[GA4] Excloure el trànsit intern

Descobriu com podeu excloure l'activitat dels usuaris interns perquè les dades no es mostrin als informes

Podeu excloure l'activitat del lloc web provinent d'una adreça IP o un interval d'adreces IP perquè les dades generades pels usuaris en aquestes adreces IP no es mostrin als informes. No podeu excloure el trànsit intern dels usuaris d'aplicacions.

Podeu crear fins a 10 filtres de dades per propietat.

Advertiment: un cop apliqueu un filtre de dades, l'efecte que té sobre les dades és permanent. Per exemple, si apliqueu un filtre d'exclusió de dades, les dades excloses mai no es processaran ni estaran disponibles a Analytics o a BigQuery. Si voleu amagar les dades de determinats informes sense excloure-les permanentment, utilitzeu els filtres d'informe.

Filtrar el trànsit intern

Abans de començar

Cal tenir la funció d'editor al nivell de propietat per identificar el trànsit intern i crear, editar i suprimir filtres de dades.

Pas 1: identifiqueu el trànsit intern

En completar aquests passos, Analytics afegeix un paràmetre traffic_type a cada esdeveniment entrant. També podeu afegir manualment el paràmetre als esdeveniments.

1. A Administració, a Recollida i modificació de dades, feu clic a Fluxos de dades.
  2. Feu clic en un flux de dades web.
  3. Als detalls del flux web, feu clic a Definiu la configuració de l'etiqueta.
  4. Feu clic a Mostra-ho tot.
  5. Feu clic a Defineix el trànsit intern.
  6. Feu clic a Crea.
  7. Introduïu un nom per a la regla.
  8. Introduïu un valor per al paràmetre traffic_type.
    Nota: traffic_type és l'únic paràmetre d'esdeveniment per al qual podeu definir un valor. El valor predeterminat és internal, però podeu introduir-ne un de nou (per exemple, emea_headquarters) per representar la ubicació des d'on s'origina el trànsit intern.
  9. A Adreça IP > Tipus de concordança, seleccioneu un operador.
  10. A Adreça IP > Valor, introduïu una adreça o un interval d'adreces que identifiqui el trànsit des de la ubicació que heu definit al pas 8. Podeu introduir adreces IPv4 o IPv6. També podeu fer clic a "Quina és la meva adreça IP?" per trobar la vostra adreça IP pública. El camp Valor també admet l'ús d'expressions regulars.
    A continuació teniu uns quants exemples d'identificació d'adreces IP per a cada operador:
    • L'adreça IP és igual a: 172.16.1.1
    • L'adreça IP comença per: 10.0.
    • L'adreça IP acaba amb: .255
    • L'adreça IP conté: .0.0.
    • L'adreça IP està dins de l'interval (els intervals s'han d'expressar amb la notació CIDR):
      • Bloc de 24 bits (p. ex., 10.0.0.0 – 10.255.255.255): 10.0.0.0/8
      • Bloc de 20 bits (p. ex., 172.16.0.0 – 172.31.255.255): 172.16.0.0/12
      • Bloc de 16 bits (p. ex., 192.168.0.0 – 192.168.255.255): 192.168.0.0/16
    • L'adreça IP coincideix amb l'expressió regular: 192\.0.*
  11. (Opcional) Feu clic a Afegeix una condició per definir diverses condicions. Totes les adreces IP que coincideixin amb les condicions es marcaran com a trànsit intern. Les condicions són del tipus OR en lloc del tipus AND.
  12. Feu clic a Crea.

Utilitzar la notació CIDR

La notació de l'encaminament entre dominis sense classes (CIDR) és una manera de representar intervals d'adreces IP.

Els exemples següents utilitzen adreces IPv4. La sintaxi de la notació CIDR és la mateixa per a les adreces IPv6.

Les adreces IPv4 són números binaris de 32 bits amb valors del 0 al 255 per a cada octet.

Per exemple, l'adreça IPv4

10.10.101.5

té l'equivalent binari de 32 bits

00001010.00001010.01100101.00000101.

Quan expresseu un interval d'adreces IP en notació CIDR, indiqueu quants bits són fixos i quants poden ser de qualsevol valor. Per exemple, la notació CIDR de l'interval d'adreces 192.128.255.0-192.168.255.255 és 192.168.255.0/24.

/24 indica que els 24 primers bits (192.128.255) són fixos i els 8 darrers bits (.0) són comodins que poden agafar qualsevol valor (0 és el comodí estàndard).

Si heu d'indicar un interval de 192.168.0.0-192.168.255.255, cal que indiqueu que els 16 primers bits de l'adreça són fixos: 192.168.0.0/16.

El sufix /16 indica que els 16 primers bits (192.168) són fixos i els 16 darrers bits (.0.0) són comodins que poden agafar qualsevol valor.

Si feu servir adreces IPv6 i voleu expressar un interval, heu d'utilitzar el mateix sufix "barra inclinada-número" per indicar el nombre de bits de l'interval que són fixos. Per exemple, si l'interval fos 0:0:0:0:0:ffff:c080:ff00-0:0:0:0:0:ffff:c080:ffff, expressaríeu l'interval com a 0:0:0:0:0:ffff:c080:ff00/120 (els 120 primers bits són fixos).

Obteniu més informació sobre la notació CIDR.

Pas 2: creeu un filtre de dades

1. A Administració, a Recollida i modificació de dades, feu clic a Filtres de dades.
  2. Feu clic a Crea un filtre.
  3. Trieu Trànsit intern.
  4. Introduïu un nom per al filtre de dades. El nom ha de complir els requisits següents:
    • Ser únic entre els filtres de dades de la mateixa propietat.
    • Començar amb una lletra Unicode.
    • Contenir només lletres i números Unicode, ratlles baixes i espais.
    • Contenir un màxim de 40 caràcters.
  5. Trieu Exclou per excloure els esdeveniments en què el valor del paràmetre traffic_type coincideix amb el nom que heu introduït al pas 10.
  6. Trieu un dels estats de filtre següents:
    • Proves: Analytics identifica dades coincidents amb la dimensió "Nom del filtre de dades de prova".
    • Actiu: Analytics aplica el filtre de dades a les dades entrants i fa canvis permanents.
    • Inactiu: Analytics no està avaluant el filtre.
    Nota: les dades que compleixen les condicions d'un filtre de dades de prova s'assignen a la dimensió "Nom del filtre de dades de prova" i reben un valor corresponent al nom del filtre. Aquestes dades estan disponibles a Explora perquè pugueu validar els filtres de dades abans d'activar-los. Més informació
  7. Feu clic a Crea.

Provar un filtre de dades

Provar un filtre de dades garanteix que es filtra correctament el trànsit de les adreces IP. El trànsit de les adreces IP filtrades s'afegeix a la dimensió "Nom del filtre de dades de prova" amb el nom del filtre com a valor.

A fi de trobar esdeveniments activats per una adreça IP filtrada, podeu crear una exploració de format lliure amb aquesta configuració:

• Tècnica: format lliure
  • Files: nom del filtre de dades de prova i nom de l'esdeveniment
  • Valors: recompte d'esdeveniments
  • Filtre: "El nom del filtre de dades de prova conté [nom del filtre de dades]"

Un filtre de dades pot tardar entre 24 i 36 hores a aplicar-se. Torneu-ho a comprovar més tard si no hi ha cap valor assignat.