Verkkokaupan seurannan määrittäminen

Voit lisätä verkkosivustollesi tai sovellukseesi verkkokaupan seurannan.

Verkkokaupan tietojen näyttämisen edellytykset Analytics‑raporteissa:

• Verkkokauppa on otettava käyttöön jokaisessa näkymässä, jossa haluat nähdä tiedot.
  • Lisää sivustollesi koodi keräämään verkkokaupan datan ja lähettää sen Analyticsiin. Tämä edellyttää hyviä HTML‑koodin muokkaustaitoja ja JavaScript‑ohjelmoinnin hallintaa tai vaihtoehtoisesti kokeneen verkkokehittäjän tukea.
Tässä artikkelissa:

Verkkokaupan ottaminen käyttöön jollekin näkymälle

Verkkokauppa on otettava käyttöön jokaiselle näkymälle, jossa haluat nähdä tiedot.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry haluamaasi näkymään.
  3. Klikkaa NÄKYMÄ‑sarakkeesta Verkkokaupan asetukset.
  4. Aseta Ota käyttöön verkkokauppa ‑kohdan asetukseksi KÄYTÖSSÄ.
  5. Klikkaa Tallenna.

Seurantakoodin käyttöönotto Google Tag Managerilla

Jos hallitset seurantakoodia Google Tag Managerin avulla, lue verkkokaupan seurannan käyttöönotto‑opas.

Seurantakoodin käyttöönotto (verkko)

Jos et ole vielä ottanut käyttöön sivujen perusseurantaa, tee se ensin.

Jos käytät kolmannen osapuolen ostoskoria tai seuraat eri verkkotunnusten tapahtumia, sinun on määritettävä verkkotunnusten välinen seuranta. Jos ostoskoriohjelmistolla ja verkkokaupan sivustolla on sama verkkotunnus, verkkotunnusten välistä seurantaa ei tarvitse ottaa käyttöön.

Jotta voit kerätä sivustolta verkkokaupan dataa, sinun on lisättävä sivustolle JavaScript‑koodi, joka lähettää Analyticsiin tapahtuma‑ ja tuotetiedot. Lue lisätietoja Verkkokaupan seurannan dokumenteista.

Seurantakoodin käyttöönotto (sovellus)

Kerää verkkokauppatietoja mobiilisovelluksesta käyttämällä jotain Analytics SDK:ta.

Haluatko kerätä verkkokaupan dataa internetiin liitetystä laitteesta (kuten myyntipistelaitteesta, mutta et kuitenkaan verkkosivustolta tai mobiilisovelluksesta), lue lisätietoja kehittäjien Measurement Protocol ‑oppaan kohdista, jotka käsittelevät verkkokaupan seurantaa tai tehostetun verkkokaupan seurantaa.

Verkkokaupan seurannan ja raportoinnin vianetsintä

Tunnista ja ratkaise vastaavanlaiset ongelmat verkkokaupan seurannan ja raportoinnin vianetsinnän avulla.