3. Klikk på Konfigurer taginnstillinger i detaljene om nettstrømmen.
  4. Klikk på Vis alle.
  5. Klikk på Definer intern trafikk.
  6. Klikk på Opprett.
  7. Gi regelen et navn.
  8. Oppgi en verdi for traffic_type-parameteren.
    Merk: traffic_type er den eneste hendelsesparameteren der du kan definere verdien. internal er standardverdien, men du kan oppgi en ny verdi (f.eks. emea_headquarters) som representerer stedet der den interne trafikken kommer fra.
  9. Velg ønsket operator ved å følge menybanen IP-adresse > Samsvartype.
  10. Skriv inn en adresse eller et adresseområde som identifiserer trafikk fra stedet du oppga i trinn 8, ved å følge menybanen IP-adresse > Verdi. Du kan oppgi IPv4- eller IPv6-adresser. Du kan også klikke på «Hva er IP-adressen min?» for å finne den offentlige IP-adressen din. Verdi-feltet har også støtte for regulære uttrykk.
    I eksemplene nedenfor kan du se hvordan du identifiserer IP-adresser for de enkelte operatorene:
    • IP-adressen er lik: 172.16.1.1
    • IP-adressen begynner med: 10.0.
    • IP-adressen slutter med: .255
    • IP-adressen inneholder: .0.0.
    • IP-adressen er innenfor området (intervaller må være angitt i CIDR-notasjon):
      • 24-biters blokk (f.eks. 10.0.0.0–10.255.255.255): 10.0.0.0/8
      • 20-biters blokk (f.eks. 172.16.0.0–172.31.255.255): 172.16.0.0/12
      • 16-biters blokk (f.eks. 192.168.0.0–192.168.255.255): 192.168.0.0/16
    • IP-adressen samsvarer med et regulært uttrykk 192\.0.*
  11. Valgfritt: Klikk på Legg til en betingelse for å angi flere betingelser. IP-adresser som oppfyller minst én av betingelsene, blir merket som intern trafikk. Betingelsene er ELLER-betingelser, ikke OG-betingelser.
  12. Klikk på Opprett.

Bruk av CIDR-notasjon

Med CIDR-notasjon (Classless Internet-Domain Routing) kan du representere områder av IP-adresser.

I eksemplene nedenfor brukes IPv4-adresser. Syntaksen i CIDR-notasjonen er den samme for IPv6-adresser.

IPv4-adresser er 32-biters binærnumre med verdiene for hver oktett, fra 0 til 255.

IPv4-adressen

10.10.101.5

er for eksempel det 32-biters binære motstykket til

00001010.00001010.01100101.00000101

Når du gjengir et område av IP-adresser i CIDR-notasjon, indikerer du hvor mange av bitene som er faste, og hvor mange som kan ha en hvilken som helst verdi. CIDR-notasjonen for adresseområdet 192.128.255.0–192.168.255.255 er for eksempel 192.168.255.0/24.

«/24» indikerer at de første 24 bitene (192.128.255) er faste, og at de siste 8 bitene (.0) er jokertegn som kan ha en hvilken som helst verdi (0 er standardverdien for jokertegn).

Hvis du har behov for å spesifisere området 192.168.0.0–192.168.255.255, må du indikere at de første 16 bitene av adressene er faste 192.168.0.0/16.

«/16» indikerer at de første 16 bitene (192.168) er faste, og at de siste 16 bitene (.0.0) er jokertegn som kan ha en hvilken som helst verdi.

Hvis du bruker IPv6-adresser og ønsker å spesifisere et område, må du bruke det samme skråstrek-prefikset for å indikere hvor mange biter av området som har faste verdier. Hvis området for eksempel er 0:0:0:0:0:ffff:c080:ff00–0:0:0:0:0:ffff:c080:ffff, må området uttrykkes som 0:0:0:0:0:ffff:c080:ff00/120 (de første 120 har faste verdier).

Finn ut mer om CIDR-notasjon.

Trinn 2: Opprett et datafilter

1. Klikk på Datafiltre under Innsamling og redigering av dataAdministrator-siden.
  2. Klikk på Opprett et filter.
  3. Velg Intern trafikk.
  4. Gi datafilteret et navn. Navnet må
    • være unikt blant datafiltrene i det samme området
    • begynne med en Unicode-bokstav
    • bare inneholde Unicode-bokstaver og -tall, understreker og mellomrom
    • maks inneholde 40 tegn
  5. Velg Ekskluder for å filtrere ut hendelser der verdien for traffic_type-parameteren samsvarer med navnet du oppga i trinn 10 ovenfor.
  6. Velg mellom disse filterstatusene:
    • Testing: Analytics identifiserer samsvarende data med «Filternavn for testdata»-dimensjonen.
    • Aktiv: Analytics bruker datafilteret på innkommende data og gjør permanente endringer.
    • Inaktiv: Analytics evaluerer ikke filteret.
    Merk: Dataene som oppfyller betingelsene i testdatafilteret, blir tilordnet «Filternavn for testdata»-dimensjonen og gis en verdi for filternavnet. Disse dataene er tilgjengelige i Utforsk, slik at du kan validere datafiltrene før du aktiverer dem. Finn ut mer.
  7. Klikk på Opprett.

Testing av datafiltre

Ved å teste et datafilter kan vi påse at trafikk fra IP-adresser filtreres ut som den skal. Trafikk fra filtrerte IP-adresser blir lagt til i «Filternavn for testdata»-dimensjonen med filternavnet som verdi.

For å finne hendelser som er utløst av en filtrert IP-adresse, kan du opprette en utforskning i fri form med disse innstillingene:

• Teknikk: fri form
  • Rader: filternavn for testdata, hendelsesnavn
  • Verdier: antall hendelser
  • Filter: «Filternavnet for testdataene inneholder [navnet på datafilteret]».

Det kan ta 24–36 timer før et datafilter blir brukt. Prøv igjen senere hvis ingen verdi er tilordnet.