[UA] De hiërarchie van accounts, gebruikers, property's en weergaven

Dit artikel gaat over Universal Analytics: over de structuur van organisaties, accounts, gebruikers, property's en de weergaven. Voor Google Analytics 4 kunt u de volgende bronnen raadplegen voor vergelijkbare informatie:

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Organisaties

Producten en gebruikers worden verzameld in organisaties. Een organisatie vertegenwoordigt een bedrijf en geeft u toegang tot de productaccounts van uw bedrijf (bijv. Analytics, Tag Manager, Optimize). Ook kunt u hiermee productgebruikers, rechten en integraties van meerdere producten beheren. U heeft toegang tot uw organisaties op marketingplatform.google.com/home.

Organisaties zijn optioneel, maar worden aanbevolen omdat ze voordelen bieden.

Meer informatie over organisaties

Accounts

Een account is uw toegangspunt voor Analytics. Een organisatie kan een of meer Analytics-accounts hebben.

U heeft minstens één account nodig om toegang tot Google Analytics te krijgen en de property's te identificeren die u wilt bijhouden. U kunt zelf bepalen hoe u de relatie tussen accounts en property's beheert. U kunt een 1-op-1-relatie van één account/één property gebruiken of een 1-op-veel-relatie van één account/meerdere property's. U kunt over meerdere Google Analytics-accounts beschikken. Als u geen account heeft, kunt u zich aanmelden voor een account op marketingplatform.google.com.

Property's

Een property is een website, mobiele app of apparaat (bijvoorbeeld een kiosk of een apparaat op een verkooppunt). Een account kan een of meer property's bevatten.

Binnen een Analytics-account voegt u de property's toe waarvan u gegevens wilt verzamelen. Als u een property aan een account toevoegt, genereert Google Analytics de trackingcode. U gebruikt deze code om gegevens over die property te verzamelen. De trackingcode bevat een unieke ID waaraan de gegevens van die property worden herkend, zodat u de gegevens makkelijk in uw rapporten kunt terugvinden. Google Analytics maakt ook één ongefilterde weergave voor elke property die u toevoegt.

Meer informatie over hoe u property's aan uw Analytics-account toevoegt

Weergaven

Een weergave is uw toegangspunt tot rapporten, een gedefinieerde weergave van gegevens van een property. U kunt gebruikers toegang geven tot een weergave, zodat ze rapporten kunnen bekijken die gebaseerd zijn op de gegevens van die weergave. Een property kan een of meer weergaven bevatten.

Binnen een property kunt u bijvoorbeeld de volgende weergaven krijgen:

• Eén weergave van alle gegevens voor www.example.com
  • Eén weergave van alleen AdWords-verkeer naar www.example.com
  • Eén weergave van uitsluitend verkeer naar een subdomein zoals www.sales.example.com

Als u een property aan een account toevoegt, maakt Google Analytics de eerste weergave voor die property. Die eerste weergave heeft geen filters en bevat daarom alle gegevens van die property. Filter deze eerste weergave niet, zodat u altijd een weergave heeft waarin u alle gegevens kunt zien. U kunt aanvullende weergaven maken en filters op deze weergaven toepassen, zodat elke weergave de specifieke deelverzameling van gegevens bevat die voor u van belang is.

Nadat u een weergave heeft gemaakt, worden in de rapporten voor deze weergave gegevens getoond vanaf de datum dat de weergave is gemaakt. Als u bijvoorbeeld op 1 juni een weergave maakt, toont die weergave gegevens vanaf 1 juni, maar geen gegevens die vóór 1 juni zijn verzameld.

Als u een weergave verwijdert, is die specifieke configuratie van de gegevens voorgoed verdwenen. Als u denkt dat u ooit die bepaalde configuratie van gegevens wilt rapporteren, verwijder die weergave dan niet.

Meer informatie over hoe u weergaven aan uw Analytics-property's toevoegt

Gebruikers en rechten

U kunt gebruikers toevoegen aan een Analytics-account. U kunt die gebruikers toevoegen op account-, property- of weergaveniveau, en u kunt hun toegang op elk niveau beperken. Als u een gebruiker toevoegt, identificeert u die persoon met een e-mailadres dat is geregistreerd in Google-accounts en wijst u de van toepassing zijnde rechten toe. Afhankelijk van de rechten die u toewijst, kan die gebruiker andere gebruikers beheren, beheertaken uitvoeren, zoals het maken van extra weergaven en filters, en de rapportgegevens bekijken.